Delta81 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich miłośników motocykli. Koncepcja wydechu do mojej multi już jest (dzięki rozmowie z Edziem oczywiście). Zrezygnowałem z kitu eliminującego katalizator na rzecz kolanek uspawanych w f-mie motowydech (mam dosyc blisko),natomiast przeróbkę wydechu może popełnić tylko Edzio (jak się zgodzi :notworthy: ). W przyszłym tygodniu zadzwonię i umówię się . Po trzech latach seryjnych multistrada zagada jak powinna :biggrin: O proszę co ja widzę, MTS we naszej mieścinie :biggrin: ups, sorki za offtop Edziu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturoMTS Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Koszt przeróbki w Konstancinie wyniesie 250zł. Mam nadzieje,że zrobią to ładnie. Przesłałem im parę zdjęć jak powinno to wyglądac i zobaczymy. Zdecydowałem się na "Konstancin", ponieważ mam tam "szybki"dojazd. Jak będzie gotowe pochwalę się. O proszę co ja widzę, MTS we naszej mieścinie :biggrin: ups, sorki za offtop Edziu :wink: Jest jeszcze st2 i st4s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jeśli mówisz prawdę to tanio.On ma znacznie większe doświadczenie w takich przeróbkach niż ja.Ja bardziej wyspecjalizowałem się w przeróbkach samych tłumików .Na modyfikację kolektorów lub innych rurek przed tłumikami nie mam technicznych możliwości i doświadczenia. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturoMTS Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Jeśli mówisz prawdę to tanio.On ma znacznie większe doświadczenie w takich przeróbkach niż ja.Ja bardziej wyspecjalizowałem się w przeróbkach samych tłumików .Na modyfikację kolektorów lub innych rurek przed tłumikami nie mam technicznych możliwości i doświadczenia. Rozmawiałem z człowiekiem przez tel.(po obejrzeniu zdjęć) i taką kwotę zaproponował.Ile dokładnie zapłacę to będziemy dokładnie wiedzieli po robocie.Faceta nie widziałem, nikt mi go nie polecał (na jego stronie widziałem tylko kilka jego prac), więc zobaczymy.Jeśli chodzi o tłumiki to "nie liczy się ilość decybeli tylko jakość", więc wiadomo gdzie trafią. :biggrin: Z czasem myśle,że znajdą się możliwości i przyjdzie doświadczenie (odnośnie kolektorów itp. oczywiście) Edytowane 3 Marca 2010 przez ArturoMTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delta81 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Koszt przeróbki w Konstancinie wyniesie 250zł. Mam nadzieje,że zrobią to ładnie. Przesłałem im parę zdjęć jak powinno to wyglądac i zobaczymy. Zdecydowałem się na "Konstancin", ponieważ mam tam "szybki"dojazd. Jak będzie gotowe pochwalę się. Jest jeszcze st2 i st4s A tak, tak, te widziałem. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Dziś kolega odebrał kominy po przeróbce od S2R 1000cm .Założyłem standardowo 2 X 47mm .Ciekawe jak ten będzie gadał.Mikoś a jak twoja przeróbka wyszła? Mam nadzieje że Musieli się już wykurował i że twój SS już zanucił Du Du Du Du Du ... :flesje: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Edzio, kominy już Darkowi dałem do zamontowania.. niestety sam jeszcze nie miałem okazji ich usłyszeć. początkiem kwietnia (pewnie po świętach) będę odbierał sprzęt :) oczywiście dam znać jak rezultaty pzdr Mikos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Dziś robiłem kominy do Multistrady oraz do St4S z Grójca oraz miałem po raz pierwszy możliwość przerabiać kominki do Monstera 696 ,wyprułem katalizatory oraz przegrody z rurami, założyłem przeloty 2 X 47mm oraz standardowy wytłumienia.Tłumiki idą na Ursynów dla żony człowieka któremu ostatnio robiłem S2R 1000 -ciekawe jak ten będzie gadał. :icon_rolleyes: Edytowane 23 Marca 2010 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) No koledzy i koleżanki nadejszła wiekopomna chwila -powiem wam że wczoraj dostałem esemesem info do w/w właścicielki 696 i jej męża że dźwięk po przeróbce seryjnych 696 jest raczej ładniejszy niż z Termi...Spróbuję jak najszybciej załatwić jakiś materiał audio-wizualny Edytowane 28 Marca 2010 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zamiast za stołem siedzieć to: http://w177.wrzuta.pl/film/5TaKgwMHjtp/duc...zerobce_edhaust http://w177.wrzuta.pl/film/2LtvGfZpj2z/duc...zerobce_edhaust Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Edzio, kominy już Darkowi dałem do zamontowania.. niestety sam jeszcze nie miałem okazji ich usłyszeć. początkiem kwietnia (pewnie po świętach) będę odbierał sprzęt :) oczywiście dam znać jak rezultaty pzdr Mikos Wpadnij kiedyś do Modlina w odwiedziny , posłuchamy jak to wyszło a przy okazii dostaniesz naklejeczki z logo. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Ostatnio przerabiałem kominki w nowym Monsterze 1100 -ponoć wyszło fajnie ,jak dobrze pójdzie jutro właściciel wpadnie do mnie w odwiedziny może przy okazii nagram i wrzuce . Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ostatnio przerabiałem kominki w nowym Monsterze 1100 -ponoć wyszło fajnie ,jak dobrze pójdzie jutro właściciel wpadnie do mnie w odwiedziny może przy okazii nagram i wrzuce . http://w23.wrzuta.pl/film/1C8R3MGCZz1/duca...ominach_edhaust http://w23.wrzuta.pl/film/6pKVIiaSI9h/duca...ominach_edhaust Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 (edytowane) Wczoraj (t.j. 30 kwietnia) stałem się dumnym posiadaczem EdHaustów. Zmobilizowało mnie to wreszcie do złożenia przedniego zawiasu. W noc Walpurgii moja sieczkarnia zagrzmiała. Nie ma co +100 do Szatana :icon_twisted: nagranie z komórki pozdr Edytowane 1 Maja 2010 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
python65 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Fachowiec zdecydowanie godny polecenia. Jeżeli nie jesteś zadowolony z dźwięku swojego motocykla, to nie wydawaj dużych pieniędzy na tuningowe tłumiki tylko wyślij swój do Edka, a za przyzwoite pieniądze przerobi je tak jak chcesz. Mnie przerobił oba kominy od mojej Hondy Valkyrie, efekt przeszedł moje oczekiwania, koszt naprawdę przyzwoity. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi