Boa Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja używam jako blokady łańcuch od suwnicy przemysłowej. :D Rozumiem, że wiązany na jakiś wymyślny węzeł marynarski :D Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Słyszałem o przypadku, w którym po ruszeniu z dics lockiem tenże nie wytrzymał i puścił pozostawiając tarcze i zaciski nienaruszone :D porządny nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Na pewno wyszedl taniej niz nowe tarcze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 nauczony doświadczeniem zacząłem zakładać disclock na tylną tarczę (pod wahaczem) - kilka razy zdarzyło mi się z nim ruszyć, aż za którymś razem disclock się wziął i złamał (łupnęło przy ruszaniu, moto nawet nie stanęło) - problemy się skończyły ;) Straty to wygięta śruba od naciągu łańcucha (pękła przy prostowaniu) i wspomniany disclock - widocznie nastąpiło zużycie materiału już ;) Tarczy nigdy mi nie pogięło, aczkolwiek znam i takie przypadki. pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 No chyba ze od razu na kolo stawiasz i dopiero potem sobie przypomnisz o blokadzie tak i wtedy z jazdy na tylnim kole przechodzisz na stopie na przednie koło :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 ja tylko zmelanzowalem przedni blotnik :banghead: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 tak i wtedy z jazdy na tylnim kole przechodzisz na stopie na przednie koło :P No i można pokonać całą 'czołówkę', wykonując ten trick w wersji "no-handed", bo wszyscy jakoś uparcie najwyżej "one-handed wheelie" robią ;) tylko szkoda baku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 mi sie zdażyło 2 może 3 razy :) 1 raz niezła gleba :) ale moto całe, ruszyłem dość agresywnie a tu blokada, 2 raz disc lock nie wytrzymał i poszedł w rozsybkę ale moto całe :) 3 raz pękł mi błotnik ale nic poza tym od tego czasu dokupilem sobie do disclocka linkę którą sie zakłada na kierownicę więc teraz nie zapominam o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 seledynowa oczojebna naklejka na kiere i o disc locku nie zapomnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmino Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Mnie się to zdarzyło ze dwa albo trzy razy :banghead: Raz mi upadł, ale bez konsekwencji. Chyba zależy od tego w którym miejscu koła będzie. Jak zrobi prawie cały obrót to może być problem. Cytuj http://baryswiata.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Też miałam przypadek ruszania z zapiętą blokadą na przedniej tarczy hamulcowej. Na szczęscie ruszałam powoli, ale i to nie ochroniło mnie przed położeniem moto na parkingu. Nic nie zostało uszkodzone, ale obciach był spory...publika w osobie dwóch jegomości nie pozwoliła mi o tym szybko zapomnieć.... Teraz zamierzam zakupić blokadę z sygnałem-czy poza Xeną są inne tego typu blokady? Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Kurcze to macie jakies dziwne przypadki....albo to ja sie ustrzeglem przed tym,zakupujac wraz z disclockiem oczojebna pomaranczowa linke-przypominajke :icon_razz: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 seledynowa oczojebna naklejka na kiere i o disc locku nie zapomnisz. oj, zapomnisz zaraz po tym, jak do niej przywykniesz... dla zapominalskich zostaje tylko oczejebna linka na kierownicę, albo disclock-podnóżek :icon_mrgreen: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dfg Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Hmm jako nie posiadacz disc locka nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Tak trudno zamontować go tuż obok hamulca? Wtedy nim zdążymy do końca puścić sprzęgło to koło już stoi i powinno się obyć bez poważniejszych konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRider Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Raz zapomnialam, ale nie przy ruszaniu, a przy przeprowadzaniu moto na parkingu. Blokada pękła od siły ,,piórkowej" ujowa blokada, czy jak?? Z jedej strony cieszyłam się, że nic nie zostało naruszone, nawet lakier na błotniku, ale z drugiej strony, co to za ochrona!? po tej sytuacji swierdziłam, że blokady tarczowe są do d*** i lepiej zainwestować w porządny alarm :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi