RuSheR Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm.. jestem początkującym motocyklistą, i mam takie może trochę głupie/dziwne pytanie co do przepisów ruchu drogowego, czy jazda na jednym kole jest jakoś określenie karalna w polskim prawie? I czy możliwe, że policja przyczepi się kiedy wolno będę przejeżdżał z dziewczyną po deptaku (tzn. tak bardzo wolno <10km/h), może to pytanie dziwnie brzmi, ale chodzi o to, że chcę zrobić dziewczynie niespodziankę z romantyczną kolacją i podjechać pod samo wejście do lokalu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Skuterem :icon_question: :icon_exclaim: :icon_eek: Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frafel1 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm.. jestem początkującym motocyklistą, i mam takie może trochę głupie/dziwne pytanie co do przepisów ruchu drogowego, czy jazda na jednym kole jest jakoś określenie karalna w polskim prawie? I czy możliwe, że policja przyczepi się kiedy wolno będę przejeżdżał z dziewczyną po deptaku (tzn. tak bardzo wolno <10km/h), może to pytanie dziwnie brzmi, ale chodzi o to, że chcę zrobić dziewczynie niespodziankę z romantyczną kolacją i podjechać pod samo wejście do lokalu ;P z dziewczyną na tylnym kole chcesz jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrev66 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 W latach 80-tych jawą wjechałem do knajpki poza popłochem gosci nic sie wiecej nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuSheR Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 haha:D Dzięki za odpowiedzi ;P Z tym tylnym kołem to nie mam na razie nawet na czym, to tak czysto z ciekawości i odlegle przyszłościowo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 jazda na kole traktowana może być jako naruszenie bezpieczeństwa w ruchu: brak/ ograniczenie kontroli nad pojazdem, itp. natomiast deptak jak sama nazwa wskazuje (i zapewne znaki) jest wyłączony z ruchu: sugerowałbym znalezienie innego lokalu, jeśli nie chcesz ryzykować zakończenia romantycznej kolacji przed rozpoczęciem. za przyczyną policjanta lub wk**onego przechodnia jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Hmm.. jestem początkującym motocyklistą, i mam takie może trochę głupie/dziwne pytanie co do przepisów ruchu drogowego, czy jazda na jednym kole jest jakoś określenie karalna w polskim prawie? I czy możliwe, że policja przyczepi się kiedy wolno będę przejeżdżał z dziewczyną po deptaku (tzn. tak bardzo wolno <10km/h), może to pytanie dziwnie brzmi, ale chodzi o to, że chcę zrobić dziewczynie niespodziankę z romantyczną kolacją i podjechać pod samo wejście do lokalu ;P no,no-po deptaku,z dziewczyną na kole, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 polecam spojrzeć do taryfikatora dwa late temu za jazdę chodnikiem było 200zł i 0pkt :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwierZ Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) No ale co się nie robi dla miłości czy dla pokazania się :> Dwie stówy to mała cena za małą przygodę z laską, do tego ile wrażeń do pamiętania :-P - 200 złych w kieszeni + 10000000 pkt podziwu u laski :D (sex byłby szybciej :P) Edytowane 6 Stycznia 2011 przez ZwierZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Mało prawnicza ta dyskusja. Równie dobrze może trafić się mało uczuciowy Policjant i zamiast mandatu skierować wniosek o ukaranie do sądu i domagać się tam orzeczenia zakazu prowadzenia pojazdów. A wówczas ani miłości nie będzie, ani miłej atmosfery w domu, ani jazdy skuterem/motocyklem przez dłuższy czas... Art. 86. § 1. (7) Kto na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, podlega karze grzywny. § 2. Kto dopuszcza się wykroczenia określonego w § 1, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. § 3. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 przez osobę prowadzącą pojazd można orzec zakaz prowadzenia pojazdów. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid313 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Jak Cię gliniarz przyczai na tylnym kole (i oczywiście złapie) to masz spory problem :buttrock: Wydaje mi się, że jeżeli od drogi do lokalu jest kilkanaście metrów i żaden moherek nie znajdzie się w polu rażenia to może być to całkiem ciekawy pomysł :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi