Jump to content

Aprilia rx

Tiger
 Share

Recommended Posts

Witam mam problem motorower zostal zatarty, zakupilem do niego nowy zestaw cylinder tlok uszaczelki i zalozylem a motor nie chce palic iskra jest szczela z tumika i dodam ze kopka dziwnie chodzi i slychac jakby cos sie tam odkrecilo chbya kosz sprzeglowyc co robic i co sie dzieje z tym moto prosze o rade z gory thx

prosze o rade niewiem dlaczego motro niemam mocy po wymianie cylidra nieda sie jechac nieprzyspiesza niewiem czy to tylko kwestjia regulacji dodam ze jest tam zalozony gaznik 14mm i krociec.Apropo postu wyzej przez przypadek kliklo mi sie dwa razy i zrobili sie dwa tematy

ja mam tak samo- po tulejowaniu cylindra , wymianie tloka itd moto nie ma mocy do 6000tys obr--- potem jest kop i jakos to sie buja.--- Wszystko robilem w MOTOR-TECH -- i niestety moja Aprilia Tuareg jest uparta i juz mi z tym problemem rece opadaja.---- teraz jakos jezdzi ale kedys jak u ciebie-wogole ruszyc nie chciala ( jak by czegos za duzo bylo-lub za malo) - i wiesz co pomoglo? -- wycialem nowy wklad z gabki ( zona jeszcze sie nie kapla ze fotel cos dziwnie wylada) do filtra powietrza - czar prysl ----pozostalo mi tylko wymienic gaznik bo mam dellorto sha12/14 na 17 lub 19mm.

gąbki nie trzeba wymieniać - można ją wyprać ręcznie. Nie wiem jak w tym silniku ale jeśli są membrany a silnik ma muła na dole to czas je wymienić. Oczywiście najpierw świeca bo czasem to tylko ona stanowi problem

• 3 weeks later...

czesc

czy silnik rotax 123 montowany w RS i RX (czy tam innych modelach) to ten sam silnik?

Jak jest z dostempem czesci do tego silnika (rx 125 rok 93)?

Jesli mozecie to podajcie linki gdzie mogzna dostac tlok korbowod uszczelki itp czesci zamienne.

Kumpel chce takiego nabyc :D

Prosze o szybka odpowiedz bo jutro mamy jechac jak cos po niego.

pozdr!

Edited by sobekkk