Skocz do zawartości

Jakie TAXI w Warszawie

Ogonnek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przez pryzmat tego forum pokolenie dzisiejszych dwudziestolatków wydaje mi się strasznie zagubione w otaczającym świecie i nieporadne.

Grosik, lub Glob taxi - to jest w sumie przewóz 1,60 zł/km korzystam zawsze. tel: 22 6464646

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Niestety czasem w przewozach zdarzą się kierowcy z Grójca, którzy Warszawy nie znają kompletnie i mają problem z podjechaniem w ZNANE miejsca, jeśli nie poda im się adresu dokładnego.

Ale generalnie nie narzekam na 6464646.

Zdarzało mi się korzystać z nightdrivers, ale o kurs w sobotę w nocy ciężko.

A wracając z knajp wieczorami to macham i zależnie od tego co się zatrzyma - w tańszych jadę na taksometrze, w droższych z góry ustalam cenę za przejazd - zazwyczaj udaje się osiągnąć te same lub zbliżone wartości.

W dniu 12.07.2011 o 05:50, jurjuszi napisał:

Przez pryzmat tego forum pokolenie dzisiejszych dwudziestolatków wydaje mi się strasznie zagubione w otaczającym świecie i nieporadne.

Grosik, lub Glob taxi - to jest w sumie przewóz 1,60 zł/km korzystam zawsze. tel: 22 6464646

pozdr

Ja również korzystam z ich usług. Polecam.

Sikor#44 Moto Training

https://www.facebook.com/Sikor44/

Na Grosiku się zawiodłem - odwołali mi dwa razy kurs 5 minut przed czasem.

Teraz najczęściej Volfra. Odpowiada mi, że można przez stronę WWW zamówić na konkretną godzinę, później przychodzi SMS z informacją, że kierowca już jest.

Bayer Taxi 19667

1,50zł za kilometr.

Edytowane przez Pozytywnie Zakrecony Wariat

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Cierpe staram się omijać tak samo jak biedronkę. Tylko night drivers.

Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa.

icon2.png

W dniu 13.07.2011 o 20:08, shuy napisał:

Co to jest Cierpe?

Takie cóś.

Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa.

icon2.png

Nie korporacja. Typ człowieka.

icon2.png

• 3 tygodnie później...
  W dniu 12.07.2011 o 11:14, vinc napisał:

Na Grosiku się zawiodłem - odwołali mi dwa razy kurs 5 minut przed czasem.

Ja miałem podobne przygody z Bayerem.

W dniu 13.07.2011 o 20:25, szaki napisał:

Nie korporacja. Typ człowieka.

Domyślam się, co masz na myśli. Jak sobie czasem posłucham rozmów panów taksówkarzy pod nocnym klubem, to nie wiem, czy chciałbym z takimi ludźmi mieć cokolwiek wspólnego, a tym bardziej dać im zarobić. Ale fajni taksiarze też się zdarzają, np. w Zmiennikach. :)

Też unikam tego środka transportu podobnie jak autobusów miejskich, o tej porze roku praktycznie nie zdarza mi się zamawiać taryfy, ale korzystam czasem w zimie - do metra czy z klubu. I w tym pierwszym przypadku, jak się jedzie gdzieś służbowo, cholernie ważna jest spolegliwość korporacji/konkretnego kierowcy. Bo w nocy to raczej pośpiechu nie ma.

Generalnie te korporacje, o których pisze Jurjuszi. A Night Drivers może kiedyś przetestuję, skoro polecacie.

W dniu 14.07.2011 o 17:22, riccco napisał:

polecam "TAKI" z Pragi idealne na powrót z baletu 140 pln za klocka :icon_twisted:

Kiedyś się taki doigra, jak wsiądzie dwóch karków i sklepią michę cwaniakowi. Zresztą miasto miało się z tymi sku***synami rozprawić.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300