HunterM Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Tytuł: CAŁKOWITA REALIZACJA ZAJĘCIA EGZEKU CYJNEGO Takie coś mi się wyświetliło na rachunku bankowym' Kwota -117,70zł Przyznam sie, że jakbym dzisiaj z głupoty nie wszedł w historię rachunku to bym nie zauważył. Muszę częsciej tam zaglądać. Może mi ktoś wyjaśnić WTF z tym zajęciem egzekucyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 a komu wisiałeś kasę, jakiś mandat za 100zta? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 a komu wisiałeś kasę, jakiś mandat za 100zta? jsz Już wyjasniłem. Mandat z kwietnia za 100zł. Chciałem iść zapłacić, ale mnie wyręczyli hehe W sumie to niewarto płacić mandatów jak sami biorą, a 17,7 minus koszty na poczcie (2,5) to 15,2zł ponad półrocznej zwłoki, więc na pewno się zamortyzowało :bigrazz: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 To tak egoistycznie mam nadzieję, że jak Tobie z kwietnia (ale to straż czy policja?) teraz, to może bez "zajętości" zdążę się wypłacić (200 zeta, mogło być 400 :/) na początku roku, bo grudniowo to koszmar by był, a mam z sierpnia...Mimo, że pytałam grzecznie, do kiedy muszę zapłacić i usłyszałam "nie spiesz się", to i tak wolę bez zaskoczenia kładzenia ręki na koncie... Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja dostałem wezwanie w listopadzie za czerwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Od mandatu to nie są odsetki. Nadwyżka to koszty poborcy. Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Mor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Od mandatu to nie są odsetki. Nadwyżka to koszty poborcy. Poborca nie bierze udziału w zajęciu konta. A koszt zajęcia przy 100zł to 6.4 chyba że reszta to koszt banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Już wyjasniłem. Mandat z kwietnia za 100zł. Chciałem iść zapłacić, ale mnie wyręczyli hehe W sumie to niewarto płacić mandatów jak sami biorą, a 17,7 minus koszty na poczcie (2,5) to 15,2zł ponad półrocznej zwłoki, więc na pewno się zamortyzowało :bigrazz: :flesje: No to żeś kolosalny interes życia zrobił :banghead: . Zastanówmy się - lekko licząc 17,7% za 7 miesięcy, to daje stopę procentową na poziomie 30,3% (a 26.6% przy ośmiu miesiącach od mandatu) - rzeczywiście udany interes. Ale tylko dla budżetu, niekoniecznie dla Ciebie. pozdrawiam Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 To tak egoistycznie mam nadzieję, że jak Tobie z kwietnia (ale to straż czy policja?) teraz, to może bez "zajętości" zdążę się wypłacić (200 zeta, mogło być 400 :/) na początku roku, bo grudniowo to koszmar by był, a mam z sierpnia...Mimo, że pytałam grzecznie, do kiedy muszę zapłacić i usłyszałam "nie spiesz się", to i tak wolę bez zaskoczenia kładzenia ręki na koncie... Polcja No to żeś kolosalny interes życia zrobił :banghead: . Zastanówmy się - lekko licząc 17,7% za 7 miesięcy, to daje stopę procentową na poziomie 30,3% (a 26.6% przy ośmiu miesiącach od mandatu) - rzeczywiście udany interes. Ale tylko dla budżetu, niekoniecznie dla Ciebie. pozdrawiam Jac Hmm. Jednak wolę posiedzieć w domu przy piwie niż stracić tą 1 godzinę na płacenie jakiegoś jabaństwa, wypełnianie rubryk, łażenia po bankomatach. Poza tym mam satysfakcję, że dzieki mojej postawie i wysoce olewatorskiemu podejściu do wymiaru sprawiedliwości daję utrzymanie komornikom, poborcom i wszelkiej maści lichwiarzom. Straciłem 15 zł czyli jakieś 2 zł miesięcznie, a ile zyskał Naród! :icon_biggrin: Faktycznie jakbym nie zerknął w historię na koncie z czystej ciekawości to do dziś dnia bym nie zauważył tego "wycieku" pieniędzy haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 ... Poza tym mam satysfakcję, że dzieki mojej postawie i wysoce olewatorskiemu podejściu do wymiaru sprawiedliwości daję utrzymanie komornikom, poborcom i wszelkiej maści lichwiarzom. Straciłem 15 zł czyli jakieś 2 zł miesięcznie, a ile zyskał Naród! :icon_biggrin: ... Jestem z Ciebie dumny Hunter. Chociaż wiem, że nie jestem sam. Ale uważaj na wyroki sądowe.Ja raz olałem zasądzony mandat i z 350 zrobiło się 650 w ciągu 3 miesięcy. Komornik sądowy i poborca skarbowy to dwa różne pasożyty. Poborca skarbowy często mylony z komornikiem jest w sumie dość przyjazną istotą w porównaniu z tym drugim.Ten drugi ma lepsze łącze do Twojego portfela. :icon_mrgreen: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 O ile do niedawna można było sprawę załatwić z komornikiem , bądż na miejscu w US ...to teraz Skarbówka blokuje konto ( firmowe , osobiste ...nieważne ) i to jest dosyć przykra sprawa :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 a po co ma chłopisko biegać, skoro rozliczając się z podatków zazwyczaj sam im podajesz na tacy numerek? ;) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi