dam666ian Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) nie mam trzeciego biegu w mojej f1 jakims sposobem mi wywaliło i mam takie pytanie czy jak bede jeździl bez tej trojki to padnie mi za jakis czas cala skrzynia czy mozna tak jedzic??? Edytowane 21 Grudnia 2009 przez dam666ian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 tak przez ciekawość: zajrzałeś chociaż do oleju po owej usterce ? pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam666ian Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 nie ale olej zmieniałem niecały tydzień przed co mi trojkę wywaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 ok, a pomyślałeś, że teraz Twój silnik jest prawdopodobnie smarowany świeżym (bądź co bądź) olejem z opiłkami ? Co do jeżdżenia - jak się nie boisz, że np. przy 120 nagle coś strzeli i zablokuje tylne koło (a sprzęgło tu nie pomoże) to jeździj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam666ian Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 jeździłem tak miesiąc i nic sie nie dzialo .a opłaca się robić ten silnik czy kupic lepiej nowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Po co jest filtr oleju? Co sie dzieje na 3ce? Luz masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 To co sie oplaca musisz sam zdecydowac, a nie pytac innych. Wymiana silnika jest tansza niz naprawa skrzyni, ale nikt ci nie da gwarancji czy w drugim silniku tez wkrotce nie poleci skrzynia. To wszystko sa stare zlomy ktore w Polsce latwego zycia nie mialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam666ian Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 no jak wbijam trojke to tak samo jak luz moge stac w miejscu gazowac i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Grudnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Bo wodzik pewnie pękł. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 a w tym przypadku nie wycięłoby 2 biegów ? pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam666ian Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 czyli jak myślicie mogę tak jeździć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 ok, a pomyślałeś, że teraz Twój silnik jest prawdopodobnie smarowany świeżym (bądź co bądź) olejem z opiłkami ? Co do jeżdżenia - jak się nie boisz, że np. przy 120 nagle coś strzeli i zablokuje tylne koło (a sprzęgło tu nie pomoże) to jeździj... Wszystkie opiłki będą wyłapane przez filtr oleju ale w bardzo krótkim czasie zniszczą pompę oleju i silnik skończy żywot na wskutek braku ciśnienia oleju. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam666ian Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 a jak bym wymienil teraz ten filter oleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Dawno nie zaglądałem na forum i od razu zaoftopicuję, ale po prostu muszę podzielić się moim spostrzeżeniem, że poziom dyskusji w mechanice jest coraz "ciekawszy"... niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 a jak bym wymienil teraz ten filter oleju?? Po warunkiem że wymienisz pompę oleju na nową Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi