--Mlody-- Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Tak jak w temacie,czy mozna stosowac ten preparat bezposrednio do stacyjki?Po ostatnim myciu zaczela ciezej pracowac.Podobno sa srodki specjalnie do tego celu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Powodzenia ;-) Co sie wszyscy na te w40 uparli - zeby mogli smazyli by na nim w kuchni :D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 WD-40 nie nadaje się do stacyjki.Poszukaj czegoś specjalnego. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 To już lepiej psiknij sprayem do łańcucha, jak nie masz czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 To już lepiej psiknij sprayem do łańcucha, jak nie masz czegoś lepszego. tylko tak zwanym "suchym" Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Może tak wyjść jak przesadzisz z ilością tego preparatu. Przy dużej ilości wypłukuje on smar jaki jest w dalszym mechanizmie stacyjki. Jak trzeba rozruszać sam mechanizm zamka prościej jest popsiukać sam kluczyk. Po kilkukrotnym powtórzeniu operacji powinno pomóc. Najbardziej skuteczne jest jednak rozebranie jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 wd jest srodkiem żrącym wiec do stacyjki sie nie nadaje. znajdź jakis specjalistyczny "suchy" środek:) jaki?? niestety nie poradze bo ja nie mam stacyjki wiec problemu nie mam takowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dokladnie tak jak napisal ANDY.mozna go uzyc jedynie kiedy sie zapiecze,natomiast do wszelkich zamkow i stacyjek najlepszy jest smar grafitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 TESLANOL - preparat w sprayu do styków elektrycznych. I nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Rozumiem ze autorowi tematu chodzilo o to aby przesmarowac stacyjke zeby lzej chodzila, srodek o ktorym piszesz to raczej sluzy do czyszczenia stykow i odtluszczania ich jak przesmarowania :icon_rolleyes: Ja uzywam WD40 i nie widze poza poprawa zadnych problemow... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Krążą słuchy, że WD40 potrafi się w kontakcie z wodą skrystalizować w jakieś białe gówno. Nie wiem ile w tym prawdy. Edytowane 2 Czerwca 2009 przez brys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Uzywam WD40 bardzo bardzo czesto w polaczeniu z woda, sniegiem, chemikaliami i wszystkimi innymi plynami i jeszcze nie widzialem aby sie skrystalizowalo... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Rozumiem ze autorowi tematu chodzilo o to aby przesmarowac stacyjke zeby lzej chodzila, srodek o ktorym piszesz to raczej sluzy do czyszczenia stykow i odtluszczania ich jak przesmarowania :icon_rolleyes: Preparatów marki Teslanol jest kilka, min. do styków elektrycznych o nazwie "OSZILLIN" więcej opisów: http://www.cyfronika.com.pl/preparaty_teslanol.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekG Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Rok temu czyściłem zamek w korku baku za pomocą WD40 i do dzisiaj nie ma żadnych problemów. Po wyczyszczeniu usunąłem resztki płynu wkładając w zamek cienką rurkę i dmuchając w nią. O ile dobrze pamiętam to na pojemniku jest informacja, że nadaje się do czyszczenia zamków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 rowniez stosowalem to do stacyjki i nie bylo zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi