slawekn19 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Co o tym myślicie, czy nie osłabi to zbytnio wahacza? jeśli już to w których miejscach proponujecie bo sam nie wiem czy warto coś kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Przecież wózki sklepowe nie maja wahacza... lodówki też rowerki dziecięce również... Hmmm...a w sumie to do czego to chcesz wstawić??? Zapoznałeś się z regulaminem?? Jak się zapoznasz to popraw swój błąd a my postaramy się Ci pomóc. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Jeśli producent nie dał kalamitek to znaczy że nie są potrzebne. PS. W ogóle skąd ta nazwa "kalamitki"? Słownik przeglądarki nie kuma tego, trudne do pisania i w ogóle jakoś dziwnie brzmi. Jest na to jakaś porządna nazwa? Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Jeśli producent nie dał kalamitek to znaczy że nie są potrzebne. PS. W ogóle skąd ta nazwa "kalamitki"? Słownik przeglądarki nie kuma tego, trudne do pisania i w ogóle jakoś dziwnie brzmi. Jest na to jakaś porządna nazwa? Tak.Smarowniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Smarowniczki :icon_razz: Jeśli jest to enduro to zawsze się przydadzą tu link http://www.cambouis.com/xt600/600TTR-suspe...ion-arriere.htm jak koleś dorabiał do ttr do pozostałych dźwigienek…oczywiście zaznaczył ze nie bieze odpowiedzialności za zmiany w wytrzymałości materiału :bigrazz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Aaaaaa. No właśnie. Chyba zmęczony jestem. Od milionów lat używam obu określeń, szczególnie "kalamitka" a "smarowniczka" wypadła mi z głowy dziś. Chociaż jest trudniejsza w pisaniu to i tak wolałbym używać tego określenia, brzmi jakoś lepiej. Albo "kalamitka" brzmi gorzej, sam nie wiem. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 nie sadze zeby nawircenie malego otworu w odpowiednim miejscu mialo znaczacy wplyw na oslabienie, co innego wykonanie otworu o ostrych ksztaltach, z drugiej strony, przynajmniej u mnie, rozlozenie i przesmarowanie dzigni nie jest problematyczne Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Przecież wózki sklepowe nie maja wahacza... lodówki też rowerki dziecięce również... Hmmm...a w sumie to do czego to chcesz wstawić??? I motocykle też. Niektóre. Fabrycznie mają. A potrzebne to jest, jeżeli ktoś używa motocykla dłużej niż "2 lata i na sprzedaż". Starsze Hondy tak mają.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 zawsze mozna rozebrac i nasmarowac , odrazu sprawdzasz stan lozysk i uszczelniaczy. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Co o tym myślicie, czy nie osłabi to zbytnio wahacza? jeśli już to w których miejscach proponujecie bo sam nie wiem czy warto coś kombinować? Dobry patent. Mam w swoim motocyklu. Tam nie ma specjalnych obciążeń. Można wiercić. Nic się nie dzieje. Co do miejsca to zależy od motocykla. Tak żeby było łatwo dojść ze smarownicą. Warto też zrobić otwór w tulejce w którą wchodzi ośka. Dzięki niemu nasmarujesz też ośkę wahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Aaaaaa. No właśnie. Chyba zmęczony jestem. Od milionów lat używam obu określeń, szczególnie "kalamitka" a "smarowniczka" wypadła mi z głowy dziś. Chociaż jest trudniejsza w pisaniu to i tak wolałbym używać tego określenia, brzmi jakoś lepiej. Albo "kalamitka" brzmi gorzej, sam nie wiem. :biggrin: Jasne ze 'kalamitka' brzmi lepiej :biggrin: a do tego ktos nie wtajemniczony nie wie o czym mowa ;] Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frafel1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Jasne ze 'kalamitka' brzmi lepiej :biggrin: a do tego ktos nie wtajemniczony nie wie o czym mowa ;] no właśnie. Ja nie mam pojęcia co to jest. Ktoś mógł by mi to wytłumaczyć do czego to służy ? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 no właśnie. Ja nie mam pojęcia co to jest. Ktoś mógł by mi to wytłumaczyć do czego to służy ? ;> http://www.forumsamochodowe.pl/slownikmoto.../191,kalamitka/ Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi