Arasn Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam po dwuletniej przerwie :)Mój plecaczek chce zmienić kask i jej wybór padł na shark'a speed-r wingo. Szukałem jakichś opinii użytkowników na temat tego kasku i nic. Posiada ktoś go z Was? Jak sprawuje się blenda? Oraz czy jest on dość cichy ? Bo na tych dwóch aspektach (poza wyglądem kasku :)) mojemu plecaczkowi zależy. I ogólnie czy jest to dobry kask w pulach cenowych do 1300 zł, a może polecilibyście coś innego w tej cenie? Zależy mi żeby kask posiadał blende, był cichy i możliwie jak najlżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 moj brat ma... ale mysle ze zle oceniacie kaski. ja oceniam tak, mialem dzwona w araju - zyje. kumpel mial strzala na torze - zyje, jeszcze jeden zaliczyl w wawie salto - zyje... :biggrin: :banghead: idąc Twoim tokiem rozumowania musiałbym stwierdzić - miałem różne wypadki w różnych kaskach - nigdy w arai'u - żyję - arai to gówno Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricardus Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zakupiłem tydzień temu Caberg JUSTISSIMO GT Biały za 650 pln i pierwsze wrażenie pozytywne. Ładnie wykonany i prezentuje się od strony wizualnej ok. Posiada fajną opcję szybkiego przerobienia na otwarty więc czasami może się przydać na skuter. Zobaczymy na wiosnę jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zakupiłem tydzień temu Caberg JUSTISSIMO GT (...) uważaj na suwak blendy, szybko się sypie - jest filigranowysam kask dość wygodny, ale duży i ciężkijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawciopl Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Szukam kasku który będzie pasował do Choppera (Yamaha z 86'). Na bliskie podróże (po mieście zwykły bez szczęki), na dalekie podróże - integralny. Jakieś propozycje? Myślałem o N85 Classic ale w sumie poczytałe trochę o tańszych i tragedii nie ma... LS2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropuch15 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 gdzie można kupić akcesoria do kasków suomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 intercars kiedyś miał, warto zapytać... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus83 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 tak generalnie a propos samych kasków - to sporo mozna przeczytac na motogen.pl..... oni tam testuja, opisuja.....mozna sie dowiedziec wiecej, ja poczytałem i kupiłem Shoei.... wart swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekOgonek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Cóż za perfidna reklama ;p Ale fakt, testują chłopaki. Nawet jakieś tanie dziwactwa jak to:http://www.motogen.pl/Naxa-F02-szczekowiec-za-259-zl-raport-z-jazdy,18211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 SIema! Posiada ktoś Shoei GT AIR? Tak zastanawiam się nad kupnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 apropo kasków i tego testu : SHARK Vision-R Panowie są niekompetentni..... Kask jest beznadziejny, w ogóle nie ma w nim wentylacji, głośny. Powinien kosztować 450zł bo w takiej cenie znajdzie się porównywalne. Gdybym mógł, to oddał bym go do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zna ktoś dobrego integrala dla okularnika? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 SIema! Posiada ktoś Shoei GT AIR? Tak zastanawiam się nad kupnem... ja wybierałem miedzy GT-Airem a NXRem i wybrałem NXR z dość trywialnych powodów raczej. Wygrało przywiązanie do zapięcia DD i brak przekonania do blendy. W GT-AIR bardziej podobają mi się malowania ...Podczas krótkiej przejażdżki nie odczułem różnic z inaczej rozplanowanych wentylacji. Jakośc kasków w gruncie rzeczy taka sama. Te same materiały itp.Aha Deflektor na nos w NXR opiera się czasem o mój wielki nos ... trochę to denerwuje. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A mi właśnie chodzi o blende. No i myślę o kolorze czarny mat, jak jest z utrzymaniem czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Co do blendy to po prostu nasłuchałem się dużo za i przeciw i finalnie nie potrafiłem się zdecydować czy chcę, czy nie. Chyba się trochę obawiałem tego, że prócz okularów dojdzie mi kolejna rzecz na linii wzroku, która może się rysować, parować, brudzić i mazać. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi