Greedo Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Witam. Czy jest jakiś sposób żeby wybronić się z fotki zrobionej na motocyklu od tyłu? Np przyznać z kolegą że danego dnia jeździliśmy tym motocyklem? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Tutaj nie chodzi o obchodzenie. Przecież to było tak dawno, że nie pamiętasz kto zabrał kluczyki i sobie pojechał. Niestety za udostępnienie pojazdu może Ci grozić do 300 PLN kary (bez punktów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 a w jakich okolicznościach? znaczy przed czym się trzeba bronić?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 To juz było przerabiane - albo wskażesz kto jeździł, albo płacisz mandat jako posiadacz pojazdu ALE BEZ PUNKTÓW - jeżeli powiesz że nie jesteś w stanie rozpoznać kto kieruje.Moja znajoma tam mała ostatnio puszką - miły pan pyta "rozpoznaje sie pani na zdjęciu?, bo jak nie, to tylko mandat bez punktów". Ale musi być podstawa do nierozpoznania się - duże ciemne okulary, słabe zdjęcie, albo od tyłu, etc... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 a w jakich okolicznościach? znaczy przed czym się trzeba bronić?jszNo jak to przed czym ? Jechał za wolno i narobił sobie sporo obciachu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) A co w wypadku kiedy wskazuję swojego znajomego a on wskazuje że to ja? I co z przepisem który umożliwia odmowę składania zeznań jeśli nie chcesz obciążyć członków swojej rodziny bo może to ktoś z mojej rodziny jechał? Z tego co wiem jest taka możliwość i wtedy nie ma ustalonej wysokości mandatu. A bronić się mam zamiar przed durnymi fotoradarami w durnych miejscach. Oraz bezsensownymi ograniczeniami prędkości. Taki mój społeczny protest. Edytowane 2 Października 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 W Warszawie ?A gdzie to takie cuda 'ztylurobiace' mamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 W ostródzie mamy. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 No to się połowicznie wymigałem. Z 500 zł i 10 punktów na 300 bez punktów. Taki mały sukces :P Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Napisz jak, bedzie dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Oczywiście trzeba być grzecznym i miłym jak to zwykle w kontaktach z władzą :D Poszedłem i zapytałem w jakim charakterze jestem wezwany. Pan dzielnicowy powiedział że w charakterze sprawcy wykroczenia, na co ja rzekłem że chyba świadka? Następnie nie rozpoznałem się na zdjęciu które było marnej jakości i poprosiłem o mandat za nie wskazanie kierującego. Jedyne co Pan mógł mi zaoferować to 300 nie mniej, tak więc przyjąłem. Jak będę bogatszy to się kiedyś o to poprocesuję, na razie jednak wolałem opcję ugodową ;) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 I co z przepisem który umożliwia odmowę składania zeznań jeśli nie chcesz obciążyć członków swojej rodziny bo może to ktoś z mojej rodziny jechał? Z tego co wiem jest taka możliwość i wtedy nie ma ustalonej wysokości mandatu. Z tego co ja wiem odmowa składania zeznań dotyczy odpowiedzialności karnej, a nie z tytułu wykroczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Greedo a jak sie to ma do Twoich stwierdzeń o tym że każdy powinien odpowiadać za swoje popełnione błędy?? :buttrock: Wiem że to trochę złośliwe ale nie mogłem się powstrzymać .Popełnileś wykroczenie drogowe i powinieneś sie do niego przyznać :biggrin: a nie kombinować :buttrock:Opieram się na Twoich wypowiedziach z innego wątku :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 ale jak sie to stało sie zę przekroczyłeś prędkość? prawdziwi motocykliści nie łamią przepisów! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 No cóż, domyślałem się że w końcu tu trafisz, więc nie zaskoczyłeś mnie zbytnio :icon_twisted: Sprawa wygląda tak, że mimo wszystko mnie ukarali. Sprawa wygląda też tak, że nie udowodnili mi że to ja jechałem :icon_mrgreen: Ukarali mnie jedynie za nie wskazanie kierującego, więc ja się czuję jak najbardziej w porządku. Czuję się ukarany za mój brak ostrożności i czujności, który naturalnie poprawię w przyszłym sezonie. A ponieważ prawo daje mi możliwość nie wskazania kierującego, choć za to też karze, to postępuję w zgodzie z prawem. Jak wynajdą i kupią sobie rentgenowskie fotoradary, ewentualnie badające DNA na odległość, to wtedy pewnie poczuję się na bardziej przegranej pozycji. Ale jak na razie nie czuję żebym na ograniczeniu prędkości stworzył zagrożenie, tak więc nie przyznałem się do wykroczenia. Ukarali mnie za to co mogli, tak więc odpowiedziałem za popełniony czyn. Za nie wskazanie kierującego. Kisses :icon_mrgreen: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi