piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 W sumie życie weryfikuje wszystko. A czas okrążenia jest najbardziej miarodajny. Zgadza się - wszyscy pewnie chcemy jeździć jak najszybciej. Tyle, że jedni idą prosto: byle jak, byle szybciej, może się uda (a niestety nie zawsze się udaje, zwłaszcza gdy kumple latają dłużej i im się udaje). A inni idą być może bardziej okrężną drogą, ale ja wierzę, że na końcu to oni będą szybsi :buttrock: Tak samo jak byłem ostatnio w Terlicku na wyścigach, to wielu kierowców też jest wygiętych w paragraf. Profesjonalnych kierowców wyścigowych z licencją! Troy Corser jest kolejnym przykładem, osoby która nie do końca stosuje się do zaleceń instruktorów. A to właśnie na niego mówią Mr "Superpole". Bayliss to samo. Wiec moim zdaniem każdy powinien jechać tak, by czerpać z tego największą przyjemność, frajdę. Zawodników starej daty typu Mamola czy Doohan bym w to w ogóle nie mieszała, bo trzeba pamiętać, że motocykle wtedy były inne, wiedza na temat techniki też inna (przecież przeciwskręt to chyba zaistniał w latach siedemdziesiątych - ale nie jestem pewna, niech mnie ktoś poprawi). A dziś choćby Elias - jeździ na skoliozę i regularnie zamyka stawkę z kilkudzisięciosekundową stratą. Podobno to właśnie z powodu tej pozycji nie może dogrzać tylnej opony. Nie wiem, ale może coś w tym jest.A jaką pozycję ma Lorenzo (choć go nie lubię - doceniam) czy Marquez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 coś jak z używaniem słowa "motor" :biggrin: świeżak od razu cię poprawi że "motocykl" doświadczony oleje... Ja jestem świeżak, mówię "motor" ale nikt mnie nie poprawia :bigrazz: A jaką pozycję ma Lorenzo (choć go nie lubię - doceniam) czy Marquez? Ja zamierzam nakleić sobie plaster na nos jak Simoncelli. Będę stawiał zewnętrzną nogę na podnóżku jak on i na bank wyrwę sekundę na Radomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 ale moge usprawiedliwić sie tym, że długo na motocyklu nie jeżdże... :icon_razz:To widać ;). Z resztą Ernest to ładnie wyjaśnił. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Ja jestem świeżak, mówię "motor" ale nikt mnie nie poprawia :bigrazz: Ja zamierzam nakleić sobie plaster na nos jak Simoncelli. Będę stawiał zewnętrzną nogę na podnóżku jak on i na bank wyrwę sekundę na Radomiu. O właśnie! I jeszcze przy hamowaniu musisz tak nogę wystawiać jak Rossi i paru innych :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A po co oni wystawiają nogę? Ponoć sami nie wiedzą. Pojęcia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Gadasz bzdury - bez urazyWidzisz :icon_biggrin: świeżaki zawsze się tak unoszą...Pojeździsz trochę, przejdzie ci-nabierzesz dystansu do pewnych spraw... chodź najprawdopodobniej w międzyczasie zmienisz hobby na inne "modne" :buttrock: Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Troy Corser jest kolejnym przykładem, osoby która nie do końca stosuje się do zaleceń instruktorów. A to właśnie na niego mówią Mr "Superpole". Bayliss to samo. Wiec moim zdaniem każdy powinien jechać tak, by czerpać z tego największą przyjemność, frajdę. Dlatego ja już tu chyba nic pisał nie będę. Szkoda czasu i nerwów. Jak tutaj najmądrzejsi piszą, jak jeździć po ulicy i że na ulicy trza być na torze - a zaraz potem czy przedtem piszą że po ulicy mało jeżdżą - to własnie to jest takie pierdolenie o Szzzopenie ;) Bayliss i Elias zawsze jeździli inni niż wszyscy - i ch*j komu do tego? Bayliss zgarnął wiele majstrów, a Elias ostatnio Moto2 - i dopiero na poziomie MotoGP gdzie pozycja jest mega wazna a w sumie nie tyle pozycja co rozłożenie masy aby mocno dogrzac tył - dopiero tutaj widać że wymięka. Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 proszę bardzo :Dja jeżdżę dokładnie tak :PP Dzięki slusar :D Oh, jak ja uwielbiam oglądać jazdę Stonera. Jego foty na Ducati są boskie :notworthy: Skoro go tak uwielbiasz - to zobacz na STOPĘ - z samymi palcami na podnózku to by może zrobił i slajda ale po trawie ;) Myślicie że Elias dał by radę w Radomiu? Czyś Ty obłupiał... Boga w sercu nie masz... ONA MA ZŁĄ POZYCJĘ !!! Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Widzisz :icon_biggrin: świeżaki zawsze się tak unoszą...Pojeździsz trochę, przejdzie ci-nabierzesz dystansu do pewnych spraw... chodź najprawdopodobniej w międzyczasie zmienisz hobby na inne "modne" :buttrock: Haha - i tu trafiłeś kulą w płot! Doświadczenie w "B" mam 25-letnie i nawinęłam w samych firmach ponad 700 000km. W jeździe motocyklem faktycznie znacznie mniejsze, bo od 2006 nawinęłam zaledwie ok. 40 000 km. Ale, wbrew pozorom nie traktuję tego jako modne hobby :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Ja na razie wiem tyle, że w razie jakiegoś błędu motocykl nie pogłaszcze po główce i nie powie 'nic nie szkodzi, następnym razem Ci sie uda', a wręcz odwrotnie nie dosyć że poobijasz sie to jeszcze wciągnie Cie w koszty i spowoduje straty moralne ;D To tylko maszyna, ale ma dusze i potencjał :P Ja podchodze do tego innaczej...woel zapytać 1.000 osób co do techniki, ale mieć pewnośc ze robie to na 100% dobrze i stawiac sobie poprzeczke stopniowo, zaczynając od takich banałów jak cohciażby pozycja za kierą ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Niestety rzadko się zdarza by głos większości był gwarancją prawidłowości. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 ale masz gwarancje kiedy potwierdzi to osoba naprawde kompetentna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Skoro go tak uwielbiasz - to zobacz na STOPĘ - z samymi palcami na podnózku to by może zrobił i slajda ale po trawie ;) Wymiękam w tej dyskusji :) W końcu to już nie wiem czy mam siedzieć jak Doohan czy jak Stoner czy jak stunter na gixerze. Zapytam pana po lejbach. A poważnie - obstawiam że u Eliasa to nie problem z pozycją. Przy jego umiejętnościach jestem pewien że bez problemu mógłby zmienić pozycję, gdyby tylko to było jego problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Poza tym nikt nie robi wyników dzięki złej pozycji, a pomimo niej. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Ja na razie wiem tyle, że w razie jakiegoś błędu motocykl nie pogłaszcze po główce i nie powie 'nic nie szkodzi, następnym razem Ci sie uda', a wręcz odwrotnie nie dosyć że poobijasz sie to jeszcze wciągnie Cie w koszty i spowoduje straty moralne ;D To tylko maszyna, ale ma dusze i potencjał :P Ja podchodze do tego innaczej...woel zapytać 1.000 osób co do techniki, ale mieć pewnośc ze robie to na 100% dobrze i stawiac sobie poprzeczke stopniowo, zaczynając od takich banałów jak cohciażby pozycja za kierą ;p I to wydaje mi się słuszne podejście :biggrin: A poważnie - obstawiam że u Eliasa to nie problem z pozycją. Przy jego umiejętnościach jestem pewien że bez problemu mógłby zmienić pozycję, gdyby tylko to było jego problemem. To raczej niezupełnie jest takie proste. W końcu nawyk jest drugą naturą człowieka :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi