dobczok Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Mam do was pytanie a nie chce zakładac nowego tematu.Chodzi o 150 jak wiadomo mam ja na dotarciu no ale wczoraj troszeczke przycisłem no i zauwazyłem ze przy 4,5 tys obrotów predkosc mam cos koło 90km/h, i teraz pytanie czy to duzo czy mało. Przed remontem silnika nie działał mi predkosciomierz wiec nie mam pojecia jak to wygladało przed remontem. pozdro @calkowicie normalnie, u mnie tez tak jest :D no chyba ze obydwaj mamy inne zebatki :buttrock:a poza tym to mi dzisiaj lancuch napedowy strzelil :D 5 km od domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 ok dzieki dobczok za odp o to własnie mi chodziło ze jest to normalka. Fajnie sie tak lesciało 90 km/h na pusciutkiej drodze az kusiło przycisnac wiecej no ale motorek na dotarciu wiec musiałem sie opanowac. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 hehe ja tam lubie sobie pyrkac ok 60 km/h :buttrock: i tak bardzo mnie nie ciagnie zeby dociskac, ale narazie i tak nie moge... trza lancuch i oslone zebatki wymienic bo sie dzisiaj rozpadly :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekmistrz Opublikowano 20 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 mojemu koledze 150 szła 105 km/h ale na nominale jak by tak zrobić szlif to była by inna sprawa koło 120 na bank :( :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 mi przed remontem tez szła 120 km/h (mierzone jawa ts 350) noa ale teraz mam silnik na dotarciu i nie moge tak przycisnac dlatego spytałem sie czy 90km/h na 5 biegu przy 4,5 tys obrotów to duzo czy mało, albo norma no i juz wiem ze to norma. No ale mysle ze te 120 dalej poleci. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ultralisk1 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Wszystko ładnie, pięknie ale wam chodzą a mi nie, więc proszę was o :cry: pomoc :cry: mam problem z sprzęgłem w etz 250 ( ultralisk1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ultralisk1 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2004 Wszystko ładnie, pięknie ale wam chodzą a mi nie, więc proszę was o pomoc mam problem z sprzęgłem w etz 250 ( ultralisk1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 4 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Cos cienkie macie te sprzety, moja 150 pojedzie 110 i troche wiecej ale nie chcialem jej dusic :mrgreen: to ty masz cienki sprzet ----- duzo jeszcze miałes do max obrotów - ja wczoraj jechałem ok 120 na kumpla etce - 150 z 91 ----- i to tesz nie było wszsytko :D pozdro ...... anty laming crusade -=====- cos ty sie tak na to nastawił -?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 4 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 ja na swojej tez wyciagałem 120 no ale pomagała mi w tym mała górka, tylko przypomne ze motor wtedy miał paskudny cylinder, prog zajebisty, luz nazamkach równiez całkiem niezły. Teraz mam silnik po szlifie i na dotarciu wiec wkrudce nadejdzie chwila prawdy została mi jeszcze druga połowa noa lae tak szybko to nienastapi bo nawakacje jade jednak autem a nie motorem. No ale mysle ze te 120 powina pujsc, no ale ja jestem za przyspieszeniem a nie za v-maxem. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 4 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 moja eta 251 szla w zaleznosci od pogody, humoru, zupy, obciazenia, czyli jednym slowem: stochastyka zdarzylo mi sie jechac 130km/h z laska, namiotem i spiworami, gdzie kumpel obok na lezaka na etz 250 ledwo wyciagnal 120.ale tez zdarzylo mi sie jezdzic solo i na maxa bylo 120raz trafilem dobry wiatr, dobra gore no i wskazowka stanela pionowo - szacunkowo 160 km/h :D najczesciej jednak szla do 130 innym problemem wynikajacym z tego pytania sa przeklamania licznikowe, no ale programik, ktory dalem, powinien troche pomoc... :mrgreen: P.S ja swoj budzik mialem pomierzony i skalibrowany, wiec pomiar byl wiarygodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszt Opublikowano 5 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2004 wlasnie - blad licznikaja niedawno zalozylem do mojej 251 Sigme BC 800, czyli jeden z tych wynalazkow rowerowych, bo chcialem miec dodatkowy licznik dzienny, zegarek itp.co sie okazalo ciekawego - po w miare dokladnym zmierzeniu kola i zaprogramowaniu Sigmy roznica pomiedzy nia a wskaznikiem analogowym wynosila ok 5-7km/h na niekorzysc analoga... poszukalem, poszperalem i z tego co slyszalem to bledy predkosciomierzy wynoszace do 10km/h to nic nadzwyczajnego. podobno producenci maja w przypadku predkosciomierzy narzucona jedynie norme, ktora mowi, iz owe nie moga zanizac... u mnie jest tak, ze wg analoga, na zebatce 19 (ETZ251) na V biegu przy 4300rpm mam 90km/h, elektronika pokazuje 85km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 5 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2004 Najpierw na temat. Jak mielismy MZ-tki to max. bylo 130- 140, kiedys zrobilismy sobie tuning, to we 2 jechalismy powyzej wskazan licznika, ale w ciagu 1 miesiaca moto sie rozsypalo.Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 5 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2004 Co do błędu licznika - sprawdzałem prędkości przy pomocy GPSu, standardowy licznik w etce zawyża o mniej więcej 10% (zawsze zawyża... chyba, że ktoś ma jakąś za dużą oponę, czy coś :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 5 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2004 a mi zaniza bo mam slimak wytarty. A licznik Sigmy bardzo dokladnie wyskalowany pokazal mi 125 km/h ale dalej nie ciaglem bo mi zal sie zrobilo eci :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 Moja 251 91r. we dwie osoby jechała tyle, że wskazówka sięgała 1 od napisu 140... Niestety miałem na niej czołówkę z Peugeotem :P Na szczęście sam! :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi