KINDERMARCIN Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam. Panowiem mam tego typu problem ze od slonecznej Itali moj scigacz ma leko odbarwione, zmatowione plastiki. Moje pytanie jak mozna im nadac tz. ostrosc i oczojebnosc tylko prosze nie piscie pomalowac od nowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mistrzu naklejki pewnie też ci wyblakły? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jak nie chce Ci sie malować to może nowy plastikowy komplecik? Nie widzę innej możliwości, wszystkie inne zabiegi nie przyniosą efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 A polerowanie? O których plastikach mówisz - lakierowanych, czy czarnych, które poszarzały? W tym drugim przypadku można po prostu nałozyć jakiegoś Plaka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BEDNAROS Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam, Mam pytanie odnośnie plastików. Czy używacie jakiegoś mleczka np. z pigmentem do regeneracji owiewek , które staciły dawny połysk? Jeżeli macie doświadczenie w tym temacie to proszę napiszcie jakich produktów używacie albo jakie macie innne sposoby na plastiki? :icon_question: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedzio! Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Uzyj dobrego wosku(polecam formula 1) lub pasty lekkosciernej np. tempo Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Bedzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam, Mam pytanie odnośnie plastików. Czy używacie jakiegoś mleczka np. z pigmentem do regeneracji owiewek , które staciły dawny połysk? Jeżeli macie doświadczenie w tym temacie to proszę napiszcie jakich produktów używacie albo jakie macie innne sposoby na plastiki? :icon_question: Pozdrawiam Jesli chodzi o elementy lakierowane (matowe) to najpierw wodna pasta lekkoscierna, a potem preparaty na bazie sylikonu - cos w stylu plastmalu. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ja używam wosków koloryzujących do lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINDERMARCIN Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ja używam wosków koloryzujących do lakieru. Witam. W zasadzie model moj ma byc do ostrego dzidowania i tak tez jest ale z powodu okresu zimowego chcialbym nadac polysku swojm troszke wyblaknietym owiewka zeby przy rozpoczeciu zezonu 2010r oko bardziej sie cieszylo..jakie macie doswiadczenia co polecacie i na co uwazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Pasta lekkościerna Automax itp. Będziesz zadowolony a impreza tania jak barszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINDERMARCIN Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Czy po naniesieniu tej pasty zaleca sie jeszcze woskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Woski koloryzujące Turtle Wax dają radę... Koloryzujące Są też takie regeneratory lakieru do mocno wypłowiałych z Turtle Wax... Regeneratory Ale najlepszy efekt to - pomalowanie ich na nowo... Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz12211 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam serdecznie! Czas zimowy to czas wszelakich przeróbek w motocyklach, dlatego też i mnie dopadło właśnie to. Planuje w niedługim czasie zająć się polerowaniem owiewek w swoim motocyklu. No i mam do Was pytanie - czy do tego typu zajęcia trzeba specjalnych specyfików? Polerka w samochodzie wygląda tak, że element przejeżdża się papierem 2500 na mokro, po czym stosuje się Farecle 3G oczywiście na mokro, a po tym wszystkim wosk czy też politura. Jak to ma się w przypadku wypolerowania elementów platiskowych w motocyklu (owiewki, czasza, itp.) ? Czy robi się to tak samo i z wykorzystaniem tych samych specyfików, jak w przypadku elementów metalowych w samochodzie? Słyszałem, że jest specjalny specyfik do polerowania elementów plastikowych, jednak czy jest on na tyle skuteczny, że otrzymamy efekt głębokiego koloru z naszego motocykla? PozdrawiamLukasz1221 Cytuj Yamaha R6 - aktualny stan przeróbek mojego motocykla - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Masz na myślui palstki jako plastki czy też jako element na którym leży lakier?Bo jeśli to drugie to metodę znasz. Jeśli zamierzasz polerować sam palstki jak np. w enduraku to nie ma to większego sensu choć można. Szybę lepiej polerować specjałem do plexi itp. Nalezy uwazac na temperaturę aby nie przypalic jeśli chcesz maszyny używać. Reszta to praktyka :icon_biggrin: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 czy plastiki są aż w tak fatalnym stanie że trzeba je papierem traktować? Jeżeli nie ma widocznych rysek itd to wydaje mi się że papier jest zbędny nawet tak drobny. ja zawsze używałem dobrej lekkościernej pasty polerskiej i elektrycznej polerki i wystarczało. Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi