dyrmaz Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witojcie.Czy jest takie cóś do zaklejenia dziurki w metalowym baku aby nie pocił się od spodu (tam jest dziurka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Cyna. Poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Kolega kupił jakiś kit działa w zetknięciu z benzyną. Ale chyba najlepiej zalutować. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witojcie.Czy jest takie cóś do zaklejenia dziurki w metalowym baku aby nie pocił się od spodu (tam jest dziurka)? Pierwsza z której cieknie a jest jeszcze kilkaset które niedługo zaczną cieknąć. Doraźny ratunek to usunięcie lakieru z zewnątrz i cynowanie. Ale to tylko doraźnie. Po cynowaniu wypada użyć dwu składnikowej żywicy do zabezpieczania zbiorników paliwa i wtedy będzie na dłużej. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 dzieki za info, a co do tej zywicy, to co to za zywica? gdzie to moge znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Epoxydy do tego sié nie nadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Znajomy który odnawia stare motocykle z USA (Harley, Indian itd z lat 50) sprowadził jakiś biały specyfik do pordzewiałych zbiorników, miesza się 2 składniki wlewa do pustego zbiornika bez kranika paliwa (z zaklejonym otworem) i porusza zbiornikiem aż specyfik uzupełni dolną część zbiornika. Nie wiem jak to się nazywa ale wiem że nie wchodzi w reakcję z paliwem i dobrze uszczelnia drobne nieszczelności. Preparat ten przywiózł wraz z o2o z USA. Warto popytać osoby zajmujące się odrestaurowywaniem starszych motocykli. Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Raczek_6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Po cynowaniu wypada użyć dwu składnikowej żywicy do zabezpieczania zbiorników paliwa i wtedy będzie na dłużej. Ta żywica to później od środka? Tak samo jak spirytus najlepiej odkaża od środka :biggrin: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 W starym simku, miejsce gdzie dospawany był uchwyt mocujący go do ramy popuścił i się pociło dość znacznie. Od dwóch lat jest zacynowane i ani śladu aby się coś działo, czysta cyna, niczym nie zamalowane itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dfg Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ja używałem kitu do zalepiania baków(jakoś tak się to nazywało), stosunkowo proste, bo trzeba tylko spuścić paliwo oczyścić miejsce i zakleić, działa jak poxylina, pewnie jest to rozwiązanie doraźne, jednak mnie nie zawiodło. Cały czas mam w garażu ten kit, mogę oddać jak ktoś jest chętny bo zużyłem tego tylko z 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 polecam poxyline. sam kilka razy kleilem zbiorniki w samochodach i mnie nie zawiodl. w sumie to nadaje sie do klejenia wszystkiego co nie jest elastyczne. ostatnio nawet udalo mi sie skleic linke predkosciomierza przy slimaku (prowizorka na szybko ze wzgledu na brak dostepu do nowej linki ;p) i dziala bez zarzutu, ale to juz inna historia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi