autowilk legnica Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 co do akumulatorów zimą w moich gladiusach szkoleniowych miałem ten sam problem ( Tenerką nawet zimą czesto jezdze a to był mikołaj i jechalismy do domu dziecka , potem na owsiaka więc jeszcze ponad miesiąc nie stoji bez odpalania) moim zdaniem to imobilajzer który cały czas cos tam prąd pobiera ,rozwiązałem to bardzo prosto zakupiłem w lidlu prostownik cos koło 60zł i co jakis czas podładowuje bateryjki A CO DO KANADY IRKU -moze kiedys jak amerykance zniosą wizy ( bo ja prosic się o to zeby wydawac u nich kase nie będe) pojezdzimy razem po tych krajach , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nie, nie mam alarmu. w sezonie wszystko jest OK, teraz podładowuję go raz w miesiącu. Jak nie, to się rozładowuje... :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Wilk do Kandy nie musisz mieć wizy turystycznej tylko paszport biometryczny, wiec serdecznie zapraszam... Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobo Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 CO DO MOCY jak to zkazdym sprzetem po jakims czasie chce się więcej - I TU MOJA PROŻBA o co chodzi z tymi zaworkami przy sprzęgle??? bo zaprzyjazniony moto warsztat zaproponował zmiane map czy czegos tam Sposób prosty, bezpieczny i sprawdzony,Coraz więcej osób się tu robi, może na wiosnę uda się jakieś spotkanie zrobić :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 oj zlocik by sie przydał , bedzie bardzo klimatycznie bo niedużo nas :) Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autowilk legnica Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 dzieki własnie zamówiłem do swojej Tereski wyswietlacz biegów to montując zobacze co i jak z tymi zaworkami a co do spotkania jestem bardzo za , a wiosne to w legnicy to juz od kilku dni mammy a tak powaznie to moja propozycja - jak ktos z was będzie miał ochote pojezdzic po karkonoszach tych polskich i czeskich to zapraszam ( mieszkam na wsi więc zawsze nocleg się znajdzie ) a i te trasy znam dobrze więc macie przewodnika, a następnym razem pojedziemy pojezdzic i poznac okolice któregos z was ... pozdrawiam p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jaki wyświetlacz masz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobo Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Ja posiadam taki : http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/wyswietlacz-biegow-gipro-xtype-model-u01-kolory-p-73.html jest pod kolor wyświetlacza, wiec pasuje, musze przyznać, w BMW 1200 GS wyświetlacz biegów działał lepiej, tutaj silnik, musi na danym biegu pracowac by go wskazywał, czyli jak przerzucam bieg w okolicach luzu, czy jak mam wciśnete sprzęgło gubi się, ale to nie jest problem.Co roku w okolicach weekendu majowego odwiedzam kotlinę kłodzką, fajne traski, a jak ktoś jeszcze oprowadzi to się i po jakichś bezdrożach pojeździ:) Będzie mozna zjeździć rejony gór sowich :)A i wybieram się w maju bądź w czerwcu na bałkany więc chętnie posłucham relacji z wyprawy kolego autowilkp Edytowane 5 Lutego 2014 przez rrobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autowilk legnica Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 jakis DATATOOL model DIGI jeszcze go nie zamontowałem a nawet jeszcze nie zamówiłem maja mi go przywiesc i dopiero jak zobacze podejme decyzje jego zaleta którą znam to cena jest tani . a ty jaki proponujesz ps i jakie przydatne rzeczy dołozyliscie do swoich Tenerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 jakis DATATOOL model DIGI jeszcze go nie zamontowałem a nawet jeszcze nie zamówiłem maja mi go przywiesc i dopiero jak zobacze podejme decyzje jego zaleta którą znam to cena jest tani . a ty jaki proponujeszps i jakie przydatne rzeczy dołozyliscie do swoich Tenerekw nowejtenerce juz bedzie :D za 65000 zł karkonosze bardzo chetnie, na wiosne sie melduje Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 myślę o tym, ma ktoś? http://www.mgi-project.com/6,7,charakterystyka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobo Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ja sam się zastanawiam co by tu jeszcze dołożyć, a mam: szybę givi i boczne deflektory, ori gmole i halogeny sw-motech, płyte pod silnik, grzane manety, wyświetlacz biegów, filtr k&n, wydech leovince, ledowe kierunki, żelowe siodło i uwaga narzędziówkę :) wożę w niej piankę do kół, lub w sam raz na 0,5 :)Zastanawiam się nad dodatkowym oświetleniem led : http://www.touratech-usa.com/Store/3325/PN-046-0650/LED-Daytime-Running-Lights-Yamaha-Super-Tenere-XT1200Zchcę na przyszły sezon założyć żarówki hid, czy spotkał się ktoś z tym w XT1200Z :) ?Myślałem jeszcze nad podwyższeniem handbarów, ale nie zawsze to jest potrzebne, i moze nad naklejkami Worldcrosser, jak widac na zdjeciu moja nie ma napisów "yamaha" i nie raz ludzie pytają się mnie co to za motocykl :)Kufer centralny posiadam givi, boczne orginalne z własnego wyboru, mi odpowiadają, tylko nalezy pamiętać, że przy otieraniu trzeba przycisnąć górna pokrywę a przy odpinaniu troszeczkę im pomóc, jak narazie 0 problemów, Chcę do kufrów (bocznych i centralnego) zamontować jakieś uchwyty do siatki mocującej bagaż, tylko jakie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Czarny mi leży, przed tenerką miałem czarne varadero, chciałem coś zmienić, mam białą, biały kask.. włączam halogeny i 50 % kierowców myśli, że ma niebieskiego na ogonie ;) zamiast pianki używam tego,http://www.bldshop.co.uk/content/images/thumbs/0001775_motorcycle_tyre_repair_kit.jpegmam przetestowane, 10 minut i po sprawie, skuteczność 100%, z piankami nie mam dobrego doświadczenia :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 rrobo gdzie Ty tak jezdzisz ze masz tyle osprzetu :) Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobo Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 rrobo gdzie Ty tak jezdzisz ze masz tyle osprzetu :)Nic nadzwyczajnego przecież nie mam, Miałem to szczeście, że wszystko nabyłem już z motocyklem, dlatego sam bym od siebie coć też chciał dołożyć:)A najważniejsze z tego co jet to moim zdaniem grzane manetki, halogeny no i oczywiście wydech :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi