Waniek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 ale to się dzieje zawsze, czy tylko na gorącym silniku.W tym modelu chyba jest ten system chłodzenia silnika poprzed odcięcie zapłonu w tylnym cylindrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monstergarage Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) dzieje sie to bardziej na nagrzanym niz zimnym ale nie znow na bardzo nagrzanymobjaw jest taki ze jadąc stałą prędkoscią dodaje delikatnie gazu i tak jakby zaczynał pracować na jednym garze po czym strzal i jest ok,przy kazdym gwałtownym dodaniu gazu i maksymalnym otwarciu przepustnicy jest ok ale towarzyszy temu taki metaliczny cichy dzwiek cos jakby pstrykac w paznokciem w zeberko cylindra ...diagnoza z poziomu licznika nie notuje zadnych błedówI tak jak wspomniałem ,po wykreceniu swiec przednia jest siwa i wilgotna tak jakby po właczeniu zapłonu wtrysk jeszcze siknął na koniec a tylna swieca jest bialutka i sucha (mozna by stwierdzic ze idealna)jesli przytknie się dłonią wydech z przedniego słychać ze tylny pracuje nie równo,natomiast przedni idealnie równiutko bez zająknięcia ładowanie jest OK,kompresja 11 na kazdym,swiece nowe zamieniane były miejscami(tak jak na foto u kolegi,z tym ze na odwrót z przedniego ciemiejsza z tylnego jasniejsza) i to samo,paliwo 98 jedynie zastrzezenia mozna miec do akumulatora bo oryginalny sie skonczył a puki co wsadzilem ciut mniejszy cieżko mu obracać wałem ale jakoś daje rade Jasniej juz nie moge opisac problemu Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez monstergarage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turysta Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) :icon_eek: Ja pierdziuuu... Pb 98 do HD? Poszedłbym z torbami, a poza tym w hameryce chyba nawet o takim nie słyszeli :ph34r: Nie ma sensu lać takiej wachy przy niedłubanym silniku. PS. serwisówka (udało mi się zachomikować :icon_biggrin: )http://chomikuj.pl/turysta5 Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez turysta Cytuj RIDE HARD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 "objaw jest taki ze jadąc stałą prędkoscią dodaje delikatnie gazu i tak jakby zaczynał pracować na jednym garze po czym strzal i jest ok,przy kazdym gwałtownym dodaniu gazu i maksymalnym otwarciu przepustnicy jest ok ale towarzyszy temu taki metaliczny cichy dzwiek cos jakby pstrykac w paznokciem w zeberko cylindra ...diagnoza z poziomu licznika nie notuje zadnych błedów" *** Spalanie stukowe ? "I tak jak wspomniałem ,po wykreceniu swiec przednia jest siwa i wilgotna tak jakby po właczeniu zapłonu wtrysk jeszcze siknął na koniec a tylna swieca jest bialutka i sucha (mozna by stwierdzic ze idealna)" Idealna ???Od kiedy ?Tylny garnek ma o wiele za uboga mieszanke, pytanie dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monstergarage Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 no własnie dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Uboga mieszanka =kichanie w dolot = biała świeca. Z elektroniką jestem na bakier, ale lewe powietrze to pierwsza przyczyna w kolejce, :icon_razz: następnie niedrożny wtryskiwacz. Warto sprawdzić łączenie króćców z głowicami. Użyj powszechnego patentu z WD40 lub Samostartem aby potwierdzić lub odrzucić lewe powietrze na tym łączeniu. Zabawa w mechanika polega na tym aby zaczynać od rzeczy najbardziej oczywistych i najłatwiejszych. Sam w gaźnikowym Evo przez miesiąc walczyłem z takimi objawami, dodatkowo bardzo trudne odpalanie i za każdym kichnięciem gaźnik był wypluwany z króćca razem z całym airboxem. :icon_eek: Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Może wiesza się zawór ??? Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Kolego - jestes z W-wy, umow sie u Filipa w Lomiankach, na pewno pomoze. Najlepszy mechanik od HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monstergarage Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 mozesz dac jakies konkretne namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viarus Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam. widzę, ze tu leci temat kichającego Harego. Mam Road Kinga z 2002 na wtrysku. Założyłem mu wolne wydechy i zaczął mi trochę kichać. Tak jak by dawało w filtr. Zazwyczaj jest to na wolnych obrotach i czasami mało co maszyny nie położyłem jak skręcałem. Nie miałem tego na oryginalnych wydechach. Czy trzeba coś zmieniać w zapłonie? Świece i filtr wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ano. Wolne wydechy powodują zubożenie mieszanki a to objawia się kichaniem w dolot. Trzeba pomajstrować w elektronice. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi