Vector Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Pracuje w Multiagencji i współpracuje z różnymi towarzystwami ubezpieczeniowymi. Często jak przychodzi ktoś ubezpieczać moto zostawia wszystkie mi potrzebne dane potrzebne mi do ubezpieczenia i szukam dla niego najlepszego rozwiązania cenowego i zakresowego w różnych towarzystwach. Jeśli chodzi o samo OC to faktycznie w PZU wyjdzie raczej najtaniej ale jeśli chodzi o cały pakieto OC i AC to teraz są różne ciekawe pakiety np w Hestii i często bywa, że wychodzi taniej niż w PZU a jescze w pakiecie macie np ubezpeiczone mieszkanie. Czyli prościej rzecz ujmując pracujesz w firmie brokerskiej i jesteś brokerem :wink: Za to moja koleżanka, która też jest brokerem, praktycznie najlepiej unika motocyklistów i jej firma dość niechętnie ubezpiecza motocykle. Niuansów problemu nie znam także więcej nic nie powiem :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czyli prościej rzecz ujmując pracujesz w firmie brokerskiej i jesteś brokerem :wink: Za to moja koleżanka, która też jest brokerem, praktycznie najlepiej unika motocyklistów i jej firma dość niechętnie ubezpiecza motocykle. Niuansów problemu nie znam także więcej nic nie powiem :bigrazz: Hehe no jestem... Tak to prawda, motocykliści są najmniej lubianymi klientami przez towarzystwa. Ale ja biorę wszystkich z sentymentu ;) Więc jak kogoś ktoś wywali to się zgłaszać - zrobimy ubezpieczonko :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Hmm, przy ubezpieczaniu nowego Sprinta ST - 36 tys netto wartosci spiewali mi od 6 do ponad 8 kola za pelen pakiet - w Bialymstoku. Ceny byly chore a obowiazek wykupu AC konieczny, bo maszyne bralem w leasing - jakos w okolicach wrzesnia/pazdziernika. W Allianz (oddzial w Bialymstoku) pani zaproponowala mi pakiet za ok 7 tys, ale juz w jakiejs agancji warszawskiej (za namiary wielki uklon w strone forumowego kolegi Smigla, niech mu Bozia w wódce wynagrodzi!) zapalcilem 2700 zl:) Tak wiec warto szukac i wypytywac sie motocyklistow co gdzie i za ile bo mozna sporo oszczedzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam, sorry że przerywam dyskusję, niedługo będę ubezpieczał swoją Hondę więc czy przejdą zniżki jakie mam za inny motocykl w PZU do innego ubezpieczyciela? I na jaki zakład ubezpieczeniowy warto zarejestrować, czy PZU jest najtańsze i najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam, sorry że przerywam dyskusję, niedługo będę ubezpieczał swoją Hondę więc czy przejdą zniżki jakie mam za inny motocykl w PZU do innego ubezpieczyciela? I na jaki zakład ubezpieczeniowy warto zarejestrować, czy PZU jest najtańsze i najlepsze? Tak przejdą. PZU wcale nie jest najtańsze i najlepsze. Zależy jaki motocykl, jakie zniżki itd itd. Wprawdzie jeśli chodzi o motocykle to PZU ma jedne z najniższych stawek ale są towarzystwa mniej znane co i też mają niskie. Jeśli chcesz robić samo OC to szukaj jak najtańszego w byle jakim towarzystwie. Jeśli o AC myślisz warto pokombinować i porównać oferty wielu towarzystw bardziej, że tak się wyraże pozycjonoanych na rynku. Nie polecam Directów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Warto też pamiętać, że w przypadku AC fajnie było by mieć pewnego ubezpieczyciela który cieszy się dobrą opinią i nie będziesz musiał z nim walczyć o wypłatę odszkodowania w razie jakiejś nieprzyjemności. Ja mam OC i AC w PZU, słyszałem same dobre opinie, ale na szczęście nie korzystałem jeszcze z jego uroków ;) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Warto też pamiętać, że w przypadku AC fajnie było by mieć pewnego ubezpieczyciela który cieszy się dobrą opinią i nie będziesz musiał z nim walczyć o wypłatę odszkodowania w razie jakiejś nieprzyjemności. Ja mam OC i AC w PZU, słyszałem same dobre opinie, ale na szczęście nie korzystałem jeszcze z jego uroków ;) Jakie są stawki wyjściowe w PZU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogres Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tak przejdą. PZU wcale nie jest najtańsze i najlepsze. Zależy jaki motocykl, jakie zniżki itd itd. ..... Iskra ;-) doradź gdzie - moto '82, 750ccm , tylko OC, pelne zniżki (czyli jeśli dobrze pamiętam 60%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Iskra ;-) doradź gdzie - moto '82, 750ccm , tylko OC, pelne zniżki (czyli jeśli dobrze pamiętam 60%) To faktycznie PZU najtaniej wyjdzie przy tym roczniku. Przy nowszych motocyklach jest większe pole do popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszerny Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Iskra ;-) doradź gdzie moto '08 rejestracja dopiero w tym roku będzie, 1100ccm , tylko OC(bo AC to chyba drogo wyjdzie ale może), zniżki 60% na AC i OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ponawiam prosbe o przedstawienie aktualnych tabel z oplatami OC roznych firm ubezpieczeniowych...ktos ma jakies namiary?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Wydaję mi się, że to nie jest takie proste, ja jak szukałem ubezpieczyciela AC to żadnych takich tablic nie znalazłem a kalkulatory on line są gówno warte. Jak masz chwilkę to wpadnij do najbliższej agencji PZU lub innego ubezpieczyciela i w 4 minuty Ci wszystko wyliczą jak podasz wartość motocykla, wiek i te wszystkie inne dane. Tak będzie chyba najwygodniej no i będziesz pewien, że ten wynik jest miarodajny. edyta: a sorry, chodziło Ci o OC, mea culpa. Kurde, dziwie się tylko, że ktoś kupując OC aż tak mocno kombinuje. Co to za różnica czy zapłacisz 80zl czy 120zł? Tutaj wybierałbym sprawdzonego ubezpieczyciela bo co z zaoszczędzonych paru złotych jak potem możesz mieć same problemy... Edytowane 24 Stycznia 2009 przez foks Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 tu nie chodzi mi o te pare zlotych, tylko o to ze poprzedni motocykl mialem ubezpieczony na wspolwlasciciela tak wiec, mialem max znizek....teraz musze zarejestowac motocykl na siebie i dlatego napisalem ten post....nie wiem czy teraz bede musial zaplacic 100/200/800?? jezeli ktos moze cos na ten temat napisac to dzieki z góry....chodzi o motocykl z 2006r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 edyta: a sorry, chodziło Ci o OC, mea culpa. Kurde, dziwie się tylko, że ktoś kupując OC aż tak mocno kombinuje. Co to za różnica czy zapłacisz 80zl czy 120zł? Tutaj wybierałbym sprawdzonego ubezpieczyciela bo co z zaoszczędzonych paru złotych jak potem możesz mieć same problemy... Ta? Z OC dostajesz pieniądze Ty, czy osoba, która jest przez Ciebie poszkodowana? OC bierze się u najtańszego "agenta". Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 tu nie chodzi mi o te pare zlotych, tylko o to ze poprzedni motocykl mialem ubezpieczony na wspolwlasciciela tak wiec, mialem max znizek....teraz musze zarejestowac motocykl na siebie i dlatego napisalem ten post....nie wiem czy teraz bede musial zaplacic 100/200/800?? jezeli ktos moze cos na ten temat napisac to dzieki z góry....chodzi o motocykl z 2006r? jesli masz 19 lat to w pzu skladka 130 zł + 50% zwyzki w 1 roku za to ze nie masz ukonczonych 26 lat, w drugim roku zaplacisz tylko 30 % zwyzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi