Skocz do zawartości

Komentarz na allegro - próby zastraszenia

aftys6
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś zwrócił uwagę na szatę graficzną srallegro od jakiegoś czasu i "nową" wyszukiwarkę ?

Coś czuję, że QXL czy jak się zwą właściciele srallegro, będą umizgiwać się do ebaya i jakieś przejęcie być może będzie za grubaśną kasiorę :bigrazz:

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

kiedyś kupilem kask na allegro za 10zł bo sprzedawca prosił żeby miał mniejsze koszty za sprzedaż. za kask w rzeczywistości zapłaciłem dużo więcej. po otrzymaniu przesyłki okazało się że kask jest uszkodzony, sprzedawca oczywiście zgodził się na zwrot kasy. odesłał mi 10zł :D allegro powiedziało żebym się cmoknął w pompkę. w zasadzie mieli rację - frajerów nie sieją...... :D

to z lekka nadwątliło moją wiarę w allegro i zakupy nia nim...

jednak ostatnio kupiłem na allegro silnik do pontiaca. sprzedawca miał wysłać mi go spedytorem, z różnych przyczyn taka wysyłka okazała się niemożliwa. wtedy gość wsiadł z samochód i z katowic do olsztyna przywiózł mi kupiony silnik. koszty po połowie... no, powiem wam że dawno nie byłem tak zaskoczony..... :D

to z lekka nadwątliło moją wiarę w allegro i zakupy nia nim...

a nie w słuszność podejmowanych decyzji? sam się dałeś podpuścić, może na drugi raz będziesz mądrzejszy :icon_twisted:

BTW próby sprowadzenia gościa do parteru nie mają IMHO na celu zabawy jego kosztem, ale oduczenie takich oszukańczych praktyk, jak wymuszanie pozytywnych komentarzy. komentarze mają pomóc w wyborze dobrego kontrahenta, a jak się okazuje często służą wyborze najbardziej chamskiego...

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• 2 tygodnie później...

Mozliwosc wystawiania komentarzy powinien miec tylko kupujacy!

Twoim zdaniem tylko sprzedawcy lecą w bambuko? A co z kupujacymi, którzy licytują, wygrywają, a potem mają na to wyj$@ane?!

Ostatnio bardzo pilnie potrzebowałem kasy. Wystawiłem kilka fantów. Jeden gość kupił odemnie kilka przedmiotów za ładny kawałek grosza i .... nic!!! Zwodził mnie przez ponad miesiąc. Kilka razy nawet twierdził, że pieniądze wpłacił. W końcu zamilkł. Przez delikwenta straciłem sporo czasu i pieniędzy. Co z tego, że gość dostał negatywa a allegro zwróciło mi prowizję.

Co do sytemu komentarzy, to jest on bardzo daleki od ideału. Wiele osób nie wystawia kontrahentom negatywów nawet jeśli im się ewidentnie należą tylko dla tego, że boją się dostać negatywa zwrotnego. Olewają wystawienie opini.

Dlatego powinno byc tak, ze sprzedajacy nie widzi komentarza kupującego i wice versa do momentu dodania swojego. A potem mogą jeszcze dodać ewentualne odpowiedzi, ale nie liczone juz do statystyk.

To żeś wymyślił.

Dla komentarz to główny wyznacznik czy od kogoś kupować czy nie.

Co z tego że towar tani i atrakcyjny jak ktoś ma 1/4 negatywów.

Jak mi towar pasuję to czytam komentarze, ew piszę nawet maila do kogoś kto był niezadowolony.

Jak ktoś ma np 3 negatywy na 4 tys komentarzy to można to zignorowac.

nie, Krycek ma dobry pomysł: nie chodzi o ukrycie wszystkich komentarzy przed transakcją, ale konkretnych, dotyczących danej aukcji. w tej chwili ten kto wystawia komentarz jako "drugi" może reagować na zapis pierwszego, a tak nie wiedziałby co dostał do chwili zamieszczenia swojej oceny transakcji

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Spokojnie, nie podałeś niczego, co było nieprawdą. Facet Cie moze pocałować w ...

A jednym negatywem się nie przejmuj - dopisz tylko komentarz pod negatywem, że to zemsta za Twój komentarz i tyle. Myślący ludzie odpowiednio to zinterpretują. A gość może się pałować :)