samolot Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Chciałem sprawdzić w jakim stanie są świece zapłonowe w mojej Hondzie. Czy wszystkie świece można odkręcić bez wymontowywania plastików? Napotkałem problem ze zdjęciem "fajki" z zewnętrznej świecy. Czy zdejmuję je się zwyczajnie na silę ku górze? :wink: Zauważyłem że pokrętna rącza gazu nie działa jak należny. To znaczy guma która styka się z dłonią kierowcy w jednym miejscu chyba się odkleiła do wałka do którego jest przyklejona (ma się wrażenie raczki z plasteliny - bardzo niebezpieczne uczucie). Pewnie można ją przykleić z powrotem, tylko nie wiem od czego zacząć aby się do niej dostać. Proszę o wskazówki kogoś kto podobne problemy rozwiązywał :biggrin: Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Czy zdejmuję je się zwyczajnie na silę ku górze? Tutaj jest odpowiedź (oglądać do końca!) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 odpowiedz adekwatna do pytania :) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Chciałem sprawdzić w jakim stanie są świece zapłonowe w mojej Hondzie. Czy wszystkie świece można odkręcić bez wymontowywania plastików? Napotkałem problem ze zdjęciem "fajki" z zewnętrznej świecy. Czy zdejmuję je się zwyczajnie na silę ku górze? :wink: Zauważyłem że pokrętna rącza gazu nie działa jak należny. To znaczy guma która styka się z dłonią kierowcy w jednym miejscu chyba się odkleiła do wałka do którego jest przyklejona (ma się wrażenie raczki z plasteliny - bardzo niebezpieczne uczucie). Pewnie można ją przykleić z powrotem, tylko nie wiem od czego zacząć aby się do niej dostać. Proszę o wskazówki kogoś kto podobne problemy rozwiązywał :biggrin: Pierwszy kwiecień już był t5o po co piszesz takie teksty. Wyobraź sobie, że CBR600F4i to nie koszmarek 49cc aby sobie ktoś bez doświadczenia oglądał sobie stan świec. Jaki był cel oglądania ? Taniej będzie oddać moto do serwisu a samemu obejrzeć zachód słońca. Ta Twoja "fajka" do tanich nie należy i łatwo ją uszkodzić. Reszta tekstu bez komentarza. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 1. To nie fajki tylko cewki zapłonowe mają około 12cm długości. 2. Krem wyszczuplający :biggrin: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Ja bym jeszcze polecił objerzeć "Ed's Super Service" i dowiesz sie wszytskiego anbtemat rozwiązywania takich problemów. Edytowane 29 Lipca 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi