jacolge Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Powiem krótko - masakra. Dzisiaj zrobiłem na gotowo jedną stronę przedniego koła - trzy godziny ruchów posuwisto-zwrotnych i łapa chce odpaść. Jutro druga strona.... Dobrze, że moto ma tylko dwa koła. Nigdy nie kupię trajki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny34 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 ogolnie po lux polerce to moze byc lipa z polaczeniem lakieru z polerowana powierzchnia... choc slyszalem o przypadkach ze lakier jednak trzyma dobrze..niestety stracila polerka przez to swoj efekt... specem w dziedzinie nie jestem ale radze zwrocic uwage na ten aspekt Witam! Proszę o pomoc i radę! Kupiłem motocykl z przyklejonymi elementami spodni do chromu tłumika :banghead: - jest to roztopiony plastik - czym mogę to usunąć nie niszcząc chromowanej powierzchni? Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Najpierw namocz to , oczywiście na zimnym wydechu, benzyną ekstrakcyjną, acetonem, lub czymś podobnym. Potem próbuj to zmyć takim specjalnym zmywakiem do patelni teflonowych. Jak nie będzie chciało zejść to pomóż sobie drewniana łopatką do smażenia. To co już zostanie to zmyj do końca wyżej wymieniona substancją. Potem już tylko pasta do chromu/aluminium, wedle uznania, ja polecam Sonax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Również polecam pastę automax. Da się nią spolerować dosłownie wszystko :icon_biggrin: Aby ułatwić sobie zadanie radzę założyć na wiertarkę kółko filcowe o grubości ok. 1-2cm, jednak z twardego, a nie zwykłego filcu. Tą metodą z powodzeniem da się spolerować granatowe przebarwienia na wydechach, jednak jest to syzyfowa praca - kolory wrócą, nim zdążysz się obejrzeć :icon_rolleyes: Edytowane 2 Listopada 2009 przez Motocyklista na motocyklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny34 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Również polecam pastę automax. Da się nią spolerować dosłownie wszystko :icon_biggrin: Aby ułatwić sobie zadanie radzę założyć na wiertarkę kółko filcowe o grubości ok. 1-2cm, jednak z twardego, a nie zwykłego filcu. Tą metodą z powodzeniem da się spolerować granatowe przebarwienia na wydechach, jednak jest to syzyfowa praca - kolory wrócą, nim zdążysz się obejrzeć :icon_rolleyes: Dzięki wielkie za pomoc! :biggrin: Wczoraj usunąłem drewnianą łopatką prawie wszystko (2 godziny skrobania), dzisiaj pezpoleruję i będzie ok!!! Pozdrawiam :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Rama aluminiowa w CBR F4 jest polerowana lub anodowana. Zostala popryskana silnym srodkiem chemicznym (prawdopodobnie od mycia silnika) i powstalo duzo brzydkich zaciekow. Jest sposob by to usunac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Tylko ręcznie przez polerowanie chyba.Ja sobie umyłem mtocykl środkiem ciut za mocnym mimo że dawkę dałem o 50 % mniejszą niż zalecana.Dwa popołudnia psu w d... Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Weź szmatkę w dłoń, nałóż środek do polerowania lakieru lub metalu zależy jaki jest pod ręką i przejedź po elemencie. Jak szmatka będzie czarna to metal i poleruj aż zaciek zejdzie. Jak nie zmieni koloru to lakier/powłoka i trzeba by ustalić jak głęboko został uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yze750 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Pastą Tempo lub inną lekko ścirną do lakieru sprubuj. Cytuj --== XtzParts.com - części do XTZ 660, XTZ 750, TDM 850, TRX 850, TDM 900 ==-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 dlatego pozbyłem się cholernych chromów......motocykl powinien byc czarny i brudny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) dlatego pozbyłem się cholernych chromów......motocykl powinien byc czarny i brudny ;)No masz rację ,ale malowanie chromów zwykłą farbą w spreyu to pomyłka.Po drugie to nie chromy zachodzą od silnych środków myjących a aluminium, rada polerka za pomocą dobrych past, tempo i inne gó..na to strata czasu.masz-sprawdzone http://www.opineo.pl/opinie-1660874-boll-pasta-do-polerowania-retro-250ml.html Edytowane 7 Października 2013 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wystarcz uważać czym sie myje pomijając że każda nie wytarta kropla wody jest widoczna.Niezły patent za to jak wiesz że kobitka będzie ciągnąć na zakupy to nagle masz zajęcie :D Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Malowanie chromu nie ma sensu bo się nic nie trzyma. Ja chrom odpaliłem w kwasie, wypiaskowałem i pomalowałem na czarno......pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Malowanie chromu nie ma sensu bo się nic nie trzyma. Ja chrom odpaliłem w kwasie, wypiaskowałem i pomalowałem na czarno......pozamiatane. ty , Ksylo to jakiś inny jesteś chyba , temat jest o czyszczeniu chromów i aluminium a nie o malowaniu blachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Zanim cos napiszesz to najpierw przeczytaj uwaznie poprzednie posty, bo nie ogarniasz. Ja nigdzie nie pisalem o malowaniu blachy tylko o tym co sie powinno z chromem zrobic w/g mnie.............a w ogóle to "czep sie tramwaju", nie chce mi sie z toba gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi