nurider Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) mam chyba takie coś, ale nie wiem do czego , czy gdzie ma być ta blaszka. Edytowane 16 Marca 2012 przez nurider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miet53 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Miet - zaglądałeś w ogóle pod pokrywę sprzęgła? Może wieniec zębaty już się kończy albo koło zębate bendixa. Nie zaglądałem, ale zgodnie z radą Pitera aby zdemontowac rozrusznik należy zdjać pokrywe sprzęgła, no to wtedy po drodze będzie mozna poogladać wieniec i koło bendiksa... a jak to będzie ok..to konsekwentnie kontynuować demontaż rozrusznika Cytuj Człowiek wolny idzie do nieba taką drogą jaka mu się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ewidentnie to nie rozrusznik tylko jego mechanozm wlaczajacy.Qurim co te Harleye tam maja, kolo zebate wrzucane elektromagnesem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 wie ktoś gdzie może być klucz hakowy w forty eightcie ?nie mogę namierzyć a instrukcja nic nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jery30 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 co prawda to prawda... więc opisuję problem, który zdiagnozowałem jako wina rozrusznika: przyciskam start i rozrusznik zaczyna pracować obracając silnikiem...trwa to moment i zanim odpali silnik obracanie silnikiem jest przerwane a rozrusznik pracuje dalej i słychac tylko wzajemne uderzenia zębatek ( tak jak czasem dla zabawy przykładało sie patyk do szprych koła rowerowego aby terkotało). Akumulator naładowany, napięcie zmierzone na akumulatorze 12,8V, równoległe wpięcie akumulatora samochodowego (też naładowany) nie przynosi zmian. albo pękła sprężyna elektromagnesu załączającego ( to co znajduje się pod klapką na 3 śruby) , albo pękła sprężyna cofająca zębatkę . przyczyna może też tkwić w wyrobionej zębatce rozrusznika i sprzęgła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indian Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 wie ktoś gdzie może być klucz hakowy w forty eightcie ?nie mogę namierzyć a instrukcja nic nie mówi Moim zdaniem regulacja napiecia sprężyn amortyzatorów tylnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 pytanie dotyczyło - gdzie ten klucz jest schowany ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ewidentnie to nie rozrusznik tylko jego mechanozm wlaczajacy.Qurim co te Harleye tam maja, kolo zebate wrzucane elektromagnesem ??? Tak, mniej więcej w ten sposób jest to zrobione w Sportsterach, może się różnić rocznikami, nie znam Sportów zbyt dokładnie.http://ww2.justanswer.com/uploads/HarleyTech/2010-03-05_230728_Sporty_Startor.JPG U mnie jest bardziej prymitywne, koło zębate wyrzucane dużą dźwignią z elektromagnesu.https://lh4.googleusercontent.com/-kGT_SCf7DQc/TcN5icurAGI/AAAAAAAAFOA/RLBrLz6fz8U/s912/DSCN7662.JPG pytanie dotyczyło - gdzie ten klucz jest schowany ??? Narzędzia przeważnie są w zestawie narzędziowym. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 W TC nie ma już dźwigni pośredniej ,a zębatka rozrusznika jest łożyskowana na dwóch tulejach,jedna pod koszem sprzęgła a druga w pokrywie .Po zdjęciu będzie widać wszystko. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) dobra spróbuje po raz kolejny :biggrin:a gdzie szukac zestawu narzedziowego ?(pod siedzeniem ? koło aku ? itd)pytanie może banalne ale nie mogę namierzyć...może nie dostałem przy zakupie ? Edytowane 18 Marca 2012 przez goman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jery30 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) w serwisie hd kupisz ale kasa potężna lub na allegro zamienniki Edytowane 18 Marca 2012 przez jery30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurider Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) możesz kupić harleyowy za 100 zł albo junakowy za 20 - też pasuje. o ile mi wiadomo w sportsterach (w 48 też) nie przewidują schowków na narzędzia. te motocykle się nie psują ;) Edytowane 18 Marca 2012 przez nurider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 no to zonk....szkoda że nie powiedzieli przy zakupie......zawieche mam tragicznie ustawioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 W TC nie ma już dźwigni pośredniej ,a zębatka rozrusznika jest łożyskowana na dwóch tulejach,jedna pod koszem sprzęgła a druga w pokrywie .Po zdjęciu będzie widać wszystko. W Evo też 2 tulejki, jedna w obudowie sprzęgła a druga w pokrywie. Do tego dźwignia, dość fascynująca, czyż nie? Coś jak stare Fiaty 126p miały że trzonkiem od miotły się odpalało. :biggrin: Teraz pakują już tylko cywilizowany bendix odśrodkowy, tak jak inne motocykle. A ten klucz do amorków to jaki ma być? Hakowy? Bo jeśli tak to spoko, możesz sobie dorobić albo kupić junakowy lub coś podobnego, byle pasowało średnicą mniej więcej.http://www.skuterdebica.hg.pl/inc/display.php?id=272 Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Witam, strzelił mi przewód hamulcowy przedni w RK z 2001r. czy mogę zastosować oryginalny przewód, ale z modelu z ABS z roku od 2007, te przewody są tańsze od tych moich - mowa oczywiście o przewodach nowych. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi