Nice Gay Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 witam, mam takie pytanie natury czysto techniczej a mianowicie w listopadzie zeszlego roku zalałem bak paliwem pod sam korek, pod koniec zimy robiłem tam jakieś przepałki także moze wypaliłem z trzy litry. i pytanie takie czy ta benzyna ktora jest tam koło 4 miesiecy bedzie na tyle "mocna" zeby byłe wlasciwe osiagi motocykla? czy moge sie spodziewać ze motocykl na tej benzynie bedzie po prostu słabszy? czy moze bedzie wszystko ok, bedzie tak samo narowisty jak na świerzutkiej PB 95 wprost z stacji Lotos na której paliwa zostały nogrodzone złotym orłem ? :D pozdr <heja> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrev66 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 witam, mam takie pytanie natury czysto techniczej a mianowicie w listopadzie zeszlego roku zalałem bak paliwem pod sam korek, pod koniec zimy robiłem tam jakieś przepałki także moze wypaliłem z trzy litry. i pytanie takie czy ta benzyna ktora jest tam koło 4 miesiecy bedzie na tyle "mocna" zeby byłe wlasciwe osiagi motocykla? czy moge sie spodziewać ze motocykl na tej benzynie bedzie po prostu słabszy? czy moze bedzie wszystko ok, bedzie tak samo narowisty jak na świerzutkiej PB 95 wprost z stacji Lotos na której paliwa zostały nogrodzone złotym orłem ? :D pozdr <heja> Kolego ja po zimie odpaliłem i już połowe baku wyjeżdziłem nie zauważyłem żadnej różnicy w osiągach czy mocy mojego mastodonta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Zawsze zalewam przed zimą i normalnie na wiosnę latam na tym paliwie. Jakiś różnic nie zauważyłem. Co innego jak by to były 4 lata, a nie 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek HONDA Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Jak jest pełny zbiornik to bedzie git żadnej różnicy. Jak jest mało to widać różnice,szybciej świece zarzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Yuby, dobry demot :D w skucie mam paliwo z sierpnia 2008 :icon_exclaim: , o dziwo odpalił jakieś 2 tyg temu i normalnie jeździł Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 W komarze mam paliwo z 2007 roku i pali ok, najczęściej nie potrzebuje więcej jak 3 kopów, a jest przepalany raz na pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIT66 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Co powiecie o benzynie kilkunastoletniej znalezionej w kanitrze, czy to w ogóle do czegoś się nadaje,czy dać se spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Co powiecie o benzynie kilkunastoletniej znalezionej w kanitrze, czy to w ogóle do czegoś się nadaje,czy dać se spokój? Można wypalić tym trawe, dopóki ktoś nie zadzwoni po oł si pi (OSP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 ja bym wlal i jeździł :D ale macie dylematy a wiosna już przyszła :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIT66 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 ja bym wlal i jeździł :D ale macie dylematy a wiosna już przyszła :D No właśnie przyszła a benzyna potrzebna a nigdzie za darmo nie leją , ale widzę że faktycznie trzeba będzie ją jakoś utylizować, czasem zbyt duża oszczedność może prowadzić do wręcz przeciwnych efektów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Tą starą benzynę w zależności od jej ilości można mieszać w jakichś proporcjach, stawiam, że w stosunku np 1/10 nic nie powinno się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 witam, mam takie pytanie natury czysto techniczej a mianowicie w listopadzie zeszlego roku zalałem bak paliwem pod sam korek, pod koniec zimy robiłem tam jakieś przepałki także moze wypaliłem z trzy litry. i pytanie takie czy ta benzyna ktora jest tam koło 4 miesiecy bedzie na tyle "mocna" zeby byłe wlasciwe osiagi motocykla? czy moge sie spodziewać ze motocykl na tej benzynie bedzie po prostu słabszy? czy moze bedzie wszystko ok, bedzie tak samo narowisty jak na świerzutkiej PB 95 wprost z stacji Lotos na której paliwa zostały nogrodzone złotym orłem ? :D pozdr <heja> A mi R1 kiedyś wariowała jak wlałem benzynę która stała pół roku w karnistrze. Na wolnych obrotach gasł mi motorek. Zalałem świeżą benzynkę i wszystko już było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 ja kiedyś lałem co prawda do dwu suwa benzynę z jednostki wojskowej 78 oktanów z zapasów komunistycznych i nic się nie działo poza odpowiednim wyprzedzeniem zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Aaatam. Jakiś czas temu kupiłem WFM125 która stała zapomniana przez lata w piwnicy, paliwo śmierdziało jakby stara farba olejna i w ogóle ponury zapach miało i odpaliła za 3 kopem. Za trzecim bo pierwsze dwa kopnięcia robiłem bez kluczyka bo zapomniałem o nim. :biggrin: Wyjeździłem całe to paliwo i git było. Po kilku miesiącach nic Ci się nie stanie z paliwem geju. :biggrin: No chyba że chcesz wylać tyle paliwa do kibla i kupić świeże, to proszę bałdzo. Wylataj to do końca, zalej świeże i ciesz się życiem, walcz z próchnicą. :biggrin: Edytowane 22 Marca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEŚNICZY Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Co powiecie o benzynie kilkunastoletniej znalezionej w kanitrze, czy to w ogóle do czegoś się nadaje,czy dać se spokój? Gdy miałem 15 lat dorwałem WSK 125 i beczkę starej benzyny , która miała około 70 oktanów :biggrin: WSK chodzi do dziś ale do 4t bym jej nie wlał :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi