Izzy-MM Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Nie trzeba, wystarczy kliknąć, pojawi się okienko, gdzie jedyne co trzeba zrobić to przepisać kod z obrazka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 kurde, fajnie z innej perspektywy popatrzec na plac, na ktorym jeszcze przed kilkoma dniami sie jezdzilo :biggrin: Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondzia Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Ojj Pan instruktor trochę przesadza na temat nie tyle techniki a strategii jazdy. Ostatnie zdanie z linku pierwszego: lepiej dostać bocznie od puszki niż od tyłu. Ja mam trochę inne zdanie w tej kwestii :bigrazz: (o ile samochód z tyłu to nie jakaś gigantyczna wywrotka rodem z ZSRR.) Niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu, mówić można co się chce - to wolny kraj :bigrazz: Edytowane 3 Września 2009 przez hondzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 (...) lepiej dostać bocznie od puszki niż od tyłu. Ja mam trochę inne zdanie w tej kwestii :bigrazz: ...bo jeszcze nie dostałeś w ten sposób. a ja np. widziałem fotki połatanego kręgosłupa kolegi, i było to "tylko" uno. a po uderzeniu bocznym ja z kolei utrzymałem się na kołach ignorant jesteś i tyle całego "twojego zdania" jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro78 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Z tego, co pamiętam to Tomek jest praworęczny. Co do wypowiedzi Hondzi - pamiętajcie, że ten koleś ma duże doświadczenie w próbach uderzania bocznego puszką w motocykle (jak to kiedyś się tym chwalił). Przepraszam za mały OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 na chlopski rozum z pozycji niedoswiadczonego jezdzca jakim jestem: dostajac w tylek - cala sila uderzenia idzie w motocykl, wiec nie za ciekawie, natomiast dostajac w bok - bedzie to obcierka, wektor sily bedzie skierowany w kierunku jazdy, a nie w nas. No chyba, ze puszka idzie prosto w nas bocznym poslizgiem, ale chyba nie o taka sytuacje nam chodzi... Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondzia Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 na chlopski rozum z pozycji niedoswiadczonego jezdzca jakim jestem: dostajac w tylek - cala sila uderzenia idzie w motocykl, wiec nie za ciekawie, natomiast dostajac w bok - bedzie to obcierka, wektor sily bedzie skierowany w kierunku jazdy, a nie w nas. No chyba, ze puszka idzie prosto w nas bocznym poslizgiem, ale chyba nie o taka sytuacje nam chodzi... Nie zdążysz się ustawić równolegle do puszki. Zanim podejmiesz decyzję stojąc na światłach, że ktoś ci w tył przywali patrząc w lusterka, zaczniesz uciekać, dostaniesz w tylne koło z boku pod kątem i nie będzie to obcierka a niekontrolowana gleba bo motor się przewali. Bokiem głową przywalisz w asfalt, puszkę z przodu itp. No i wszystko zależy od prękości. Nie polecam kombinowania w takich sytuacjach a mocne złapanie się za kierownicę i 2 nogi szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 no chyba, ze stoisz pierwszy przed sygnalizatorem:). Ale powiem Wam, ze mialem akcje autem. Dojechalem do korka przed swiatlami, bylo lekko po deszczyku. Zatrzymalem sie, patrze w lusterko, a tam facet leci na mnie, kola zablokowane i macha kierownica na prawo i lewo. Blyskawicznie wyskoczylem na przeciwny pasu ruchu (dobrze, ze z przeciwka nic nie jechalo). Facet zatrzymal sie w polowie dlugosci mojego auta. Czyli - jakby nie patrzyl - warto miec ta "jedynke" zapieta, przynajmnie dopoki ktos sie za nami nie zatrzyma :). Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 No i wszystko zależy od prękości. Nie polecam kombinowania w takich sytuacjach a mocne złapanie się za kierownicę i 2 nogi szeroko. hondzia, wsiądź w końcu na jakiś jednoślad inny niż wigry, bo już nam się wszystkim znudziły Twoje złote myśli na temat techniki jazdy motocyklem... biorąc pod uwagę Twoje wypowiedzi a więc i wiedzę polecam na początek jakiś chiński skuterek i polną drogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 mocne złapanie się za kierownicę Zeby rece ze stawow wyrwalo? Co do tego ze nie sie nie zdazy.. zdziwilbys sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżery Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Izzy-MM który odcinek zapoczątkuje ćwiczenia w praktyce? Podoba mi się koncepcja krótkich filmików z wartościowym przekazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izzy-MM Opublikowano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Jak już mówiłem, pierwsze odcinki, które kręciliśmy do serii na motogen.pl były robione za jednym zamachem. Po zebraniu tylu pozytywnych opinii z pewnością idziemy w temat dalej, natomiast wszelkie konstruktywne komentarze doprowadziły do tego, że następne będą już przygotowane zupełnie inaczej. Z tego, co mi montażysta podpowiadał materiału jest na 5-6 odcinków, po czym kręcimy kolejne już uwzględniając wszystkie Wasze podpowiedzi i sugestie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Wszystko co powie "hondzia" róbcie na odwrót a będzie dobrze :bigrazz: Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi