rzoov Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Czesc Tak walac prosto z mostu - chcialem zaprosic wszystkich moto turystow i nie tylko na serwis http://motohost.org ktory ostatnio stworzylem. Jest to serwis dla motocyklistow w stylu Couch Surfing czy Hospitality Club, czyli skupiajacy osoby sklonne goscic u siebie innych uzytkownikow (na wzajemnie ustalonych warunkach, naturalnie nie ma zadnego przymusu). Oprocz tego, motohost.org umozliwia wygodne wyszukiwanie motocyklistow w okolicy, wiec byc moze, niejako przy okazji, rozwinie sie troche w strone portalu spolecznosciowego. Zobaczymy, poki co podsylam info na rozne fora i obserwuje co ludzie mowia. Raz jeszcze zapraszam do rzucenia okiem i komentarzy :). Natomiast jesli komus idea sie spodoba, zachecam do jej szerzenia w swoich moto srodowiskach ;). Tym bardziej ze to raczej projekt non-profit wiec ciezko bedzie inaczej niz w taki wlasnie sposob go propagowac. pozdr rzoov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Pomysł ok,jak pamiętam był temat na forum gdzie wpisywali się ludzie,chodziło właśnie o coś w tym stylu,gdybyś to spolszczył wielu ułatwiło by to ,,życie",popieram i mam nadzieję że się rozwinie.. Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Całkiem słuszna idea choć nie jakaś nowinka. Zarejestruję się z ciekawości a co życie pokaże, zobaczymy. W każdym razie, co ważne przy pierwszym zetknięciu z serwisem, nie straszy wizualnie. Wręcz przeciwnie, podoba mi się :smile: . Bardzo fajny pomysł z tymi dwoma motocyklistami! Edytowane 18 Stycznia 2010 przez rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Bardzo fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Jak narazie to widze ze zalozyciel tematu i Korsaz zalozyli tylko ;) Strona fajna, zarejestrowalem sie. Moge jedynie sluzyc narzedziami, bo miejsca zbytnio nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Ja już jestem tylko pod innym nickiem niż tu :smile: . Przy edycji danych profilu miałem problem z określeniem miejsca zamieszkania. Wpisuję adres i nie wyskakuje mi konkretna lokalizacja z konkretnym punktem tylko wyświetla się okolica. Nie da się ręcznie wprowadzić porządanych danych, ta opcja jeszcze błądzi. rzoov, czy ktoś już to raportował? [edit]: Ooo, temat przeniesiony. Troche i szkoda bo fama się nie rozniesie. Nie ma to jak "przy piwie" ;). Edytowane 19 Stycznia 2010 przez rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dodałem swój profil... Narazie jedyny na zachodzie :biggrin: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
africa2 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 A będzie po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 A będzie po polsku ? To naprawdę bardzo dobre pytanie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 A będzie po polsku ? Wersje jezykowe mam nadzieje ze sie w pewnym momencie pojawia. Z zalozenia to serwis ogolnoswiatowy wiec z oczywistych wzgledow na pierwszy ogien poszedl angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romans Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 za bardzo ogólnie, przydałby sie opis możliwości, np. działka 2000 m pod namioty, gril, ognisko, kuchnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Koncepcja fajna, ale nie podoba mi się że nic nie zobaczę dopóki nie założę konta. Dlatego nie wiem o co chodzi na stronie, bo ja tam swoim emailem nie szastam na prawo i lewo. Powinna być opcja "gość" bez żadnego logowania, ale i tez bez możliwości zobaczenia adresów itp. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Koncepcja fajna, ale nie podoba mi się że nic nie zobaczę dopóki nie założę konta. Dlatego nie wiem o co chodzi na stronie, bo ja tam swoim emailem nie szastam na prawo i lewo. Powinna być opcja "gość" bez żadnego logowania, ale i tez bez możliwości zobaczenia adresów itp. Dzieki Buber, takie opinie sa bardzo cenne :). To byc moze nie rozwiazuje problemu ale wlasnie dodalem "tour", taka zajawke na stronie glownej ktore pokazuje troche co siedzi w srodku. Na pewno nie chce dawac pelnego dostepu "gosciom" bo uznalem ze jesli ktos chce korzystac przegladajac dane powinien przynajmniej dolaczyc jako normalny uzytkownik. pozdr Edytowane 25 Stycznia 2010 przez rzoov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamusial Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Na razie tylko pobieżnie przejrzałem- wygląda obiecująco- nie zniechęca :) Może przydałaby się opcja ile osób można pomieścić, lub możliwość wybrania wielu (a nie tylko jednej) opcji typu tent/space on the floor itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Dzieki Buber, takie opinie sa bardzo cenne :). To byc moze nie rozwiazuje problemu ale wlasnie dodalem "tour", taka zajawke na stronie glownej ktore pokazuje troche co siedzi w srodku. Na pewno nie chce dawac pelnego dostepu "gosciom" bo uznalem ze jesli ktos chce korzystac przegladajac dane powinien przynajmniej dolaczyc jako normalny uzytkownik. pozdr No, zajrzałem. Interesujące, i jak tylko wrócę do chaty na stałe to się zapiszę. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi