Adam M. Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Tak, musisz krecic ze swiecami wsadzonymi w fajki i polozonymi na glowicy tak zeby nie spadly - kontakt z glowica ( niepomalowana ) powoduje masowanie swiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 sprawdzałem czy są takie same iskry na tym garze co chodzi i co nie chodzi i są identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 W chwili obecnej mam podobny problem.. Iskra jest na swiecy (co prawda dziwna jakas bo wychodzi nie z elektrody tylko z obudowy) benzyna wlana 1ml do garnkow, zakrecam i nie pali. Jutro zmienie swiece na nowki i dam znac czy naprawilo. Dodam ze miesiac temu wymienialem swiece na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ok to czekam na twoją odpowiedź dodam też że zawsze na tym garze jak chodził świeca byla czarna :banghead: a na trzech kolejnych świece były brązowe takie jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 seweryn2 - sprawdź jaki masz poziom paliwa - tj podłącz do przelewu przeźroczysty wężyk paliwowy odkręć śrubkę i zobacz jak wysoko paliwo sięga (najlepiej na centralce, ew. niech ktoś trzyma go pionowe) . Jak dla mnie to zalewa Ci świece. Wyreguluj skład mieszanki wg serwisówki. Luzy zaworowe sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 W chwili obecnej mam podobny problem.. Iskra jest na swiecy (co prawda dziwna jakas bo wychodzi nie z elektrody tylko z obudowy) benzyna wlana 1ml do garnkow, zakrecam i nie pali. Jutro zmienie swiece na nowki i dam znac czy naprawilo. Dodam ze miesiac temu wymienialem swiece na nowe. A sprawdź czy masz iskrę dobrą na całkiem nowych świecach ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 luzów jeszcze nie sprawdzałem ale z tym gaźnikiem jest chyba coś nie tak bo miał wiecej powietrza ustawionego o pół obrotu niż reszta :banghead: jutro zobacze ten gaźnik kupowałem nowe świece i ma iskre kupowałem nowe świece i ma iskre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Sruba reguluje Ci tylko mieszanke na niskich obrotach. W calym zakresie obrotow za sklad mieszanki odpowiada poziom paliwa w gazniku. Zrob tak jak napisal Toowdie. Porownaj z poziomem innych gaznikow. No panowie. Odpalil, jezdzi - wrecz smiga. Relacja: Na starych swiecach iskra idzie z obudowy a nie z elektrody - na nowej normalnie. Po zmianie swiec troche zakaszlal ale mial problemy, wiec podlaczylem na chwile prostownik i zagadal. Z gaznikami przez caly dzien sie meczylem, az w koncu zrezygnowany zlozylem je w takim stanie jakim sa (nie chcial sie wkrecac na wysokie obroty, a po dodaniu ssania troche wiecej wskakiwal). Odpalam, jade... normalnie jedzie. Wkreca sie do odcinki. Widocznie bral lewe powietrze bo nie byl podlaczony do filtra powietrza. Panowie - dziekuje za rady, w przyszlosci bede jeszcze kombinowac ze skladem mieszanki. Jak narazie do otwarcia sezonu nie ruszam :) Co do problemu w tym temacie - moze iskra gasnie pod cisnieniem. Akumulator w dobrym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Wielkie dzięki za waszą pomoc :notworthy: :notworthy: :notworthy: znalazłem usterke i usunołem ją tzn posłuchałem was i przełożyłem gaźniki i zapalił ładnie na tym co nie chciał mi pracować i było wiadme że coś z gaźnikiem przeczyściłem go i jest ok tzn wszystkie przeczyściłem i jest ok :crossy: tylko teraz z poczatku jak dodaje gazu z początku ma takiego NIBY muła a później idzie jak pocisk co to może być czy mieszanka jest źle ustawiona (powietrze) :icon_question: :icon_question: jeszcze raz dzięki za pomoc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Sprawdz czy dokreciles pokrywe ta od membrany. Moze byc nieszczelnosc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ok zobacze dzięki a jeszcze o cos zapytam co oznacza jesli kopci mi na biało :banghead: teraz tak zaczął kopcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Sprawdz poziom oleju ;-) Jak kopci na czarno to mieszanka za bogata, na bialoniebiesko - olej pali. Chyba ze para wodna. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Obadaj świece po jeździe - to Ci powie czy masz dobrą mieszankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boruta Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam posiaddam yamahe xs 750 e mam podobny problem mianowicie motocykl nie pracuje na 1 cylinder! dodam ze przez przypadek zauwazylem ze jak moto ma zsunieta fajke to dziala na wszystkie garki, pracuje rowno! ale jak tylko zaloze fajke to kuleje na 2 garach. Czy wie ktos co to moze byc ? uszkodzona cewka? dodam ze swiece byly zamieniane itd itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 A może fajka na wykończeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi