Marcin1sport Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Co sądzicie o tym kasku.A może lepiej postawić na inną markę, mój przedział cenowy to 500-600 zł, jak coś to mogę ciut wyżej :biggrin: .A może lepiej kupić agv k-series ? Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez Marcin1sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Miałem okazje mieć ten kask na głowie, ale niestety w nim nie jechałem.Z zewnątrz jest bardzo starannie wykonany, ma starannie wykonane wloty powietrza, precyzyjnie zamykane.Wady to jasny środek, nie wyglądający solidnie i trudności w zakładaniu i ściąganiu kasku (podbródek itd), ale po nałożeniu jest bardzo wygodny. Posiada szybkę z antifogiem ale myślę ze w ekstremalnych sytuacjach i tak zaparuje.A może Nolan N62. Kupujesz za około 500zł + pinlok 70zł i masz markowy kask który nigdy nie zaparuje!Niby HJC marka numer 1 na świecie teraz ale ja widzę ze oni chyba idą w stronę ilości modeli kasków (które wciąż wypuszczają) a nie w jakości Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Niby HJC marka numer 1 na świecie terazA to dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalm81 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Co sądzicie o tym kasku.A może lepiej postawić na inną markę, mój przedział cenowy to 500-600 zł, jak coś to mogę ciut wyżej :bigrazz: .A może lepiej kupić agv k-series ? Witam. Nie miałem co prawda przyjemności pośmigać w modelu CS-R1, ale z czystym sumieniem mogę polecić Ci HJC. Drugi sezon śmigam w FG-14, i jak na kask w tym przedziale cenowym jest jak najbardizej OK. Mimo szybki z antifogiem trochę paruje, ale moim zdaniem to jedyny mały minus, którego nie są pozbawione nawet kaski z najwyższej półki. Gdy będę musiał zmienić czapkę z całą pewnością pozostanę przy HJC. :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nie miałem co prawda przyjemności pośmigać w modelu CS-R1, ale z czystym sumieniem mogę polecić Ci HJC. Drugi sezon śmigam w FG-14 (...) a w czym jeździłeś poza tym jednym?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalm81 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 a w czym jeździłeś poza tym jednym?jsz Z HJC - IS-16, ale on jest szczebelek wyżej w drabinie finansowej i nie mieści się już chyba w polu zainteresowań kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek PO Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Mimo szybki z antifogiem trochę paruje, ale moim zdaniem to jedyny mały minus, którego nie są pozbawione nawet kaski z najwyższej półki. Hmm chyba faktycznie nie mialeś na garnku Shoei'a czy Schubertha. :icon_question: Cytuj http://maciejbanaszak.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Hmm chyba faktycznie nie mialeś na garnku Shoei'a czy Schubertha. ;) Albo Arai :) Ale to już są topowe kaski i inna bajka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ...albo uvexa, który wprawdzie najwyższą półką nie jest, ale za to specjalistą od optyki zdecydowanie tak :)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczek151 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jeżdże w tym kasku od miesiąca i mogę jak narazie wymienić 2 wady: - od 60 km/h z otwartą szybką występuje taki pisk od opływającego powietrza. - cięzko się go ubiera. Na plus można mu zaliczyć dobrego antifoga, szybka paruje lekko jak się jedzie późno w nocy przez zamglone pola jednocześnie chuhając na szybkę. Tomek G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jak chcesz to za jakieś 2 tygodnie może trochę wcześniej będę miał takiego KBChttp://allegro.pl/item411128136_kbc_vr2r_s...ny_m_od_ss.htmltylko w innym kolorze. Za 450zł mogę go oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Hmm chyba faktycznie nie mialeś na garnku Shoei'a czy Schubertha. :)Raz jechałem w XR 1000 jak w Motocyklonie mieli drzwi otwarte Shoei, z tym że nie miał on pinlocka...kurde nie miałem jeszcze na głowie tak parującego kasku...słoneczny dzień a tu ciągle szybka zaparowana. Domyślam się że to odosobniony przypadek może coś nie teges z kaskiem ale naprawde isę zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Raz jechałem w XR 1000 jak w Motocyklonie mieli drzwi otwarte Shoei, z tym że nie miał on pinlocka...kurde nie miałem jeszcze na głowie tak parującego kasku...słoneczny dzień a tu ciągle szybka zaparowana. Domyślam się że to odosobniony przypadek może coś nie teges z kaskiem ale naprawde isę zdziwiłem.Z pinlockiem mógłbyś w środku zimy stać na światłach, oddychać jak po ostrym sprincie, a pary by nie było. Rozwiązanie lepsze niż wizjery pokryte warstwą antifog. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Dokładnie spotkałem sie z taką samo opinia. Antiofog w sprzyjających warunkach jeszcze sobie radzi ale gdy jest naprawdę chłodno lub wilgotno to nic nie zastąpi wtedy pinlocka!A najtańszy o ile dobrze wiem kask z pinlockiem (który trzeba jednak dokupić )to nolan N62 za okolo 500zł. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ale można zamiast pinlocka zastosować np. FogCity, właściwie to jest pinlock, tyle że mocowany inaczej. IMO FogCity daje radę tak samo jak zykły pinlock Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi