jachuer5 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam! Moja kawa wypiła ok 300mml oleju(nie ma przecieków) i przestała. Nie że mi to przeszkadza, ale o co w tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zerwała z nałogiem... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zobacz czy masz tam jeszcze w ogóle olej :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 jest pod samą szybką, nic nie ubywa. Myślałęm, że bena się dostaje do silnika, ale w oleju raczej jej nie ma, i oleju też nie przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichaelO Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A może ciągle ją do odcięcia katowałeś, a teraz już uznałeś że czas się ustatkować? :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jeżeli już, to odwrotnie... Na początku jeździłm delikatnie, teraz też nie szaleje, ale jeżdrze troszkę ostrzej... Ostatnio dużo robilem krutkich kursów, tzn 2 km, i przerwa, silnik dużo pracował na zimnym, nie zdążył uzyskać optymalnej temperatury, a już był gaszony, a oleju nie bierze. Zaczął brać olej, od momentu, gdy tata musiał go pożyczyć, na ok 200 km, ale on jeździ jak baba, więc, to że dawał ostro po garach to odpada. Macie jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość świerzy Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Macie jeszcze jakieś pomysły? mój pomysł jest taki że masz nieszczelne zaworki iglicowe i nieszczelny kranik i paliwo dostaje się do silnika i oleju przybywa - choć ubywa . :icon_biggrin: p.s. czy wyraziłem się jasno ? :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A co mają zaworki iglicowe go dostawania sie benzyny do oleju?? ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jak to co mają? Bardzo dużo, jak są nieszczelne, to benzyna z gaźników dostaje się do silnika. A mi się wydaje, że źle mierzyłeś poziom oleju, jest to najbardziej prawdopodobne. PS. KRÓTKIE się pisze nie przez U !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Macie jeszcze jakieś pomysły?mój pomysł jest taki że masz nieszczelne zaworki iglicowe i nieszczelny kranik i paliwo dostaje się do silnika i oleju przybywa - choć ubywa . :icon_mrgreen: p.s. czy wyraziłem się jasno ? :icon_mrgreen: Też nad tym myślałem, ale gdyby benzyna dostawała sie do oleju, to by było oleju ponad stan, a tak nie jest. Jest na ok 3/4 okienka. Nigdy więcej. PS: Jak najprościej rozpoznac benzynę w oleju? Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez jachuer5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Spusc olej i zostaw go na noc. Benzyna od oleju powinna sie odzielic. Świerzy czytac nie umiesz? jest tam napisane, ze olej byl sprawdzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 po ilu kilometrach ubylo te 300ml?, bo nie ma jak sie ustosunkowac do Twojego pytania... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 w przeciągu ok 500km, dolałem 2 razy po ok 150ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 w przeciągu ok 500km, dolałem 2 razy po ok 150ml. intensywnie eksploatowany mogl wziac tyle, na spokojna jazde ERka to troche za duzo ale... nie wiem czy jestes w stanie okreslic dokladnie ze ubylo 150ml, przerob 2000 i zobaczysz jak bedzie wygladalo zuzycie. Przy okazji spytaj tate jak tam jazda na gumie?:icon_rolleyes: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 jakbyś miał wachę w oleju to bez problemu nawet małą ilość poznasz nosem :icon_question: zbierz palcem troche z wewnątrz silnika przez dziurę od korka i powąchaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi