Hun996 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Zbig, jakbys się chciał przymierzyć to daj znać. Teraz krucho z czasem (nawet nie mam czasu podskoczyc do januszm do Kobyłki) ale w razie czego mogę podjechać i o szczegóły dopytać i w miarę swoich możliwości dokładniej obejrzeć. To raptem kilka kilometrów. Proponuję zadzwonić i osobiście porozmawiać z Marcinem. On często bryka za granicę po kolejne motocykle bo zbyt ma spory a konkrety należy omawiać tylko z nim. Najśmieszniejsze że obok stoi CBF 1000 i sobie oba sprzęty porównywałem pod swoim kątem. Choć droższy to CBF byłby lepszy - ale to moja opinia. :icon_evil: Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Hun996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zbig kup sobie FJ 1200 z ostatniego okresu produkcji, ta po liftingu - za ideal stan zapłacisz okolo 7500-8000 pln a moto nie trzeba przedstawiać. Zalezy ile masz kasy ale wg mnie za xj 900 przemawia to ze nowsza i tylko to bo cena tez wieksza. Spalanie w Fj na trasie bedzie takie same, waga ta sama a mozliwosci pojazdu, sztywnosc ramy nieporownywalna. Poza tym silnik w FJ jest niezniszczalny, stara dobra japonia (teraz ten sam w XJR). Moze i w Xj tez ale wg mnie to nie jest juz to samo. to tak jak porownywać diversiona 600 do starej xj600 - silnik na bank mocniejszy i trwalszy w starej. Poza tym to juz zalezy od tego ile masz kasy. Ja bym brał FJ bo cena mniejsza i możnaby cos dolozyc typu kufry czy oplot. Poza tym mała tez nie jest a na trasie i na winklach pewnie lepiej chodzi:) chodzi mi o taka http://allegro.pl/item222026697_yamaha_fj_...owe_opony_.html lubhttp://allegro.pl/item222092563_yamaha_fj_...wersja_usa.htmlPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzieki za rady, powiem tak fundusze nie sa z gumy ale stanelo na 12 tys. Tyle moge wydac na moto.Marlew sprzedaje swojego bandita, ale chyba wyemigrowal;-) brak kontaktu. Szukamy dalej;-) Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A jesli poprosze o nr do sprawdzenia to cisza kontakt sie urywa? Chodzi o nr telefonu do poprzedniego właściciela w niemcowni czy nr vin i jakoś sprawdzać w jakiś komputerach ASO? Ale chyba takiej międzynarodowej wiedzy u nas w kraju nie ma? :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGór Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Mam NT od roku. Rocznik 2003 kupiony przy 5 000 km, obecnie 28 000km. Byłem na tym motocyklu w Chrwacji, Włoszech i na Korsyce. Każda wyprawa w 2 osoby z pełnym bagażem (namiot, karimaty, śpiwory ...) Według mnie motocykl ma wystarczajaco mocy. 140/h jedziesz bez problemów a i do 170/h jeszcze przyspieszysz. Wygoda jazdy dla kierowcy i pasażera b. duża. Bardzo ekonomiczny (4,5-5,5 l/100km).Resztę dopiszę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam NT od roku. Rocznik 2003 kupiony przy 5 000 km, obecnie 28 000km. Byłem na tym motocyklu w Chrwacji, Włoszech i na Korsyce. Każda wyprawa w 2 osoby z pełnym bagażem (namiot, karimaty, śpiwory ...) Według mnie motocykl ma wystarczajaco mocy. 140/h jedziesz bez problemów a i do 170/h jeszcze przyspieszysz. Wygoda jazdy dla kierowcy i pasażera b. duża. Bardzo ekonomiczny (4,5-5,5 l/100km).Resztę dopiszę jutro.Q-de nie to abym powatpiewal, ale Devilka interesowalem sie dosc mocno, prawie ja kupilem;-)Chlopaki z tego forum http://www.ntv.fora.pl/pisali ze raczej predkosc przelotowa to 110-130 a 160 w 2 osoby okreslali jako max?Miedzy innymi dlatego ja sobie odpuscilem.Od tygodnia jestem wlascicielem CBF-600 ;-)Pzdr. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam wszystkich.Wydaje mi się że w ŚM 5/06 był opis motocykla Honda Deauville.Ponieważ wczoraj kupiłem taki motocykl to czy może ktoś z Was przysłać mi skany tego artykułu ?Szukam wszelkich opisów i danych na jego temat...Będę b. wdzięczny. PozdrawiamSebastian JŁódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Numeru 5-go nie mam, ale pamiętałem, że w śm czytałem jej opis, zajrzałem, znalazłem w numerze 8/2006, i oto on: :flesje: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7518c16f1379b98ahttp://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=325699304daba849http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=017559e6acf48b81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Numeru 5-go nie mam, ale pamiętałem, że w śm czytałem jej opis, zajrzałem, znalazłem w numerze 8/2006, i oto on: :icon_razz: przydałaby się jeszcze umiejętność czytania ze zrozumieniem... 650 jednak "ciut" się różni od 700 :banghead: jsz ps. czekam na adres @ od autora. na pw Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Aj, a matura tuż tuż... :biggrin: Fakt, spojrzałem tylko na Deauville. Ale chciałem dobrze :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Publiczne podziękowania dla JESZUA, który podesłał mi ten artykuł.Dzięki ;) PozdrawiamSebJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Czesc.Mam motocykl Honda NT650V Deauville ale w dowodzie rej jest wpisana Honda NT650V Montesa.Czy to jest nazwa zamienna i co? Czy wyprodukowana w Europie ? A może jakiś błąd w dokumentacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Montesa to fabryka w Hiszpanii. Dlaczego tak masz wpisane to ja akurat nie wiem. Ja mam wpisane samo XTZ a w dowodzie do auta żony zamiast pojemności 1598 mam 1600 :icon_razz: co kraj to obyczaj. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harder Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Jeśli jest to motocykl sprowadzony zza granicy, to najprawdopodobniej zostało spaprane tłumaczenie dokumentów. Możliwe, że te modele Hondy były produkowane w fabryce Montesy. Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Na tabliczce znamionowej też jest napisane Montesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi