Skocz do zawartości

Czy Metzeler Z6 da radę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze się bawiłem :icon_twisted: A gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. Czasem iskry :crossy:

Huhu, a taki był ładny po ostatnim remoncie :biggrin:

P.S. Też właśnie walczę z Diablo i nie narzekam... Do zamknięcia przodu zostało jakieś 5 mm, może mi się to uda nie wyjeżdżawszy na tor :cool:

Huhu, a taki był ładny po ostatnim remoncie :biggrin:

P.S. Też właśnie walczę z Diablo i nie narzekam... Do zamknięcia przodu zostało jakieś 5 mm, może mi się to uda nie wyjeżdżawszy na tor :cool:

Ładny czy nie,ważne zeby zapier*alal ;) Znowu jest okazja zeby na tor skoczyc :D

Zajc a puknąłeś coś w Bieszczadach. :icon_question:

Cztery żubry :icon_twisted:

• 2 tygodnie później...

Ja w swoim moto mam juz 2gi komplet Z6. Żywotność rzeczywiście jest dobra. Na pierwszym komplecie zrobiłem conajmniej 12tys. km. Ile dokładnie nie pamiętam.Myślę że na drugim conajmniej tyle samo będzie.Jeśli chodzi o przyczepność to nigdny nie złapałem uślizgu jeśli opony były gorące. Na naszych polskich drogach brakuje mi 1-2 mm. do zamkniecia tyłu, . Generalnie chwalę je sobie ze wzgl. na dużą żywotność. Mam jednak jedno pytanie:)

Czy wyjazd w tych kapciach na tor do Poznania to przesada?

Czy wyjazd w tych kapciach na tor do Poznania to przesada?

Wszystko zalezy czy potrafisz sie powstrzymac i w ferworze walki odpuscic. Ja w zeszlym roku pojechalem na seryjnych Pilot Road i mi tej trzezwosci myslenia na ktoryms z winkli zabraklo. Poganiany przez jakiegos kolesia na Gixxerze przegrzalem gume i skonczylem na plecach :) Potem juz tylko na potorówkach smigalem. Zupelnie inna jazda!

Nie jade tam żeby się scigac z kimś czy krecić jakieś mega szybie kółka ( chociaż wiem jak to wyglada w rzecz.) w zasadzie chodzi mi o same winkle. Prędkości max. mnie nie interesują. Zaznaczam, że chodzi o same winkle a najbardziej o zejście na kolano.

Także jeśli pomysł jest zły to lepiej żebym odpuscił.

Czekam na opinie

Pozdrawiam

K

Jezeli chodzi o same zejscie na kolano to Z6 swobodnie to wytrzyma. Zajc ma sporo racji z tym odpuszczeniem. Trzeba bedzie kontrolowac sytuacje i nie zapominac o tym, ze gdzies tam sa jakies granice.

:crossy:

METZELER ROADTEC Z6 K 180/55R17 W ZR 73

Czy ta opona o spec. "K" (gdzieś czytałem ze wersja K jest specjalnie przystosowana do BMW K1200) będzie równie dobrze pasować do innych motocykli? Np. do mojego? :wink:

Ty jesteś, moim kolega, to co Ci będę jechał :biggrin: . po za tym nie pytałeś czy wioska. Fakt faktem że opona zajebista jest.

Zajebista, to fakt. Ale teraz wiem że u mnie Z6 nie da rady tak jak teksy Helda nie dały :biggrin: