ernestZL Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 dlaczego tak mało osób tutaj chwali dunlopy? np. taka d209 gp racer świetna opona... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Miałem kiedyś Dunlopy, nie pamiętam modelu, muszę poszukać starych zdjęć. Były tragiczne :lapad: Może coś poprawili, ale wolę Pirelli. Zwłaszcza teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 (...)Secundo - teraz ganiam na 190/55 a tutaj mi w Motocyklu pisza, ze to pogarsza stabilnosc, wiec sie zaczalem zastanawiac czy nie wziac 190/50?(...) A ja właśnie w rsv4 dostałem fabrycznie 190/55 i teraz do sc59 też kupiłem diablo supercorsa sp 190/55. Jestem zachwycony tymi oponami, co na nich można wyprawiać. No i nie wiem, co z tą utratą stabilności, w jakich wypadkach? Nic takiego nie zauważyłem. Można głębiej składać sprzęt i ogólnie lepiej się składa w winkle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazze Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 (edytowane) Wszystkie opony torowe 190 są w profilu 55. Co jak napisałeś gwarantuje lepszą przyczepność, stabilność w zakręcie. Dlatego zmieniam z 190/50/17 na 190/55/17, tylko zakatuje swoje Rosso. zgadza się - powierzchnia boków 55 jest większa niż 50 - większy margines/wyższa prędkość/lepsza stabilność w złożeniu. Edytowane 21 Lipca 2010 przez kamikazze Cytuj OSKAR #21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 w 55 większa powierzchnia styku w złożeniu, a co za tym idzie przyczepność ale przez większą powierzchnię boczną trudniej jest zachować dobrą stabilność (w złożeniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 (edytowane) Da ktos na PW namiary, gdzie w normalnej cenie kupie Rosso Corsa 120/70 i 190/55? Na Allegro sa same 190/50. Edytowane 21 Lipca 2010 przez figer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Da ktos na PW namiary, gdzie w normalnej cenie kupie Rosso Corsa 120/70 i 190/55? Na Allegro sa same 190/50. Zapytaj tutaj: http://moto.allegro.pl/item1132873587_pire..._180_55_17.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Taniej będzie jak potorówki kupisz, czyli diablo supercorsa. Za Rosso Corsa, takie jak Ja mam to najtaniej 1100zł. Stac mnie, jezeli beda 190/55 moge dac 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 To jest cena kompletu z profilem 50. A mozesz dac namiary? Zapytam o profil 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Przy aktualnym kursie Euro bedzie gorzej. Na razie najtaniej wyhaczyłem diablo rosso corsy to za 1350PLN. W tym tygodniu odbieram. Ktoś się pytał o Supercorsy ... moje SP2 wytrzymały u mnie nieco ponad 4500km. Zaliczyłem nimi 5 treningów na torze w Pznaniu, czyli jakieś 800-1000km. Z prawej strony opon już ... no cóż ... niema. Opony kupiłem jako po-torówki od znajomego zawodnika zeszłorocznego pucharu R6. Kupiłbym je ponownie, tym razem nowe gdyby nie cena i planowane wyjazdy. Supercorsy na mokrym zachowują się tragicznie - innego słowa na to nie ma, ale i tak wiem że będę za nimi tęsknił. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Przy aktualnym kursie Euro bedzie gorzej. Na razie najtaniej wyhaczyłem diablo rosso corsy to za 1350PLN. W tym tygodniu odbieram. Bimbak, gdzie je zamówiłeś? Obok Motorwni (Gumiś) wyrwałem za 1170... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Bimbak, gdzie je zamówiłeś? Obok Motorwni (Gumiś) wyrwałem za 1170... opony1.pl a kiedy je tam za tyle wyrwałeś? Co prawda u Gumisia jeszcze nie byłem, ale na opony1.pl jeszcze pod koniec czerwca mogłem mieć komplet za nieco ponad 1000pln. Niestety, nie zdecydowałem się wtedy na zakup i teraz łykam świeżą dostawę po zawyżonym kursie. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Dwa tygodnie temu. Jeśli jeszcze nie zamówiłeś, zapytaj, ceny na opony ma na prawdę najlepsze. Ewentualnie możesz zapytać w Moto Gumie w Zaniemyślu, mam tam spore rabaty, może uda się coś załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 tak właściwie to opony1 = opony24h = motogum (przynajmniej jeśli chodzi o hurtownię z której korzystają) ale pocisę kumpla o tą cenę bo faktycznie chyba się mogą lepiej postarać ;) Dzięki za pomoc Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Kupilem za 1275 z wysylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi