Skocz do zawarto艣ci

Problem z odpaleniem silnika w kz750e

adi805
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jak pisa艂em w poprzednim temacie sprawa dotyczy motocykla kawasaki kz750e,r4. Gazniki wyczyszczone,wypoolerowane przy okazji.Kranik wyczyszczony i nowe przewody paliwowe oraz filtr paliwa.Moto odpali艂o na kr贸tko ale tylko wtedy jak szczykawk膮 wpu艣ci艂em bezpo艣rednio paliwo do otwor贸w ss膮cych w gaznikach.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Lepiej sie nie da艂o.Niby to jaka przyczyna mo偶e by膰? by艂o pe艂no gnoju przed czyszczeniem a teraz ka偶da dysza i wszystko w 艣rodku by艂o starannie wymyte,wydmuchane spr臋偶onym powietrzem a tu tak jakby paliwo nie dochodzi艂o. Czy偶bym czego艣 pomin膮艂?

Odno艣nik do komentarza

Kup sobie w motoryzacyjnym 艣rodek do czyszczenia ga藕nik贸w. Jest on bardzo 偶r膮cy i radze urzywa膰 r臋kawiczek, ale czy艣ci 艣wietnie :)

icon5.png

KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW!

Odno艣nik do komentarza

W艂a艣nie my艂em takim 艣rodkiem ktory przy okazji zacz膮艂 rozpuszcza膰 mi fab臋 na gaznikach, tak偶e zmy艂em t膮 farb臋 i r臋cznie wypolerowa艂em po czym zrobi艂 sie po艂ysk. Ale c贸偶,dzi艣 dalej b臋de dzia艂a艂 by upewnic sie 偶e paliwo dochodzi.

Odno艣nik do komentarza

Jero dobrze podpowiada-daj gaziory do myjki ultrad偶wi臋kowej i co do czysto艣ci b臋dziesz mia艂 100% pewno艣ci.Je艣li to nie pomo偶e to w mojej ocenie pozostaj膮 zaworki iglicowe lub membrany

Nie sztuk膮 jest si臋 rozp臋dzi膰.
Sztuk膮 jest wyhamowa膰!

Odno艣nik do komentarza

Dzi臋ki,ale sie podda艂em:( i gazniki zawioz艂em do mechanika, kt贸ry pierwsze co zrobi艂 to otworzy艂 katalog kawasaki i jak my艣la艂em tego modelu tam nie znalaz艂. Kaza艂 mi zadzwoni膰 do dilera,serwisu kawasaki by znalezli dane serwisowe tego modelu i podali mi sk艂ad mieszanki paliwowej. B臋de dzwoni艂,ale b臋d膮c pesymist膮 nie pomog膮 mi.

Odno艣nik do komentarza

mo偶esz nie dzwoni膰.

mechanik powinien Ci kaza膰 przyprowadzi膰 motocykl, a nie dzwoni膰 do ASO. Zreszt膮 jakby poszuka艂 to by i znalaz艂 w google.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAK呕E W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Odno艣nik do komentarza

Nie ma transportu by moto zawiez膰 i w tym problem. Szuka艂em manuala i znalaz艂em, ale jak wiadomo w j臋zyku angielskim.Chcia艂em przet艂umaczy膰 przez t艂umacza google to nie da艂o sie bo za du偶y plik 46MB.

Odno艣nik do komentarza

Po co t艂umaczy膰 ca艂y, tam nie ma filozofii, znajd藕 sobie w spisie tre艣ci odpowiedni rozdzia艂, powinno by膰 "Fuel system" lub co艣 w tym stylu, tam b臋d膮 wszystkie informacje potrzebne do regulacji ga藕nika. Wydrukuj lub przepisz i daj to mechanikowi, b臋dzie wiedzia艂 o co chodzi a jak nie to lepiej poszukaj innego...

Pzdr.

Edytowane przez hesuss
Odno艣nik do komentarza

Nie ma transportu by moto zawiez膰 i w tym problem. Szuka艂em manuala i znalaz艂em, ale jak wiadomo w j臋zyku angielskim.Chcia艂em przet艂umaczy膰 przez t艂umacza google to nie da艂o sie bo za du偶y plik 46MB.

Nie ma manuali po Polsku. Podaj mi linka to Ci podam te dane.

Co do mechanika - nie rozumiem takiego podejscia. Gdybys mieszkal blizej to sam bym Ci zaoferowal zrobienie tego bez zadnego wybrzydzania...

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...