losiu Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam cieknie mi pompa wody w cbr 600 rr, z tego małego otworka saczy się płynem nie mocno a jednak. Mam pytanie czy można wymienić ten gumowy oring który się znajduje pomiędzy wirnikiem a obudowa czy musze szukać drugiej pompy?? Problem jest poważny nie chce żeby olej się zmieszał z płynem. Na pewno jest ktoś kto wie czy takie coś dostane w serwisie HONDY.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPRK Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 A nie ma luzu na wirniku? Jeśli to tylko kwestia oringu to wymieniaj i nie becz ;). Mnie się jedna wydaje, że to uszczelnienie wałka może być. W pompie uszczelnienia są tak pomyślane, że w razie awarii płyn wylewa się poza silnik a nie do jego wnętrza. Oring uszczelnia olejowo a tak jeszcze powinien być simering. Cytuj Smiert Szpionom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 w larssonie powinien być dostępny komplet naprawczy pompy kosztuje ok 100zł, najczęsciej powodem jego rozszczelnienia są wyrobione łożyska wirnika pompy, te kupisz w zwykłym sklepie z łożyskami. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 To nie jest taki zwykły simmering. To jest taka spręzynka dwie podkładki wokoło jest gumka i do niej przychodzi wirnik z jakimś plastikowym bolcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rad8k Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dla posiadaczy HONDY, mają chyba wszystkie czesci i prowadza sprzedaż wysyłkową. http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/model...3,CBR600RR3,745, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dla posiadaczy HONDY, mają chyba wszystkie czesci i prowadza sprzedaż wysyłkową. http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/model...3,CBR600RR3,745, Zdecyduj się czy mają wszystko czy tylko niektóre części bo słowo "chyba" nie pasuje w tej reklamie. Autor tematu musi kupić nową pompę płynu o numerze katalogowym : 19200-MEE-315 w cenie 134$ w USA lub trochę drożej w HMP Warszawa. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rad8k Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zdecyduj się czy mają wszystko czy tylko niektóre części bo słowo "chyba" nie pasuje w tej reklamie. Autor tematu musi kupić nową pompę płynu o numerze katalogowym : 19200-MEE-315 w cenie 134$ w USA lub trochę drożej w HMP Warszawa. Jeżeli musi całą to niech wymienia całą , a to nie jest REKLAMA tylko pomoc bo moze wystarczy tak jak pisali poprzednicy wymienić tylko uszczelke lub O-Ring a te cześci może kupić na stronie którą podałem. A jeśli już się czepiasz słowa "chyba" to powiem Ci tylko tyle że nie pracuje w tym sklepie i nie jestem w stanie stwierdzić czy mają wszystko dla tego nie chce kogoś wprowadzać w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Jeżeli musi całą to niech wymienia całą , a to nie jest REKLAMA tylko pomoc bo moze wystarczy tak jak pisali poprzednicy wymienić tylko uszczelke lub O-Ring a te cześci może kupić na stronie którą podałem. A jeśli już się czepiasz słowa "chyba" to powiem Ci tylko tyle że nie pracuje w tym sklepie i nie jestem w stanie stwierdzić czy mają wszystko dla tego nie chce kogoś wprowadzać w błąd Twoja polemika jest psu na budę. Masz kolega nie MUSI tylko nie ma innego wyjścia bo producent nie przewiduje sprzedaży na części. Zanim napiszesz następnego posta zajrzyj do katalogu części i sprawdź. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Mam ten sam kłopot w moim motocyklu, nie mam ogrzewanego garażu i po zimie się zaczęło. Jednak u mnie wyciek jest tak mały, poci się tylko z tego otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 ciekawe czy z 06' podejdzie bo mam silnik na czesci Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPRK Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Jakby Motorista czegoś nie miał to bym się zdziwił bo oni są ASO Honda Cytuj Smiert Szpionom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Jeżeli to jest ta 05-06 to podejdzie tylko ile chcesz i czy dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Szramer ma same dobre czesci, ktore mu zostaly ze zlych motocykli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 wyciagalem ja zeszlym roku bo do f3 chcialem spasowac :icon_razz: silnik mam 3 lata biore sie za autopsje bo powoli zapotrzebowanie na czesci wzrasta :icon_mrgreen: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Mam ten sam problem w F4i. Cieknie pompa otworkiem w korpusie. Rozebralem pompe, ale nie wiem jak wyjac wirnik z trzpieniem z korpusu? Jak sie dostac do uszczelniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi