Skocz do zawartości

Kto jeździ Yamahą XJ? ( Yamaha XJ600, XJ900 )

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taka :). Jezdzi sie bardzo dobrze.

Słuczhaj a czy z pasarzerem nieociera ci o błotnik?

Ja mam teraz nowy zestaw i koło jest bardzo do przodu a wiadomo że wahacz zwęża sie ku przodowi więc

boje sie że założe taką gume i będzie ZONK ;)

Słuczhaj a czy z pasarzerem nieociera ci o błotnik?

Ja mam teraz nowy zestaw i koło jest bardzo do przodu a wiadomo że wahacz zwęża sie ku przodowi więc

boje sie że założe taką gume i będzie ZONK ;)

Nie bardzo rozumiem. Masz na mysli ze z pasazerem kolo ociera o wypelnienie znajdujace sie od spodu kanapy? Jesli tak to jest to wina amortyzatora. Opona nie ma prawa ocierac o wahacz, nawet jesli masz nowy naped i kolo jest maksymalnie wysuniete do przodu, wiec nie masz sie czym martwic. Szersza opona jest tylko szersza, wszystkie inne wymiary pozostaja takie same. Ja sie balem ze krawedz opony bedzie ocierala o lancuch ale jest w porzadku. Mozesz spokojnie zakladac :)

Why... So... Serious

Nie bardzo rozumiem. Masz na mysli ze z pasazerem kolo ociera o wypelnienie znajdujace sie od spodu kanapy? Jesli tak to jest to wina amortyzatora. Opona nie ma prawa ocierac o wahacz, nawet jesli masz nowy naped i kolo jest maksymalnie wysuniete do przodu, wiec nie masz sie czym martwic. Szersza opona jest tylko szersza, wszystkie inne wymiary pozostaja takie same. Ja sie balem ze krawedz opony bedzie ocierala o lancuch ale jest w porzadku. Mozesz spokojnie zakladac :biggrin:

Pewnie ci ta rurka, na ktora nakrecone sa dwie nakretki, pekla. Licha jest niesamowicie.

Ja dorobilem sobie inne mocowanie linki.

Nie bardzo rozumiem. Masz na mysli ze z pasazerem kolo ociera o wypelnienie znajdujace sie od spodu kanapy? Jesli tak to jest to wina amortyzatora. Opona nie ma prawa ocierac o wahacz, nawet jesli masz nowy naped i kolo jest maksymalnie wysuniete do przodu, wiec nie masz sie czym martwic. Szersza opona jest tylko szersza, wszystkie inne wymiary pozostaja takie same. Ja sie balem ze krawedz opony bedzie ocierala o lancuch ale jest w porzadku. Mozesz spokojnie zakladac :P

Czyli na 100% wchodzi bez żadnych problemów,oto właśnie mi chodzilo bałem sie z będzie ocierać na szerokośc gdy koło dobije do końca,wielkie dzięki za pomoc napewno teraz założe tą 140 :buttrock:

Tomasz winko winko :biggrin:

a tak na powaznie to pogoda, nastawienie tubylców i cały klimat.

Wypoczeliśmy z żona jak nigdy.

No a żeby nie bylo zbyt pieknie to wracalismy 10h w deszczu , stad zdjęcie nogi i zabezpieczenie p/deszczowego. Dopiero 3 worek byl suchy :icon_mrgreen:

Reasumując 11 pkt na 10 :icon_mrgreen:

Przy XJ 130 z tyłu to max, później komfort jazdy spada, w koleinach będzie strasznie tańcował i na zakrętach gorzej się zachowa...

A ty miałeś założoną 140 ? Bo mnie interesują wyłącznie wypowiedzi tych któży sami sprubowali taką gume założyć :)

ja mam z tyłu nówke 140 i jest idealnie moto bardzo dobrze utrzymuje wybrany kierunek jazdy dobrze trzyma się asfaltu, teraz koleiny nie sa straszne

Ja też uważam że szersza guma lepiej sprawuje się na koleinach.

Słuchaj a jak masz zalożoną tą opone to dużo masz jeszcze luzu między waczaczem i łańcuchem ?