bread Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witajcie Nie wiem czemu ale jak hamuję to słuchać dość głośne cykanie tarcz hamulcowych. Klocki są ok same tarcze bardzo mało zużyte. Co jest powodem? :icon_question: :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 tarcze i zacisk odpowiednio dokręcone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Nie ma się czym przejmować jeśli to cykanie a nie stukanie. Nity pływających tarcz wydają z siebie czasami takie dźwięki. Mam tak w GS i miałem w XJ a stan hamulców perfect :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o delikatne cykanie to każdy motocykl przy hamowaniu wydaje właśnie takie dźwięki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 U mnie cykanie pojawiło się po zmianie klocków hamulcowych z oryginalnych Nissin na EBC-HH. Nie jest to pojedyncze cyknięcie, ale cały czas podczas hamowania. Morał jest prosty - następna zmiana klocków na Nissiny pozdr maHor Cytuj 654 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 U mnie teraz cos cyka, tak trzeszczy jak wegiel na grillu ktory sie żarzy :P ale tylko przy mocniejszym dohamowaniu. Nie wiem czy to cos z zawieszeniem czy tarcza? Wydaje mi sie ze cos zwiazanego z ruchem bo im szybciej tym bardziej. Byscie cos poradzili... prosze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Proponuję przesmarować klocki od tyłu smarem miedzianym, i odpowiednim (chyba grafitowy będzie dobry) prowadnice zacisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi