PiotrGSX Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 mam jedno male pytanie jak kazdy widzi jestem nowy w swiecie motocykli :). otuz chodzi o wymiane linki sprzegla w tym oto motoze. W takich motorach jak WSK czy jawa nie bylo to zadnym problemem ale tu boje sie zajzec czy tam trzeba bawic sie z rozkrecaniem silnika badz innymi zeczami czy trzeba doac to do kogos kto zna sie na takich zeczach .POMOCY :icon_biggrin: :wink: :eek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachuer5 Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 Wszystko masz tam na wierzchy, sam wymienisz bez obaw:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 Odstaw do warsztatu i za kilka zeta ludzie wymienią.Chociaż w/g mnie wymiana linki sprzęgła w WSK125 jest bardziej skomplikowana niż w Twoim nowym motocyklu. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosa102 Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 ostatnio pękła mi linka sprzęgła a pech chciał że stało się to w Czechach.Za linkę w Libercu skasowali 1270 koron na nasze 178 zł.Wymieniałem sam praktycznie na drodze a robiłem to po raz pierwszy bo moto mam od lata.większych problemów z tym nie ma poza tym że jest problem wyregulowania sprzęgła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qurim Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Wymiana linki w GSX600F jest prawie taka sama jak w WSK. :biggrin: Serio. Końcówka linki jest montowana w dźwignię/ślimak w pokrywie zębatki łańcucha. Rożnica jest tylko taka że w GSX-F ta pokrywka jest po lewej stronie silnika a w WSK po prawej. No i więcej zabawy może być z poprawnym poprowadzeniem linki pod zbiornikiem itd. Połóż ją w dokładnie taki sam sposób jak obecna jest ułożona. :biggrin: Przy okazji przeczyść i nasmaruj mechanizm włączanie sprzęgła w tej oto pokrywie silnika. Quote MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrGSX Posted November 6, 2008 Author Share Posted November 6, 2008 dziekowka chlopaki dzisiaj zdjelem owiewke i wyjelem linke ale jedna rzecz mnie dziwi zaraz przy dzwigni zamiany biegow jest zamontowany w owiewce wiatrak ktury dmucha gdzies w okolice gaznikow :) :wink: pytalem sie mechanika co to za cudo niestety nie potrafil mi na to pytanie odpowiedziec . moze wie ktos co to jest. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Dmucha na twoj regler, dzieki niemu masz dalej ladowanie akumulatora. Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrGSX Posted May 5, 2009 Author Share Posted May 5, 2009 Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci :notworthy: :biggrin: motorek smiga dalej bez zażutu jednak mam obuwie do wymiany w swoim gsx standardowa oponka to chyba 150/70/17 albo 140/60/17 ja w mojej suzie mam 160/60/17 ale mam zamiat wstawic 170/60/17 co o tym sądzicie czy da rade wlozyc to na felge czy bedzie to przegiecie. po prostu nie chce wyladowac na drzewie :crossy: dzieki za odp :cool: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Masz za waska obrecz do tej opony, w gruncie rzeczy jest ona rowniez za waska do opony 160. U ciebie max to 150 i taka radze ci zalozyc. Zobaczysz ze zwrotnosc moto sie poprawi. Zakladajac opone za szeroka w stosunku do obreczy zmieniasz jej profil i narazasz sie na niestabilnosc moto specjalnie w zakretach, na zdrapce i w koleinach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papikk Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Mam pytanko poniewaz odkręciłem te śruby na imbusa a korpus niechce zejść czy srube regulacji sorzegla tez trzeba odkręcic ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts