kurman89 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Nie, kask się nie przystosuje do bański. To jest Shoei - on z reguły się nie "ubija" jak tańsze kaski - jak teraz coś nie pasuje, to nie będzie pasować nigdy. Może ma kolega za bardzo odstające uszy? A może trzeba po założeniu pogrzebać łapą i poprawić? Właśnie jestem z tych co mają bardziej odstające uszy. Dzisiaj idę po kominiarkę, bo nie chce mieć kalafiora jak Nastula... ;) a na wsadzenie już tam palca nie ma szans, kask naprawdę mocno przylega, ale uważam to za zaletę. Problem jest z tym zakładaniem i ściąganiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 W kasku masz na wysokości uszu wkładki z gąbki , ja mam tam wsadzone płaskie głośniczki z SR Q3 i musiałem je wyciągnąć .Uszy trzeba poprawić i tak robię bo zawiniętymi nie da się jeździć :biggrin: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurman89 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 W kasku masz na wysokości uszu wkładki z gąbki , ja mam tam wsadzone płaskie głośniczki z SR Q3 i musiałem je wyciągnąć .Uszy trzeba poprawić i tak robię bo zawiniętymi nie da się jeździć :biggrin:Ooo i co nie jest głośniejszy? Też masz coś Shoeia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 ręki nie wsadzisz ale na pewno wejdzie sam palec ... palcem idzie je odwinąć. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Shoei Neotec i przeważnie słucham muzyczki przez interkom . Shoei i tak w porównaniu z innymi jest bardzo cichy, a przerabiałem sporo kasków i to wcale nie tych tanich . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Właśnie jestem z tych co mają bardziej odstające uszy. Dzisiaj idę po kominiarkę, bo nie chce mieć kalafiora jak Nastula... ;) a na wsadzenie już tam palca nie ma szans, kask naprawdę mocno przylega, ale uważam to za zaletę. Problem jest z tym zakładaniem i ściąganiem... Czyli jest za mały. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurman89 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czyli jest za mały.Sugerujesz, że kask po naciągnięciu pasków powinien wsuwać się na głowę? Podobnie ze ściąganiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Powinno się dać włożyć palec żeby odwinąć ucho. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosinus Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dziwne pytanie? Dodam, nie urodziłem się wczoraj, ani nie wczoraj wsiadłem na moto :) kask ma być dopasowany "na szerokość", wsadzony do końca, symetrycznie wzg nosa itd, wiadomo A jak w poziomie? Da się do ściągnąć nosem trochę na dół, lub trochę do góry. Jaka jest oficjalna wykładnia?Tablica rozdzielcza versus światła nad ulicą ... kręcić głową czy kaskiem na głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Kask powinien być tak dopasowany żeby przesuwał się wraz ze skórą na głowie ,a nie sam . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi