chorcio Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 WitamKupiłem motor i co myslelem ze mam 4 tyg. na rejestracje ale tu sie okazuje ze musiłem zapłacic jakis PCC do 2 tyg. od momentu kupna a ja nie zapłaciłem co zrobic z tym fantem wiecie moz jesli go zaplace na dniach to jakies kary czy co. a moze gadac z poprzednim włascicielem o tym aby zmienic date sprzedazy albo samemu ja zmienić Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 najwyzej nalicza ci odsetki karne, ale nie ejst to az takie prawdopodobne, zalezy od wyrozumiałości urzednikow, także biegiem po deklaracje pcc1 (i pcc-1a jesli kupowałes od 2 włascicieli) wypełnij i złóż jak najszybciej, mozesz też spisać jeszcze raz umowę z poźniejszą datą za 2 tyg zwłoki chyba jeszcze odsetek nie naliczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Ja tez tak kiedys zrobilem. Zaplacilem po miesiacu. Pani w US doliczyla kilka zeta odsetek karnych. Poki Cie nie scigaja zaplac jak najszybciej. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) podepne sie pod temat.. mam moto sprowadzone z niemiec... umowe KS z niemcem... czy musze wypelniac PCC-1?jezeli tak, to co np. wpisac w polu (dotyczacym drugiej strony) NIP, PESEL... imiona rodzicow.. (bo kontaktu juz z gosciem za bardzo nie mam...) Edytowane 17 Maja 2006 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Odsetki skarbowe wynoszą o ile pamiętam 11% w skali rocznej. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) najwyzej nalicza ci odsetki karne, ale nie ejst to az takie prawdopodobne, zalezy od wyrozumiałości urzednikow, także biegiem po deklaracje pcc1 (i pcc-1a jesli kupowałes od 2 włascicieli) wypełnij i złóż jak najszybciej, mozesz też spisać jeszcze raz umowę z poźniejszą datą za 2 tyg zwłoki chyba jeszcze odsetek nie naliczą ...termin płatności PCC to 14 dni od dnia powstania zobowiązania podatkowego czyli od dnia podpisania umowy. Jeżeli nie zapłaciłeś w terminie to masz już zaległość podatkową i w związku z tym pownienieś jak najszybciej złożyć wypełnioną deklarację PCC-1 w US (plus PCC-1A jeżeli była dodatkowa strona czyności cywilnoprawnej ) oraz obliczyć podatek wraz z odsetkami i zapłacić podepne sie pod temat.. mam moto sprowadzone z niemiec... umowe KS z niemcem... czy musze wypelniac PCC-1?jezeli tak, to co np. wpisac w polu (dotyczacym drugiej strony) NIP, PESEL... imiona rodzicow.. (bo kontaktu juz z gosciem za bardzo nie mam...) NIE MUSISZ :clap: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...55entry606255 Edytowane 18 Maja 2006 przez Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Jola: dzieki za info. zadzwonilem dzisiaj do US i mi pani powiedziala, ze ten problem mnie nie dotyczy, bo moto przywiezione z niemiec :clap: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 ...a jakbys chcial sie dowiedziec ile tych odsetek musisz zaplacic to tu:http://www.money.pl/podatki/kalkulatory/odsetkowy znajdziesz kalkulator odsetkowy... pozdr, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Jola: dzieki za info. zadzwonilem dzisiaj do US i mi pani powiedziala, ze ten problem mnie nie dotyczy, bo moto przywiezione z niemiec :) ...więc troszke znam się na rzeczy :clap: :clap: pozdr. Jola Edytowane 18 Maja 2006 przez Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) WitamKupiłem motor i co myslelem ze mam 4 tyg. na rejestracje ale tu sie okazuje ze musiłem zapłacic jakis PCC do 2 tyg. od momentu kupna a ja nie zapłaciłem co zrobic z tym fantem wiecie moz jesli go zaplace na dniach to jakies kary czy co. a moze gadac z poprzednim włascicielem o tym aby zmienic date sprzedazy albo samemu ja zmienićJa mam idetyczny problem, bo tak samo mi się zdawało, że mam 30 dni na zapłacenie PCC-1. Zapłaciłem po 30 dniach i pani powiedziała, że odsetki są tak małe, że nie muszę ich płacić (jakoś powyżej 6 zł dopiero ściagają należność). Aż do dzisiaj, kurde, myślałem, że wszystko w porzo. Byłem w US, bo mnie wezwali i okazuje się, że mam do zapłacenia mandat 200 zł za nieterminowe zapłacenie podatku! Czy to jest normalne? Powyżej widzę, że jest mowa tylko o odsetkach, a mi każą 200 zł kary płacić. Proszę o radę ;) Złodzieje! Znalazłem coś właśnie w necie:Zwłoka w zapłacie podatku skutkuje jedynie odsetkami czy kosztami egzekucji, natomiast zwłoka w złożeniu deklaracji skutkuje karą grzywny za wykroczenie skarbowe, z reguły może to być kilkaset złotych, nie mniej niż 84,90 zł.Ojoj, czyli powyżej źle napisałem, że jest to kara za nieterminowe zapłacenie podatku, ale za zwłokę w ogóle w złożeniu deklaracji PCC-1. Kurde :) Edytowane 6 Września 2006 przez Skubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Pamiętajcie, że co innego jest niezapłacenie podatku w terminie: grozi odsetkami karnymi a co innego niezłożenie deklaracji(papieru) grozi karami znacznie dotkliwszymi niż odsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 [...] niezłożenie deklaracji(papieru) grozi karami znacznie dotkliwszymi niż odsetki.A wszystko zależy od tej sympatycznej pani, która jadnemu z uśmiechem pogrozi palcem, a drugiemu bez skrupułów 200... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Miałem też taki przypadek, na szczęście facet z urzędu też na moto jeździł wiec mi pomógł. 1. Wypełnij druk i zapłać. Jeżeli zaniżyłeś wartość sprzęta przy okazji to wpisz co się da ( kończące się opony, zdarte klocki, rysy na lakierze itp) bo mogą zajrzeć do cenników i się czepić.2. Napisz podanie do naczelnika US o nie karanie i anulację odsetek, możesz to umotywować nieznajomością przepisów. U mnie to zadziałało i nic nie musiałem dopłacać. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr3g Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 koledzy dobrze pisza.... wal pismo do naczelnika, ukorz sie "szczerze" . Wazne - rob wszystko na pismie, bo to ... zli ludzie sa i potem zapomna i spotka cie niespodzianka w postaci kary... Papier pamieta.. urzedasy... jak im sie papier pokarze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 a jezeli na umowie napiszemy cene ciut mniejsza od wartosci rynkowej to i tak US zajrzy do swoich tabel i policzy mi tak jak tzreba? nie bedzie zadnych konsekwencji karnych dla mnie z tego tytulu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi