Tomek Kulik Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Wracając do tematu, to czasem spotykam się z wypowiedzią o przeciwskręcie: czytałem, ale się boję...Świadczy to o tym, że są osoby które mimo zapoznania się z teorią nie są w stanie odważnie i celowo działać na kierownicę odwrotnie niż chłopski rozum podpowiada. Czyli szkolenia są potrzebne, a kozactwo młodych użytkowników trzeba tępić. Kulturalnie i taktownie, wspomagając się aluzją i dowcipem żeby młody okoniem nie stawał, ale jednak tępić. Pozdrawiam i dobrej pogody życzę :-) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Bo wiedza bez zrozumienia mało kiedy przynosi wymierne efekty. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Wracając do tematu, to czasem spotykam się z wypowiedzią o przeciwskręcie: czytałem, ale się boję...Świadczy to o tym, że są osoby które mimo zapoznania się z teorią nie są w stanie odważnie i celowo działać na kierownicę odwrotnie niż chłopski rozum podpowiada. Czyli szkolenia są potrzebne, a kozactwo młodych użytkowników trzeba tępić. Kulturalnie i taktownie, wspomagając się aluzją i dowcipem żeby młody okoniem nie stawał, ale jednak tępić. Pozdrawiam i dobrej pogody życzę :-) Tępienie w nawet najbardziej kulturalny sposób niestety rzadko przynosi efekty, bo zwykle do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć samemu. Problem polega tylko na tym, żeby udało się dożyć do tego momentu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 I ten tekst, Proszę Pana a z jaką siłą ja mam odpychać kierownicę? Albo "ile centymetrów mam odepchnąć?". Cytuj Pozdrawiam, Daniel PiecychnaSzkolenia motocyklowe w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 (edytowane) I ten tekst, Proszę Pana a z jaką siłą ja mam odpychać kierownicę? Albo "ile centymetrów mam odepchnąć?". Pozdrawiamy Staszka z Wrocławia, gwiazdę miesięcznika Motocykl! - instruktora, który przyznał się nam kiedyś w cukierni, że nie wie ile ma pchać... Edytowane 1 Listopada 2011 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 ja bym pchał do oporu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 ja bym pchał do oporu! Trochę umiaru! młodzi czytają :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Trochę umiaru! młodzi czytają :icon_mrgreen: To nie to o czym myślisz :icon_mrgreen: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 To nie to o czym myślisz :icon_mrgreen: :icon_razz: Eee, to szkoda...A już myślałam :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Może powróćmy do tematu, bo dyskusja zmienila się w opiniowanie poczynań z jakiegoś filmiku.Ale o co chodzi w tym temacie tak w ogóle?Uwazam ze nasze forum to nie zupełnie najlepsze miejsce do lansowania koleżków z Forum Ducati. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Przeciwskretu używają przecież wszyscy i świadomie, ale na slabych zakretach np. ja, ale jak juz przychodzi co do czego i trzeba glebiej sie zlożyć to rozum podpowiada co innego i jest metlik w glowie, czy aby napewno nie wypadne z drogi, czy nie puszczą opony, pojazdy z naprzeciwka, i przez to wlasnie nie mozna uzyc przeciwskretu ;p Ja jeszcze nie umiem skrecac, ale mysle z rozkmina przyjdzie z kilometrami nawinietymi na kolo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersorok Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Sama pozycja przy winklu skłania do przeciwskrętu,no i zależy jak kto do zakrętu się składa :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Sama pozycja przy winklu skłania do przeciwskrętu,no i zależy jak kto do zakrętu się składa :crossy: Czy możesz sprecyzować, bo nie nadążam. To o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Przeciwskretu używają przecież wszyscy i świadomie, ale na slabych zakretach np. ja, ale jak juz przychodzi co do czego i trzeba glebiej sie zlożyć to rozum podpowiada co innego i jest metlik w glowie, czy aby napewno nie wypadne z drogi, czy nie puszczą opony, pojazdy z naprzeciwka, i przez to wlasnie nie mozna uzyc przeciwskretu ;p Ja jeszcze nie umiem skrecac, ale mysle z rozkmina przyjdzie z kilometrami nawinietymi na kolo :PNo to się chłopaku mylisz i to dość mocno. Porozmawiaj sobie kiedyś z kimś, kto nigdy nie słyszał o przeciwskręcie (jest kupa takich motocyklistów) i zapytaj jak to się dzieje, że motocykl skręca. Powie Ci, że się ciałem balansuje. Owszem da się, ale spróbuj zrobic to przy większej prędkości lub ciężkim motocyklem...Przeciwskrętu używają wszyscy - zgoda. Ale czy świadomie... Edytowane 2 Listopada 2011 przez krzywer Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Przeciwskretu używają przecież wszyscy i świadomie, ale na slabych zakretach np. ja, ale jak juz przychodzi co do czego i trzeba glebiej sie zlożyć to rozum podpowiada co innego i jest metlik w glowie, czy aby napewno nie wypadne z drogi, czy nie puszczą opony, pojazdy z naprzeciwka, i przez to wlasnie nie mozna uzyc przeciwskretu ;p Ja jeszcze nie umiem skrecac, ale mysle z rozkmina przyjdzie z kilometrami nawinietymi na kolo :PNo to się chłopaku mylisz i to dość mocno. Porozmawiaj sobie kiedyś z kimś, kto nigdy nie słyszał o przeciwskręcie (jest kupa takich motocyklistów) i zapytaj jak to się dzieje, że motocykl skręca. Powie Ci, że się ciałem balansuje. Przeciwskrętu używają wszyscy - zgoda. Ale czy świadomie... Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi