Skocz do zawartości

Dałem się złapać..

plooscva
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, na Wale Miedzeszyńskim i trasie Siekierkowskiej jest ograniczenie do 70 , za to na moście Łazienkowskim jest 80 , to jest dopiero paranoja :icon_mrgreen:

pozdrawiam Grzesiek

Hhahahahah!

Paranoja to jest myslenie ze skoro droga jest szeroka i ma 3 pasy to mozna walic na niej 180km/h, a policjanci to idioci bo tam lapia........

Patrzcie jak to w Niemczech wyglada. Ograniczenie do 80km/h na 3 pasach i wszyscy jada 80km/h! To dopiero paranoja!

Wiesz ile mi jest potrzebnych torow ? Jak dotad nie jezdzilem na zadnym, nie czuje tej potrzeby, jest mi to obojetnie czy jest jeden w Niemczech czy jest ich tysiac.

Co do autostrad to zdziwilibyscie sie jak czesto nimi jezdze, z regoly tylko wtedy kiedy musze.

ech kolego, do kogo ty się porównujesz? jesteś 2x starszy od swoich rozmówców i prawisz im morały, jakbyś sam nie pamiętał, że też miałeś 20 lat i że młodość ma swoje durne pomysły... ja też uważam, że 200/h to przypał i zamykałbym drania (jesli można by go było jeszcze pozbierać), ale daj im żyć tym gówniarzom, robisz się taki stary przepisowy ramol a oni i tak cię nie posłuchają, bo sami muszą zmądrzeć, będzie OK jeśli dozyją twojego wieku i nikogo wczesniej nie zabiją, też będą pouczać młodych, jak mają jeździć

Za to w niemczech na austostradzie policja nie łapie, a dam głowę że u nas na tyc marnych paru kilometrach autostrady się zastanawiają już gdzie się dobrze mozna z suszarką ustawić.

Juz od jakiegos czasu sie nie zastanawiaja tylko lapia na zjazdach z autostrady(np. Nowy Tomysl bardzo czesto) nie mowiac o wideo jezdzacych po A2 ;) Zanim powstala autostrada juz byly komisariaty policji autostradowej :)

Patrzcie jak to w Niemczech wyglada. Ograniczenie do 80km/h na 3 pasach i wszyscy jada 80km/h! To dopiero par

Za to po autostradach w większości miejsc latasz ile fabryka dała i nikt się nie przyczepi... Dodatkowo masz wiele torów gdzie możesz poćwiczyć umiejętności! Na taki układ idę! :icon_razz:

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

Za to w niemczech na austostradzie policja nie łapie,

Taaaa, fajnie by bylo.Nawet nie masz pojecia ile "cywilnych" radiowozow z video na pokladzie po niemieckich autostradach jezdzi.

Patrzcie jak to w Niemczech wyglada. Ograniczenie do 80km/h na 3 pasach i wszyscy jada 80km/h! To dopiero paranoja!

To nie paranoja, tylko strach o swoje prawo jazdy.

Tu sie policja nie pierd**i, i nie negocjuje cen, tylko wedlug taryfikatora wali.A ten jest surowy, i to bardzo.

(A jako ciekawostka; od 2009 maj sie kary za przekroczenie predkosci mniejwiecej podwoic, i to i w"w pieniazkach" jak i w punktach karnych.Wiec nie zazdroscijcie tak Niemcom, bo lekko tutaj tez nie jest.)

Za to po autostradach w większości miejsc latasz ile fabryka dała i nikt się nie przyczepi...

Chciales powiedziec; po MNIEJSZOSCI autostrad latasz ile chcesz, bo niestety ale WIEKSZOSC autostrad w Niemczech ma ograniczenia predkosci do 130 km/h lub mniej.

Adam

Edytowane przez SirAdam

Za to w niemczech na austostradzie policja nie łapie,

Patrole na autostradzie sa od kilku lat, maja jednak dyrektywe aby zatrzymywac za konkrety a nie bagatele.

jako, ze prawo troche insze, najbardziej smieszy mnie gdy policjant konfrontuje delikwenta z przewinienem a ten odpowiada;

- ja, ich weis ( tak, wiem )

za taki tekst kara jest podwojna ( przyznynie sie ze mialo sie swiadomosc czynu )

Moze po wejsciu nowego taryfikatora dobiora sie wreszcie do dupy wszystkim idiotom ktorzy nie przestrzegaja na autostradach bezpiecznego odstepu.

:)

Edytowane przez ks-rider

Gość komandosek

idiotyczne. jadąc stricte przepisowo duzo szybciej się męcze, duzo latwiej dekoncentruje i nie ma zadnej przujemnosci z jazdy. no i czesto jest to po prostu bardziej niebezpieczne. zdazylem juz zauwazyc, dziennie jezdze tak po 400 - 600km

Edytowane przez komandosek

Hhahahahah!

Paranoja to jest myslenie ze skoro droga jest szeroka i ma 3 pasy to mozna walic na niej 180km/h, a policjanci to idioci bo tam lapia........

Kolezko czytaj caly temat zanim cos napiszesz bo cycki opadaja, wiesz jaka jest roznica miedzy trasa Łazienkowska a Siekierkowska ? jak nie to przyjedz i zobacz, oraz przeczytaj caly watek jeszcze raz :flesje:

pozdrawiam Grzesiek

A jeżdzijcie sobie ile chcecie - to wasza sprawa- jak dożyjecie 40 będzie dobrze. Sam miałem 20 lat i jeździłem tak, że dzisiaj NIGDY bym tego nie powtórzył i BOGU dziękuję, że mi się nic nie stało.

Natomiast niestety powiem jedno zdanie niepopularne - im więcej ktoś ma w głowie tym bardziej o to dba. Jak ktoś dba o swój rozwój mentalny lub ma inne ciekawe zajecia w życiu to bardziej mu szkoda to stracić na motorze przez kilka sek przyjemności. Jak ktoś ma TYLKO MOTOR I TO CAŁE JEGO ŻYCIE - to czesto to życie się szybko kończy. Nie będę ramolem ale powiem wam- że jestem szczęśliwy że dożyłem tych moich 30 lat bo warto było - w ciągu 10 lat (miedzy 20-30 przeżyłem wiele fajnych chwil, - NIGDY NIE ZAMIENIŁBYM TEGO NA 200 km/h i ŚMIERĆ W WIEKU 20 lat.

Aha - kidyś już to napisałem - teraz często (NIE ZAWSZE ŻEBY NIE UOGÓŁNIAĆ) na motory przesiedli się tzw dresy z bmw - bo to jest szpanerskie, i taki lans- tak jak jeździli golfami i bmw (nie respektująć żadnych przepisów ) tak jeżdża i teraz.

Jak jest ograniczenie to trzeba go przestrzegać - jak się je łamie to przewidziana jest kara - i koniec kropka.

Jak nie można kogoś zabijać to nie można - a nie dywagować że można kogoś pobić bo tylko straci zęby. I na całym świecie jak jest ograniczenie to łamiący je muszą się liczyć z konsekwencjami- a my Polacy zawsze dywagujemy- że po co te ograniczenia, nie da się wolno jeździć itp. Przepisy ruchu OBOWIĄZUJĄ KAŻDEGO.

Aha i jeszcze jedno - jak przekroczycie prędkości o powiedzmy nawet o 20 km/h i spowodujecie wypadek - powiedzmy - poszkodowany będzie miał złamaną nogę - TO MACIE SPRAWĘ W SĄDZIE - i najczęściej zawiasy - JAK KOGOŚ ZABIJECIE - TO IDZIECIE DO PAKI !!!!! NA KILKA LAT- I ŻYCIE ZŁAMANE

Przestań pieprzyć człowieku, co?

Karolek, przeczytaj podpis pod moimi postami i pomyśl, ze właśnie teraz odnosi się do Ciebie ;)

PS

Nazwij moją armaturę raz jeszcze kiblem, to Twoja dupa będzie jedynym miejscem, gdzie zaparkujesz swój plastikowy kibel :icon_twisted:

Reasumując:

Jak ktoś ma mózg to go chroni. Jak dożyjecie choć 34 lat to to zrozumiecie. Jak dożyjecie ...

PS2

Co to są precle ???? :buttrock:

Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość...

Karolek, przeczytaj podpis pod moimi postami i pomyśl, ze właśnie teraz odnosi się do Ciebie :banghead:

PS

Nazwij moją armaturę raz jeszcze kiblem, to Twoja dupa będzie jedynym miejscem, gdzie zaparkujesz swój plastikowy kibel :icon_rolleyes:

Reasumując:

Jak ktoś ma mózg to go chroni. Jak dożyjecie choć 34 lat to to zrozumiecie. Jak dożyjecie ...

PS2

Co to są precle ???? :banghead:

1) obyśmy wszyscy dozyli 100 lat :)

2) jak na kibel to masz niezły silnik :P

a tak na poważnie: Precel - jest to wyrób piekarniczy, o kształcie podobnym do cyfry 8, posypany makiem, sezamem, bądź solą.

bo NIKT nie zmieni faktu, że 70% posiadaczy motocykli SPORTOWYCH uważa drogi publiczne za areny sportowe.

Łooo,

Proszę o jakieś statystyki w tym temacie, bo do tej pory opierając się na publikacjach pracowych (Fakt, Interia, WP itp,), myślałem, że nie 70% tylko minimum 95 %, a nawet 99% !! :icon_rolleyes:

A tak bez ironii. Podpisuję się wszytkimi końcówkami pod postem tomgora.

Z perspektywy czasu patrząc dziekuję Bogu, że nie było mnie stać na 'ścigacza' - powiedzmy - 10 lat temu. Mam poważne podstawy sądzić, że już bym z Wami nie dyskutował.

W porównaniu z tym, co się wtedy wyrabiało, teraz to jest lajcik :banghead:

A w ramach pokuty:

Nie będę zap****ał po Siekierkowskiej ponad 170. Najwyżej 120...

Nie będę zap****ał po Siekierkowskiej ponad 170 ....

Nie będę zap****ał po Siekierkowskiej ponad 170....

Nie będę zap****ał po Siekierkowskiej ....

Nie będę zap****ał ....

Nie będę zap****ał ....

Nie będę ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...