Skocz do zawartości

Oooo, tu mamy gnoja!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Co do gry - bezdyskusyjnie pójdzie od razu cała, nierozpakowana, 'nówka nie śmigana'.

Tylko pamiętajcie przed wysyłką opakować w dużo kartonów, folii bąbelkowych, taśm klejących i innych antydestrukcyjnych wynalazków ;) poczta potrafi zmasakrować nawet porządne paczki z Amazona, a szkoda żeby przesyłka doszła podeptana.

EDIT: I oczywiście - nie ma większej radochy jak rozpakowywanie z folii świeżo nabytej nówki sztuki :D

Edytowane przez kompan

A ile warte jest ludzkie życie?

Ile warte jest cierpienie i ból?

Shuy, masz jakiś cennik na to? :icon_evil:

Pozdrawiam Cię Miras, odwaliłeś kawał dobrej roboty!

Tyle, że nie ma znaczenia czy dasz prezent za 200 zł czy 200 tys.

Sam jestem zaskoczony odzewem (a wcześniej byłem zaskoczony skutecznością Mirka :clap: ). I nie chodzi mi o współczucie i odruch pomocy bo to jednak się zdarza często w naszym kraju - aż takimi szujami nie jesteśmy pomimo nicków na forum :biggrin: Zaskoczony jestem tym że to wychodzi, bo zwykle z organizacją i wykonaniem w Polsce jest kiepsko. Zapał nam szybko mija.

Myślałem więc o zagospodarowaniu efektów jakie ta akcja przyniosła na ewentualne inne cele. Jeśli jednak macie obiekcje to bez żalu porzucam pomysł.

Pozdrawiam wszystkich. Miras - co powiesz na wycieczkę do GoSport albo Decathlonu w ten weekend. Proponuję Redutę - nie pamiętam który sklep tam się znajduje?

Tyle, że nie ma znaczenia czy dasz prezent za 200 zł czy 200 tys.

Sam jestem zaskoczony odzewem (a wcześniej byłem zaskoczony skutecznością Mirka :clap: ). I nie chodzi mi o współczucie i odruch pomocy bo to jednak się zdarza często w naszym kraju - aż takimi szujami nie jesteśmy pomimo nicków na forum :biggrin: Zaskoczony jestem tym że to wychodzi, bo zwykle z organizacją i wykonaniem w Polsce jest kiepsko. Zapał nam szybko mija.

Myślałem więc o zagospodarowaniu efektów jakie ta akcja przyniosła na ewentualne inne cele. Jeśli jednak macie obiekcje to bez żalu porzucam pomysł.

Pozdrawiam wszystkich. Miras - co powiesz na wycieczkę do GoSport albo Decathlonu w ten weekend. Proponuję Redutę - nie pamiętam który sklep tam się znajduje?

A ja uważam że fajnie że jest duży odzew i chłopak zostanie dosłownie obsypany prezentami. Nacierpiał się zupełnie nie ze swojej winy, a przecież to jeszcze dziecko...

A na inne cele można zrobić nową ściepę. :bigrazz:

Za to, ze zwiał niech mu doj...bią ile sie da. Powodujesz wypadek z własnej winny ponosisz konsekwencje a przede wszystkim jesteś zobligowany pomóc poszkodowanemu!NIe ma usprawieldiwień na głupote..! :icon_exclaim: :icon_exclaim:

Super akcja!!!popieram!

Jeśli jednak macie obiekcje to bez żalu porzucam pomysł.

Miras - co powiesz na wycieczkę do GoSport albo Decathlonu w ten weekend. Proponuję Redutę - nie pamiętam który sklep tam się znajduje?

Wszyscy znają cel zrzutki, więc każdy wie na co przeznaczona jest kasa, więc jak chłopak dostanie full wypas zamiast zwykłego wypasu ;) to jeszcze lepiej.

Przy reducie jest Decathlon

A ja uważam że fajnie że jest duży odzew i chłopak zostanie dosłownie obsypany prezentami.

I to w założeniach - prezentami użytecznymi, przydatnymi w rozwoju jego pasji.

Myślę też, że miło będzie śledzić Radka karierę sportową i w przypadku sukcesów (czego mu gorąco życzę) mieć świadomość, że w jakimś maleńkim stopniu się do tego przyczyniliśmy.

Nacierpiał się zupełnie nie ze swojej winy, a przecież to jeszcze dziecko...

I na prawdę niewiele brakowało, by o sporcie mógł tylko marzyć. Miał dużo szczęścia, że udzielono mu pierwszej pomocy natychmiast - jeszcze przed przyjazdem karetki. Wśród przechodniów znalazło się kilka osób, które udzieliły mu fachowej pomocy - jeśli nic nie przekręciłem, to w pobliżu było dwóch lekarzy i pielęgniarka, a pozostali 'zwykli' ludzie też byli gotowi do współpracy.

W kwestii samych zakupów i ewentualnych uwag/sugestii to widzę, że bez nich będzie ciężko.

Wczoraj z ciekawości wszedłem do Electro World zobaczyć za FIFA na XB360 i...

jedyna jaka była to FIFA08 za 215PLN :banghead: Przy takich cenach to na niewiele zakupów by nam funduszy wystarczyło...

Dziękuję za dotyczasowe podpowiedzi i proszę o kolejne :)

Może np. ktoś będzie orientował się gdzie można kupić 'lańce' Adidasa rozmiar 38 i najlepiej w przystępnej cenie. Tak, żebyśmy z shuy`em nie jeździli pół soboty po sklepach na darmo. (W Decathlonie Reduta brak rozmiarów 36 i w górę).

a jesli chlopak ma juz taka gre na XBOXA ?

to wymieni z kolegą, albo przehandluje i kupi sobie inną. nie ma sensu gdybać

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Wszyscy znają cel zrzutki, więc każdy wie na co przeznaczona jest kasa

Wcześniej również miałem sugestię, aby 'nadmiar' kasy przeznaczyć na jakąś organizację, ale miałem wątpliwości czy byłoby to fair wobec wpłacających. Teraz wątpliwości żadnych już nie mam :)

Bert słusznie zauważył - nie zmienia się reguł w trakcie gry.

Wpłata na konto organizacji...? Której? Osobiście największym zaufaniem darzę WOŚP (o ile dobrze pamiętam, to nawet zbierali na dzieci poszkodowane w wypadkach), ale nie wszyscy muszą się z tym zgadzać.

Niech zostanie tak jak jest - zgodnie z intencją wpłacających, bo taki cel znali i na taki wpłacali.

Ewentualnie można rozważać czy kupić/ufundować coś dla Radka i jego drużyny/klubu.

Ale na zebranie środków wystarczających na modernizację Radka klubowego stadionu, na razie nie ma co liczyć (i jak nigdy - teraz bardzo chciałbym się mylić :) ).

więc jak chłopak dostanie full wypas zamiast zwykłego wypasu ;) to jeszcze lepiej.

Będziemy mogli zaobserwować full banana na jego twarzy zamiast zwykłego banana :biggrin:

A gdyby tak udało się zakupić "mega_full_wypas"...? To dopiero byłby wypas!!! :)

a jesli chlopak ma juz taka gre na XBOXA ?

To co zrobimy ?

Troche lipa bedzie...

Kurcze, buty to dobrze byloby mierzyc ...

Lista przezentów jest precyzyjnie przygotowana w oparciu o wywiad z ojcem chłopca (i częściowo z samym Radkiem), więc "nie ma to tamto". Cały czas jestem z nim w kontakcie i wiem, że:

- nie ma FIFA`y (ani MotoGP)

- ma XBox`a 360

- buty (lane korki) Adidasa rozmiar 38 będą idealne bez mierzenia.

Do kiedy mozna kase wplacac?

Zależnie od terminu przekazania, a ten proponuję na drugą połowę sierpnia (i chyba do tej pory nie było sprzeciwów, a wręcz takie właśnie sugestie), wiec 15.08 jest teminem dającym szansę na dokonanie zakupów.

Z ostatniej chwili:

dfg (będący na wyjeździe, bez dostępu do netu) przekazał mi aktualny stan zebranych środków:

mamy już 1191pln :)

Czyli od wczoraj 'urosło' o 200pln, ale jakie jest ich pochodzenie (czyli nick/hasło z kwotą, oraz podział na Forumowiczów, pozostałych Motocyklistów, czy Innych miłych ludzi popierających naszą akcję) dowiemy się po powrocie dfg.

Dla przypomnienia - numery kont z instrukcją jak tytułować przelew, oraz wczorajsza lista wpłat dostępna jest tutaj.

Edytowane przez Miras

też mi to przez myśl przeszło... dzieciaki się dowiedzą, że motocykliści tacy hojni są i będą się rzucać pod koła motorków i aut z nadzieją, że oni też dostaną takie full wypaśne prezenty. Oby tak nie było. Oby dzieciaki najlepiej przechodziły na pasach ze światłami, ale niestety nie wszędzie takie są :( jak jutro będę miała chwilkę wolną to podjadę pooglądać do jakiegoś sklepu fifę na xboxa 360 :) i markowe ciuszki piłkarskie. Jak to Miras pisze... lewa w górę :)

(...)

W kwestii samych zakupów i ewentualnych uwag/sugestii to widzę, że bez nich będzie ciężko.

Wczoraj z ciekawości wszedłem do Electro World zobaczyć za FIFA na XB360 i...

jedyna jaka była to FIFA08 za 215PLN :banghead: Przy takich cenach to na niewiele zakupów by nam funduszy wystarczyło...

Dziękuję za dotyczasowe podpowiedzi i proszę o kolejne :)

Może np. ktoś będzie orientował się gdzie można kupić 'lańce' Adidasa rozmiar 38 i najlepiej w przystępnej cenie. Tak, żebyśmy z shuy`em nie jeździli pół soboty po sklepach na darmo. (W Decathlonie Reduta brak rozmiarów 36 i w górę).

Lubię sobie pograć w gry więc trochę się orientuję w temacie :P

Podskoczę do Media może dziś po drodzę i się oriętne po ile w Media w M1 w Markach Fifa chodzi, to będzie już parę sklepów wiadomo :) Bo w elektro to gry zawsze raczej drożej... Ważna jest też lokalizacja sklepu, np. Saturn w Złotych Tarasach ma często te same gry o jakieś 10-20 zeta droższe niż w Media-Markt w Markach ! :)

A co do butów, to polecam... Podskoczcie do Factory na Ursusie (daleko nie ma a na moto to bez problemu/korków, poza tym są wkacje i mniejszy ruch...) ! Można napradę fajne okazje trafić ! Są wszystkie firmy tam (Nike, Adidas, Puma...)...

Tak trochę off-topis, ale... Ja np. nie kupię już butów Adidasa, bo jedne takie do chodzenia "normalnego", zaczeła się zelówka odklejać (a moje Pumy i Nike, mają już po 5 lat i nic im nie jest, nie licząć śladów zużucia oczywiście :) )... A drugie trekkingowe (i to drogie były !), zaczeły przeciekać przy łączeniach... Dałem do reklamacji i coś pokleili ale nie pomogło... Się wkurzyłem i wyrzuciłem je po sezonie (szkoda mi kasy było, oj szkoda...) i kupiłem Nike'a i jestem zadowolony :)

Nie wiem jak jest z butami typowo do gry w piłkę tej firmy, oby lepiej niż z tekkingowymi i do chodzenia.... :/

Dzięki za kolejną porcję informacji :) Na pewno się przydadzą.

Shuy właśnie udaje się do sugerowanej wcześniej Ultimy, ale nie wiadomo czy urlopu nie mają, bo dodzwonić się do nich nie sposób. FIFA 09 PL na X360 kosztuje u nich 89pln, ale jeśli miała by nie być dostępna 'od ręki' to myślę, że w tzw. 'rozsądnych granicach' (10-20%?) można za nią przepłacić np. w MediaMarkt.

W kwestii butów, to Radek gra w 'Adikach', bo właśnie z 'Najkami' miał nienajlepsze doświadczenia.

To nie mój wybór tej akurat firmy, a konkretne ustalenie z ojcem chłopca.

Przecież jesli już kupować, to takie rzeczy, które ma sprawdzone.

Podobno w zeszłym sezonie szybko wyrzucił Nike`i i grał w używanych Adidas`ach, bo te mu odpowiadały.

Dzięki za kolejną porcję informacji :) Na pewno się przydadzą.

Shuy właśnie udaje się do sugerowanej wcześniej Ultimy, ale nie wiadomo czy urlopu nie mają, bo dodzwonić się do nich nie sposób. FIFA 09 PL na X360 kosztuje u nich 89pln, ale jeśli miała by nie być dostępna 'od ręki' to myślę, że w tzw. 'rozsądnych granicach' (10-20%?) można za nią przepłacić np. w MediaMarkt.

W kwestii butów, to Radek gra w 'Adikach', bo właśnie z 'Najkami' miał nienajlepsze doświadczenia.

To nie mój wybór tej akurat firmy, a konkretne ustalenie z ojcem chłopca.

Przecież jesli już kupować, to takie rzeczy, które ma sprawdzone.

Podobno w zeszłym sezonie szybko wyrzucił Nike`i i grał w używanych Adidas`ach, bo te mu odpowiadały.

To około 19-20, jak do domciu dotrę to napisze ile kosztuje w Media w Markach :)

A co do firmy, to każdy jak widać ma jakieś swoje typy :) I skoro dzieciakowi się lepiej sprawowały Adidasy to może akurat w piłkarskich są lepsi :) Albo ja miałem niefarta :)

Tak czy siak warto się zorientować w Factory co mają ! :)