baartek90 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam, dzisiaj przepaliłem swoja maszyne (yz 250f) i po jakimś czasie rura w miejscu w ktorym wychodzi z silnika strasznie sie nagrzała i zaczerwieniła;/ nie wiecie czym to moze byc spowodowane?? może dlatego ze przez ostatnie dni są mrozy a tu nagle takie podgrzanie i rura na wylocie jest osłabiona?? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Sprawdź luzy zaworowe i ustawienie zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Możesz mieć podparte zawory wydechowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 tempera otoczenia nie ma takiego wpływu zeby rozgrzewać rurę do czerwoności :-) Może wlałeś jakieś paliwsko lotnicze wysooktanowe... Sa tego też plusy: zawsze moża upiec jakąs karkóweczkę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Mam w DR 350 podobnie, jak odpalę moto i chodzi na ssaniu to kolanko przy cylindrze się zaczerwienia ale jak się silnik rozgrzeje i wyłączę ssanie to już jest normalnie. Sprawdź może Twoja Yamaszka też pracowała na ssaniu, poza tym stała w miejscu i się nie chłodziła tak jak w czasie jazdy może to ma wpływ, pozdro. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Spoko bez paniki. :biggrin: W tym miejscu występują ogromne temperatury i rozgrzany kolektor to nic dziwnego. W GS500E oba kolektory miałem czerwone jak długo chodziła na ssaniu. Były czerwone na długości nawet 20-30cm. :biggrin: :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Spoko bez paniki. :biggrin: W tym miejscu występują ogromne temperatury i rozgrzany kolektor to nic dziwnego. W GS500E oba kolektory miałem czerwone jak długo chodziła na ssaniu. Były czerwone na długości nawet 20-30cm. :biggrin: :buttrock: Qurim, teraz to przesadziłeś :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Qurim, teraz to przesadziłeś :rolleyes: :icon_question: Serio pisałem. :banghead: GS chodziła na ssaniu (3k RPM) dobre 10 minut, była noc i kolektor z daleka świecił. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Ja właśnie dziś dostałem taki grzechoczący tłumik z za Krakowa do naprawy od DR 350 zobaczymy co go boli. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baartek90 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 właśnie dosyć długo chodził na ssaniu bo bez ssania nie chodził mi tak płynnie motorek, to go przytrzymałem na ssaniu dosyć dlugo.. ide zaraz odpalic jeszcze raz po krótszej przerwie i wszystko sie okaze.. mam nadzieje ze to nic powazego tak jak mowicie z góry dzięki wielkie za porady :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 :icon_question: Serio pisałem. :banghead: GS chodziła na ssaniu (3k RPM) dobre 10 minut, była noc i kolektor z daleka świecił. Pomalowany na czarno kolektor zaczął świecić? :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harder Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 W pegaso 650 miałem identycznie, ale faktycznie zimą było to bardziej widoczne niż latem. Wszelkie regulacje były zrobione. pozdro :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja miałem GS, i nigdy w niej nie świecił kolektor na ssaniu. Qurim - zmien mechanika ;) Co do rozpalania sie kolanka to skład mieszanki i zawory wypadało by sprawdzić w pierwszej kolejnosci. Ja miałem GS, i nigdy w niej nie świecił kolektor na ssaniu. Qurim - zmien mechanika ;) Co do rozpalania sie kolanka to skład mieszanki i zawory wypadało by sprawdzić w pierwszej kolejnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkoch Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 W BMW f650 i pegaso 650 (ten sam silnik - ROTAX) jest to normalne zjawisko, mam to samo przy wykonanych wszystkich regulacjach. Kolektor wykonany z cienkościennych rur, a przy wylocie temperatura może sięgnąć 800 st.C. Widoczne wyłącznie w ciemnym pomieszczeniu lub po zmroku. Kiedyś na pewnym forum pokazywano filmik z suzuki dr650 i było to samo - ponoć wszystko normalne - tak wypowiadają się użytkownicy tych moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Pomalowany na czarno kolektor zaczął świecić? :clap: Czarny kolektor po 130kkm przebiegu? Wydeszek był z nierdzewki NEXXUS. http://www.foto.severinu.com/photos/original/121.jpg Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi