murdoch2 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Cześć dziewczyny :biggrin: Nie ma oddzielnej półki na forum dla gazików. Coś tam czytałem że w Master Enduro 2005 rozjechał generalnie prawie całą konkurencje w zawodach. Bravo. :clap: Ale w sześciodniówce 2005 rozjechał naszych chłopaków (jakaś niby wada fabryczna...jaka?) :evil: . W teście w Motocyklu też na plus duży opisany - czepiono sie wykonania - plastiki kanapa i takie tam. Ale silnik .... podobno lepiej to lata niż EXC 300 ..podobno ( tak zresztą wyszło w w/w Master Enduro). Ma ktoś jakieś przemyślenia najlepiej poparte praktyką co do tej maszynki? Jak to jeździ - w off-roadzie, serwis, koszty itp. Pytanie z cyklu: Szukamy więc pytamy. Pozdro Edytowane 3 Stycznia 2010 przez murdoch2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 rafael ma takiego zaatakuj go na gg albo poproś do odpowiedzi publicznie :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Cześć dziewczyny :biggrin: Nie ma oddzielnej półki na forum dla gazików. Coś tam czytałem że w Master Enduro 2005 rozjechał generalnie prawie całą konkurencje w zawodach. Bravo. :clap: Ale w sześciodniówce 2005 rozjechał naszych chłopaków (jakaś niby wada fabryczna...jaka?) :evil: . W teście w Motocyklu też na plus duży opisany - czepiono sie wykonania - plastiki kanapa i takie tam. Ale silnik .... podobno lepiej to lata niż EXC 300 ..podobno ( tak zresztą wyszło w w/w Master Enduro). Ma ktoś jakieś przemyślenia najlepiej poparte praktyką co do tej maszynki? Jak to jeździ - w off-roadzie, serwis, koszty itp. Pytanie z cyklu: Szukamy więc pytamy. Pozdro Jak więc prosiłeś tak napisze. Więc tak. Na exc 300 jezdziłem tylko chwile ale da się zauważyć ze gas ciągnie lepiej deczko od dołu a w górnej partii obrotów ma ostrzejszą charakterystykę i jest bardziej nerwowy (szybsza reakcja na gaz) choć to może moje subiektywne odczucia są. Silniczek to naprawdę super sprawa. 6 biegów które są wd. mnie zestopniowane w sam raz do enduro ( dość krótka 1) Zawieszenie radzi sobie bez najmniejszych problemów (mowa o Marzocchi ) Trafiają się też modele z Ohlinsem na przodzie i tyle ale ten wymagał dość dużej dopłaty (sam przód coś ponad 3 tyś) Myślę że i tak ciężko bardzo wykorzystać 100% możliwości tego zawieszenia (takie samo montowane jest w huskach) Hamulce Nissina bardzo dobra skuteczność; motocykl zatrzymuje się z tylnym kołem w górze bez najmniejszych problemów. Sprzęgło nie sprawia żadnych problemów ( hydrauliczne AJP) z regulacją oczywiście. Jeśli chodzi o wykonanie to na pewno nie odbiega od innych producentów. Części eksploatacyjne jak klocki zębatki itd pasują od inncyh motocykli ( klocki przod od yz bodajże a tył od exc) zębatki to co przy husce, tłoka dostaniemy u olka, tarcze sprzęgłowe itd itd też. Nie wiem jak z elementami typu wałki skrzyni biegów, częsci zaworu wydechowego ale podejrzewam że jedynie oryginalne można kupić ( choć wszystko da się naprawić :biggrin: ) W terenie motocykl sprawuje się super ( wd mnie w teren nie ma lepszego motocykla niż 300 2t) Lekki, zwinny, zrywny zresztą jak każde hard enduro. Jak byś chciał znać jakieś szczególiki do na gg pomogę ( przynajmniej postaram się ) ;) Jeśli kiedykolwiek bym zmieniał motocykl to będzie to EC 300 jakiś nowszy rocznik, ew TM EN 300 chodzi mi po głowie, ale z nim może poczekam jeszcze troche aż większy wybór częsci zamiennych będzie. ;) Edytowane 4 Stycznia 2010 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Właśnie, a jak z dostępnością cześci? Rynek wtórny to pewnie gorzej lub podobnie jak w TTR - czyli praktycznie nie istnieje - plastiki, lampy itp? Mechaniczne - długo trzeba czekać czy generalnie od ręki? Robiłeś coś, albo ktoś znajomy i jakieś przykładowe koszta... tlok, korba ? Generalnie eksploatacja- wymiany (tłok itd) jak w innych 2T 250/300? Ma wg Ciebie jakieś mankamenty? Walczyłeś z jakimiś pierdołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Właśnie, a jak z dostępnością cześci? Rynek wtórny to pewnie gorzej lub podobnie jak w TTR - czyli praktycznie nie istnieje - plastiki, lampy itp? Mechaniczne - długo trzeba czekać czy generalnie od ręki? Robiłeś coś, albo ktoś znajomy i jakieś przykładowe koszta... tlok, korba ? Generalnie eksploatacja- wymiany (tłok itd) jak w innych 2T 250/300? Ma wg Ciebie jakieś mankamenty? Walczyłeś z jakimiś pierdołami? Tłok coś koło 600zl czyli tyle co do EXC, korba Hot Rods to jakieś 400zl czyli też normalna cena, z tarczami sprzęgłowymi itd nie ma problemu, zębatki tez są. Ogólna zasada jest taka zeby nie był starszy motocykl jak 05 rok. Okleiny i takie rzeczy blackbird oferuje, za plastikami się nie rozglądałęm szczegółowo bardzo ale po necie przewinęły mi się przed oczami owiewki boczne i błotniki. Ogólnie z częsciami nie ma problemu, mi od olka przychodziło tak jak i do Hondy którą miałem wcześniej czyli 2-3 dni i wszystko jest PS: pytałeś gdzieś o lampy http://www.motocombo.pl/kategorie-257_261_79_102.html Tarcze hamulcowe również są i cena jak u reszty konkurencji. A jeszcze jedna uwaga do plastików. Osłony przednich amor pasują od EXC 450 03 rok. Ogólnie mowiąc jak poszperasz to znajdziesz wszystko, a ceny nie odbiegają od konkurencji,; czasem coś jest 10-15zl droższe (np tłok 15 zl więcej niz do EXC 300) Edytowane 4 Stycznia 2010 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0rdGrax Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie wszędzie szukam, ale nie mogę znaleźć. Możecie napisać ile średnio palą takie 300-ki i ile maksymalnie potrafią połknąć. Poważnie myślę o przesiadce na 2t, ale nie zamierzam wozić bańki na plecach. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie wszędzie szukam, ale nie mogę znaleźć. Możecie napisać ile średnio palą takie 300-ki i ile maksymalnie potrafią połknąć. Poważnie myślę o przesiadce na 2t, ale nie zamierzam wozić bańki na plecach. pzd Od 10l w góre, przy czym 10l to łaskotanie manetki. Górą granice ciężko określić :D Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoch2 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 PS: pytałeś gdzieś o lampy http://www.motocombo.pl/kategorie-257_261_79_102.html Tarcze hamulcowe również są i cena jak u reszty konkurencji. A jeszcze jedna uwaga do plastików. Osłony przednich amor pasują od EXC 450 03 rok. Ogólnie mowiąc jak poszperasz to znajdziesz wszystko... OK, miałem na myśli oryginały - jeśli tu takowe są. Chyba, ze praktycznie identyczne można właśnie w takich wersjach kupić. TTR ka miała potłuczone szkło to za sama lampe bez owiewki w serwisie 430 zawołali... :banghead: Zgadza sie , że jka poszukasz to znajdziesz, ja szukałem, dopasowałem prawie identyczną wymiarami i mocowaniem. Bardziej chodziło mi o fakt, że pewnie z racji małej popularności i bytności sprzeta ciężko o używki albo zamienniki podejrzewam. A niekóre niby pierdy zwalają czasami z nóg w cenniku w oryginałach gdy sie chce "odbudwać" sprzęta po małym crash-u w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 OK, miałem na myśli oryginały - jeśli tu takowe są. Chyba, ze praktycznie identyczne można właśnie w takich wersjach kupić. TTR ka miała potłuczone szkło to za sama lampe bez owiewki w serwisie 430 zawołali... :banghead: Zgadza sie , że jka poszukasz to znajdziesz, ja szukałem, dopasowałem prawie identyczną wymiarami i mocowaniem. Bardziej chodziło mi o fakt, że pewnie z racji małej popularności i bytności sprzeta ciężko o używki albo zamienniki podejrzewam. A niekóre niby pierdy zwalają czasami z nóg w cenniku w oryginałach gdy sie chce "odbudwać" sprzęta po małym crash-u w oryginale. No rynek używek nie rozpieszcza ale to właśnie my kupując Gas Gasy będziemy go skutecznie powiększać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ponowiam temat bo zastanawiam się nad GasGasem EC 300.Dalej z częściami jest lipa?Gdzie np kupić owiewki albo np jakaś jedną oryginalna srubke, chodzi mi o taki sklep jak KTM wojciechowicz gdzie kupujesz kazdą pierdołe.Szukałem troche na necie ale ciezko kupić jakieś częsci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverX Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Nie ma żadnej lipy z częściami... Na 24mx mają dużo części do Gasów. Jakieś pierdoły to kupuję od dealerów: [email protected] albo [email protected]Oficjalny sklep jeszcze jest w budowie: http://sklep.gasgaspolska.pl. Tak to będzie wyglądać: http://gasgas.4vip.plPolecam najpierw pisać właśnie do dealerów, cena niektórych części jest śmiesznie mała, a jak czegoś nie mają na stanie to sprowadzą z Hiszpanii. Ja czekałem na trzy sprężyny od biegów może z dwa tygodnie. Dużo części pasuje od innych motocykli np. tłok i korbowód od CR 250. Tutaj masz listę zamienników: http://gasgasrider.org/html/parts_crossover.html Edytowane 7 Czerwca 2014 przez SilverX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi