jeszua Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 (...) kaski shiro. produkowane w eurpoie - hiszpania a świstak siedzi... tak samo shiro jest produkowane w hiszpanii, jak naxa w polsce: marka owszem, może i jest hiszpańska, ale produkcja to insza inszość. ze dwa lata temu na targach miałem w ręce, jeden po drugim, kaski obu marek, ten sam z resztą model który był podróbą sv55: były identyczne, nawet zacinały się w tej samej pozycji :P chociaż nie przeczę, może coś się poprawiło w produkcji i jakości jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayway Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Polecam NOLANA n103 zakupiłem ostatnio nowy w zaje...j cenie 530 pln . Polecam pod każdym względem i oczywiście można n-coma zamontować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 a świstak siedzi... tak samo shiro jest produkowane w hiszpanii, jak naxa w polsce: marka owszem, może i jest hiszpańska, ale produkcja to insza inszość. ze dwa lata temu na targach miałem w ręce, jeden po drugim, kaski obu marek, ten sam z resztą model który był podróbą sv55: były identyczne, nawet zacinały się w tej samej pozycji :P chociaż nie przeczę, może coś się poprawiło w produkcji i jakości jsz topowe model robia u siebie. poza tym mialem naxe w rekach i jak dla mnie roznica byla spora przede wszystkim w jakości wykonania. dwa lata to sporo w tej dziedzinie. fakt faktem dwa lata temu nie widziałem tych kaskow to ciezko mi powiedziec jak to wtedy bylo ale w obecnych modelach podobieństwa do caberga za bardzo nie widze. bez względu na to gdzie są produkowane mi się podobają i w tym przedziale cenowym to dobra propozycja Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Odświeżam temat. Szukam kasku do +/- 500zł. Planowałem hełma z blendą, jednak nie wiem czy znajdę coś sensownego w tej cenie. Mam na oku kilka kasków - Caberg V2 407 http://www.moto-akcesoria.pl/kask-caberg-v...rny-mat,p,22823 Caberg V2R Solo http://www.moto-akcesoria.pl/kask-caberg-v...ny-polysk,p,614 Mógłbym prosić o jakieś opinie na ich temat? A może podrzucicie swoje propozycje. Dzięki! Też mam V2R od dwóch lat, już mocno sponiewierany i muszę go wymienić. Jakiś czas temu postanowiłem że pora wreszcie kupić jakiegoś szoja czy araia i mieć w końcu kask z najwyższej półki, ale im dłużej o tym myślę tym bardziej skłaniam się ku ponownemu zakupowi V2R. Ten kask ma po prostu kilka bardzo istotnych zalet, a po paru drobnych przeróbkach staje się bardzo wygodny. Przede wszystkim ma wyjmowaną wyściółkę, czego nie można powiedzieć o xr 1000 czy araiu chaserze (co nawiasem mówiąc bardzo negatywnie mnie zaskoczyło). Natomiast taka możliwość w V2R oznacza że można dokupić u tapicera gąbkę o dowolnym kształcie i dokleić ją do skorupy, dzięki czemu kask będzie lepiej przylegał do głowy (mam tu na myśli głównie obszar wokół szyi). Po drugie trzeba wyjąć gąbkę z wkładek policzkowych i odciąć tylną część, żeby zrobić miejsce na uszy (na wzór kasków araia i szoja właśnie, w których w ogóle nie ma gąbki w miejscach gdzie "siedzą" uszy). A ucięty kawałek gąbki można umieścić w przedniej części wkładki przez co stanie się bardziej wypukła i będzie lepiej dociskać policzki. Poza tym V2/V2R ma blendę z bardzo wygodnym mechanizmem opuszczania z boku kasku, a nie po środku u góry jak w innych kaskach. Jedyne w czym caberg ustępuje droższym kaskom to aerodynamika i wentylacja, czyli te wady o których wspomniał komandosek, ale za 1/5 ceny araia/szoja można z tym żyć, tym bardziej jak jeździ się głównie po mieście i nie robi długich tras. Kwestię antifoga pomijam bo można go dokupić za grosze. Edytowane 11 Listopada 2010 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Dzięki Limo. Szkoda, że ten Caberg jest w połysku... W macie jest droższy =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytexo Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dołóż i za 750 zł HJC FG-15 w zimowej cenie! Cytuj LAKIERNICTWO MOTOCYKLOWE - 889 423 626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Ja zastanawiam się nad tym kaskiem: http://moto.allegro.pl/kask-acerbis-x-fibe...1325390971.html Czy warto i jak wybrać rozmiar bo to mój pierwszy zakup i nie chce bawić się w odsyłanie. Z tego co sprzedawca pisze XL jest od 61 a L do 60, ja mam 60,5(wiem, wielki łeb ;p). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczka96 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) Witam :) Mam zamiar zmienić kask. Obecnie posiadam Tigera, ale myślę, że w pewnym momencie może mnie zawieść. Jestem w stanie wydać do 500 zł. Kask najlepiej integralny i z blendą. Może macie jakieś sprawdzone firmy lub konkretne modele w takiej cenie i dobrej jakości? Z góry dzięki i pozdrawiam ;) Edytowane 22 Maja 2011 przez misiaczka96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 500zl? Hmm. Kask 'bedzie' ale watpie, ze jakiejs serio dobrej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczka96 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 A jakieś konkrety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Konkret to powiekszyc budzet. Na cala twarz? Czy typowo crossowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczka96 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Na całą twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 caberg-v2r shark s500 air te dwa sa w miare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczka96 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 A coś w białym kolorze, z grafiką? Jak np. LS2 Moby http://www.motosklep.info/ls2-kask-integralny-ff384-6-moby-white-gloss.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Ten co pokazalas strasznie przeszedl testy bezpieczenstwa, dodajac fakt, ze chcesz ponizej 500zl to calkiwocie odradzam. Daj mi pare minut, pogrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi