Azi Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam. Jestem w trakcie przegotowania mojego GSX 600R K1 do sezonu. Wymieniam miedzy innymi naped. Dzisiaj zakuwalem łancuch i mam pytanie do osob ktore juz to robily. Ja wymienialem kiedys naped w GSie ale tam dalem spinke (nie bylo problemu). Do rzeczy: Czy takie zakucie łancucha jak na zdjeciach wystarczy,czy trzeba jeszcze poprawic?? http://azii.fotosik.pl/albumy/591464.html Fajnie by bylo gdybyscie zrobili foto jak to wyglada u Was. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Zakuty wystarczająco. Powiedz czym zakuwałeś, bo jakoś ciut pofałdowane te piny ? Ja mierzę pin po zakuciu, w łańcuchach DID 525 i 530 ma być ok5.5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azi Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 punktakiem + 2 młotki. 5,5 mm ma wystawac ten pin za ogniwo?? :eek: On tyle nie wystawal chyba nawet przed zakuciem... :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 To jest chyba ich średnica ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 punktakiem + 2 młotki. 5,5 mm ma wystawac ten pin za ogniwo?? :eek: On tyle nie wystawal chyba nawet przed zakuciem... :rolleyes: Czyli żadnej filozofii. Poczekam czy w sezonie Ci nie poleci :bigrazz: :wink: Sam stoję przed rychłą wymianą, także kazdej informacji jestem żądny :cool: Ale z tego co widzę, nie zakuwałes na motocyklu. Masz pewnie ściągnięty wahacz? Bo z tym punktakiem i dwoma młotkami przy motocyklu może być ciężko :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azi Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) A no tak średnica :banghead: :biggrin: Jak najbardziej zakuwalem na motocyklu. tylko kolo mialem zdemontowane . Nie ściągaj wahacza po to jest dosc trudne i zupelnie nieuzasadnione przy wymianie napedu :) Edytowane 22 Lutego 2009 przez Azi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 A no tak średnica :banghead: :biggrin: Jak najbardziej zakuwalem na motocyklu. tylko kolo mialem zdemontowane . Nie ściągaj wahacza po to jest dosc trudne i zupelnie nieuzasadnione przy wymianie napedu :) Nie, nie absolutnie, bo tak te Twoje zdjęcia wyglądały :wink: No chyba, że wszystkich nie obejrzałem :bigrazz: Ja tam gumówą przetnę, tylko właśnie się zastanawiam, czy zrobić tak jak Ty, punktakiem i młotami czy kupić sobie zakuwarkę. Chociaż pewnie lepiej chyba będzie wysadzić dobrze młotkiem niż bawić się zakuwarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azi Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Powiem ci, ze zakuwarke pozyczylem sobie do tego, ale jest latwiej i chyba nawet lepiej zrobic moim sposobem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=331112 http://cbrworld.net/forums/thread/257864.aspx tak to powinno być :) Wg mnie to troche przedobrzyłeś... Ale piny nie sa popekane więc raczej powinno dac rade :) Też będe zakuwał łańcuch w VFR ale czekam na to aż mój ojczulek bedzie miał czas i zrobi mi zakuwarke :) :) Edytowane 22 Lutego 2009 przez kiki Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam Dobrze zrobiłeś ale to pierwszy etap teraz musisz delikatnie sklepać pręty ogniwa młotkiem , tak aby wyglądały bardzo podobnie jak pozostałe, punktakiem rozbiłeś pręty tak że zlikwidowałeś luz w oczkach teraz musisz uzyskać grzybek aby odniwo nie dostało luzu na boki i trzymało właściwie, robi się to przez delikatne zaklepywanie młotkiem ale nie prostopadle tylko pod kątem ok 15stopni po to zeby uzyskać grzybek jak masz w innych ogniwach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 To na pierwszym zdjęciu nie jest dobrze zakute. Grozi wypadkiem. A jak masz do wyboru młotek i zakuwarkę, to młotkiem puknij się w głowę, a do łańcucha użyj zakuwarki. pozdro Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=331112 http://cbrworld.net/forums/thread/257864.aspx tak to powinno być :) Wg mnie to troche przedobrzyłeś... Ale piny nie sa popekane więc raczej powinno dac rade :) Też będe zakuwał łańcuch w VFR ale czekam na to aż mój ojczulek bedzie miał czas i zrobi mi zakuwarke :) :) Świetne stronki! Zwłaszcza ta z tą CBRką :notworthy: :clap: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 mlotek i punktak lepszy od zakuwarki ?? To pewnie dzida lub wlocznia jest lepsza od kalacha?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Zakuwarka powoduje równomierne pęcznienie tej końcówki i jednocześnie nie sklepuje samego końca. W związku z tym po zakuciu płytka nie ma możliwości chodzić na boki. Ostatnio zakuwałem sobie łańcuch w starej cebulce: 1, 2, 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Nie wiem ale ja tam wole oddac do serwisu niech zakuja niz ciagle sie zastanawiec czy zrobilem to dobrze i czy przypadkiem nie pusci majac ze 200 za zegarze. Ale co kto lubi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi