john16 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Jak już wcześniej witając się pisałem! mam docelowo bandita 600 , ale chciał bym zmienić motocykl na np; -- suzuki bandit 650 , -- suzuki sv 650 po 2003r, --hondę hornet 600 po 2003r lub --kawę Z750 minimum z roku 2005, Banditem latam już sezon przeważnie miasto i czasami wypady w Bieszczady z wawy z 2-go połówką. Bandita chcę zmienić gdyż mam już dość mieszania biegami w mieście ( mało elastyczny silnik). Przydał by mi się motocykl z elastycznym silnikiem w którym by nie trzeba było zapinać ,5,6 biegu w mieście oraz którym bez problemu mógł bym zabrać plecaczka i polecieć sobie w Bieszczady. który byście mi motocykl polecili ??? napiszę jeszcze tylko że z tych moto to tylko latałem przez chwilę na kawie ! i muszę powiedzieć że byłem bardzo mile zaskoczony co do tego moto! na miasto motocykl super ale co do dalszej trasy ???? i co z tą awaryjnością w tych kawach! czy to już jest mit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAJDOR Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 a Fazer 1000 ? 900RR ? XX ? Dlaczego chcesz zmieniać 600 na 600 ? Wszystkie te 3 motocykle które wymieniłem biją na łeb każdego który wymieniłeś (i nie mówie to o wyscigach po mieście tylko o normalnym jeżdzeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 jak latasz z pasażerem i nie chcesz mieszać biegami to bierz coś w okolicy litra - np. dużego bandziora. ewentualnie pomyśl jeszcze nad VFRką. pzdr Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 pomyśl jeszcze nad VFRką. Ja taką zamianę zrobiłem i nie żałuję. Cud miód i orzeszki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamusial Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 TDM 900 - mam i polecam. Motocykl uniwersalny, spala o dziwo nie wiele, zbiera się z samego dołu, wygodny, pozycja wyluzowana, przejazd przez korki i manewrowanie bez problemu. Jedyne co mi się nie podoba, to że nie jest to taki "fun bike", jak np. Kawasaki Versys (ale tym to w trasę we 2. nie pojedziesz). Polecam artykuły na motocykl-online porównujący te motocykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam bandita 650 olejak i tez zastanawiam sie nad zmiana, ale w przyszlym seoznie. Rozwazam albo mocniejszego nakeda (cb900, z750) albo plastik 600 (f4i, 636). W miescie nie moge narzekac na brak mocy i slaba elastycznosc (podobno 650 jest znacznie lepsza w tej kwestii niz 600), natomiast w trasce brakuje pierdolniecia przy wyprzedzaniu >140km/h. Na Twoim miejscu zaczalbym tego bandziora wyzej krecic. W miescie raczej nie wbijam 5,6, ale lubie pokrecic na 2 i 3 - tam jest potencjal. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez Macjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Najlepiej na B12. W swoim GSXie mam taki sam silnik i polecam jeśli chodzi o elastyczność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john16 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 w sumie to też zastanawiałem się nad hondą hornet 900, kawa z 750 po 2007r , bandit 1250 oczywiście bez owiewek i z szeroką kierownicą ! najtaniej to z tego zestawu wychodzi hh900! co do yamahy to nie podoba mi się ten sprzęt ( bez urazy dla wszystkich którzy ją posiadają)! z drugiej strony jeżeli chodzi o wygląd to kawa jest nie do pobicia jak dla mnie! znowu za banditem przemawia wygoda dla mnie jak i dla plecaczka! ciężki wybór tym bardziej że na motocykl chcę przeznaczyć max 15000zł myślałem też nad hondą cbr 600f po 2001r ! wczoraj ją pożyczyłem od kumpla i powiem że wszystko za*eb ...e tylko ta kierownica :icon_evil: tragedia ! może to tylko kwestia przyzwyczajenia! ale na szerokiej kierownicy pokonywanie zakrętów jest samą przyjemnością! ale silniczek cbr 600 jest fantastyczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEALER Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) ...olej jazdę z drugą połówką i weź SpeedTripple'a-hardcore i poprawa humoru na każdym kroku. Codzienne szukanie pretekstu do jazdy na moto - po kilku jazdach na Triumphie stwierdzam,że to jeden z niewielu w miarę nowych(oprócz CB1000R) sprzętów bez owiewek, które generują sporo zabawy. Jest jeszcze Z1000 i kilofazer, ale nie miałem okazji nimi jeździć...... Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez DEALER Cytuj 93! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helmet Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 co z tą awaryjnością w tych kawach! czy to już jest mit tak, to jest mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john16 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 niestety! nie da rady olać kobiety bo do moto nie dołoży :biggrin: hehehe a jak bym miał ok 20 - 25 000 to cb 1000r czy SpeedTripple' od razu bym sobie zapodał ! ale nie ma tak dobrze ! niestety ! myślałem że ewentualnie hh 600 po 2003r a najlepiej z 2005 powinna wystarczyć ma też niemal 100k i za dobre pieniądze będzie można ją wyrwać a jak silniczek nie wiele będzie się różnił od cbr 600 f4 to myślę że powinien wystarczyć co najmniej na następne 2 sezony helmet! a Ty jaką zetką latasz? jak zobaczyłem pierwszy raz 750 po 2007 r to powiedziałem sobie że muszę ją kiedyś mieć !ale oczywiście kubeł zimnej wody! od kolegów mechaników kawasaki ! daj sobie z tym spokój! chyba że masz dużo kasy na naprawy! ale ogólnie o moto kawasaki mówili! mi natomiast się wydaje że tak może było kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 a moze cos z big bike? do wymienionego duzego bandita doloze xjr1300; gsx1400 oraz cb1300 one maja bardzo elastyczny silnik praktycznie na piatym ostatnim biegu mozna zwolnic do 50kmh i jechac maks ponad 200. tylko minusem jest wysokie spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Kupuj VTR 1000. Będziesz miał mocny, poręczny i zadziorny motocykl. V2 to jest to. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEALER Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Kupuj VTR 1000. Będziesz miał mocny, poręczny i zadziorny motocykl. V2 to jest to. tyle,że o założeniach paliwowych (5-6l) może spokojnie zapomnieć. Przez miesiąc śmigałem na VTR1000f i poza zuzyciem paliwa/za małą pojemnością baku) nie mam jej nic do zarzucenia -jak na "prawie-sporta" wygodne miejsce dla pasażera..... TLa Ci nie polecę-z dwóch powodów: po pierwsze mniej wygodny dla pasażera od VTR, po drugie ma pewne niezbyt ładne maniery podczas prowadzenia się....tzn. lubi jazdę na pełnym gazie, przy zdecydowanym wyborze linii jazdy a niezaleznie od tego zdarza mu się machnąć kierownica na wyjściu z winkla....osobiście bardzo lubię w nim ten "indywidualny" ;) charakter, ale do spokojnej, turystycznej jazdy to słaby pomysł.... Cytuj 93! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Fazer 1000 i będziesz w niebowzięty. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi