Skocz do zawartości

ruszenie z blokadą na tarczy hamulcowej

Rekomendowane odpowiedzi

nauczony doświadczeniem zacząłem zakładać disclock na tylną tarczę (pod wahaczem) - kilka razy zdarzyło mi się z nim ruszyć, aż za którymś razem disclock się wziął i złamał (łupnęło przy ruszaniu, moto nawet nie stanęło) - problemy się skończyły ;)

Straty to wygięta śruba od naciągu łańcucha (pękła przy prostowaniu) i wspomniany disclock - widocznie nastąpiło zużycie materiału już ;)

Tarczy nigdy mi nie pogięło, aczkolwiek znam i takie przypadki.

pozdrawiam, Adam

tak i wtedy z jazdy na tylnim kole przechodzisz na stopie na przednie koło :P

No i można pokonać całą 'czołówkę', wykonując ten trick w wersji "no-handed", bo wszyscy jakoś uparcie najwyżej "one-handed wheelie" robią ;)

tylko szkoda baku...

mi sie zdażyło 2 może 3 razy :) 1 raz niezła gleba :) ale moto całe, ruszyłem dość agresywnie a tu blokada, 2 raz disc lock nie wytrzymał i poszedł w rozsybkę ale moto całe :) 3 raz pękł mi błotnik ale nic poza tym

od tego czasu dokupilem sobie do disclocka linkę którą sie zakłada na kierownicę więc teraz nie zapominam o tym

Też miałam przypadek ruszania z zapiętą blokadą na przedniej tarczy hamulcowej. Na szczęscie ruszałam powoli, ale i to nie ochroniło mnie przed położeniem moto na parkingu. Nic nie zostało uszkodzone, ale obciach był spory...publika w osobie dwóch jegomości nie pozwoliła mi o tym szybko zapomnieć.... Teraz zamierzam zakupić blokadę z sygnałem-czy poza Xeną są inne tego typu blokady?

<seryjna kolekcjonerka>

Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jest

Patrzy w oczy tak, jakby znała mnie od lat

Kiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie

Kurcze to macie jakies dziwne przypadki....albo to ja sie ustrzeglem przed tym,zakupujac wraz z disclockiem oczojebna pomaranczowa linke-przypominajke :icon_razz:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

seledynowa oczojebna naklejka na kiere i o disc locku nie zapomnisz.

oj, zapomnisz zaraz po tym, jak do niej przywykniesz... dla zapominalskich zostaje tylko oczejebna linka na kierownicę, albo disclock-podnóżek :icon_mrgreen:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Hmm jako nie posiadacz disc locka nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Tak trudno zamontować go tuż obok hamulca? Wtedy nim zdążymy do końca puścić sprzęgło to koło już stoi i powinno się obyć bez poważniejszych konsekwencji.

Raz zapomnialam, ale nie przy ruszaniu, a przy przeprowadzaniu moto na parkingu. Blokada pękła od siły

,,piórkowej" ujowa blokada, czy jak?? Z jedej strony cieszyłam się, że nic nie zostało naruszone, nawet lakier na błotniku, ale z drugiej strony, co to za ochrona!? po tej sytuacji swierdziłam, że blokady tarczowe są do d*** i lepiej zainwestować w porządny alarm :wink: