Limo Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Witam. Czy ktos uzywa(l) tarcz tej firmy i moze cos o nich powiedziec? Nie znalazlem nic w archiwum a jestem ciekawy czy te tarcze sa dobrej jakosci czy nie bardzo. Pozdro :) Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
legut7 Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę taką firmę. Sprawdzone są EBC i Lucas, dlaczego takich nie założysz? Kwestia ceny? Quote www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 http://sklep.motocykle.pl/index.php?search=true&prod_name=motocykla&cena_od=0&cena_do=0&prod_cat=0&page=191&view=3&prod_producer=0 Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_b Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 nie ma co dziadowac i za normalne pieniądze masz lucasa Quote MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę taką firmę. Sprawdzone są EBC i Lucas, dlaczego takich nie założysz? Kwestia ceny?Zgadza się. Kosztują połowę tego co Lucasy. Dlatego chciałem zasięgnąć opinii zanim dokonam wyboru. http://sklep.motocykle.pl/index.php?search=true&prod_name=motocykla&cena_od=0&cena_do=0&prod_cat=0&page=191&view=3&prod_producer=0Piotrze, miałeś z nimi do czynienia? Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_b Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 do motocykla małej pojemności i mocy można te NHC założyć ale do 600tki to jak dla mnie kasa wywalona w błoto Quote MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 W porządku Bart, ale masz jakieś podstawy żeby tak sądzić? Czy ktoś z Twoich znajomych na nich latał? P.S. Szukam sprzęgła do xjoty, która z 600-kami ma wspólne tylko 3 cyfry w nazwie. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_b Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 jesli różnica do lucasa robi ci różnicę to oczywiście załóż NHC ale do mocniejszych motocykli niegdy nikt nie zdecydował się na założenie w/w (mowie o moich klientach) bo jest to tak rzadka naprawa ze nie wiem czy warto ryzykować. Quote MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwansky Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) A ja z czystym sumieniem polecam NHC. Zawsze byłem zwolennikiem teorii że cena jest jednak wyznacznikiem jakości, ale jak widać nie zawsze. NHC sprawdziłem w dwóch swoich motocyklach. Sprzedawałem je też swoim znajomym, z których kilku jest strasznymi psujami. Sam w to nie wierzę, ale pomimo tej śmiesznej ceny te tarcze dają radę. Z drugiej strony nie dajmy się Panowie ogłupić. Oprócz wysokiej jakości topowi producenci każą sobie płacić również za markę. Może ktoś wbił nam do głowy że dobre tarcze mają kosztować kilka stów? Edited November 4, 2011 by Iwansky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ernestZL Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 jeśli chodzi o fimrę NHC to wiem że kilku znajomych kładło klocki NHC sinterowe do maszyn i sobie chwalili... Quote Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik D. Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Odświeżam temat! Myślę, że po takim czasie macie już Panowie jakieś konkretne wnioski z ekploatacji tarcz NHC. Warto kupić czy nie? :blink: Quote Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted May 13, 2012 Author Share Posted May 13, 2012 Ja w końcu nie zmieniłem tego sprzęgła bo okazało się że linka się przetarła. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr R1 Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Odświeżę temat. Czy warto kupić te tarcze, ma ktoś już doświadczenie z tą firmą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts