Bocian cbr Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Mam pytanie jaka może być przyczyna zciemnienia w ciągu miesiąca do koloru cimnobrązowego płynu DOT4 w przednim układzie cham. cbr 954 dodam ze płyn był wymieniany rok temu, Czy to oznacza "korozję " jakiś uszczelnień. Edytowane 30 Lipca 2008 przez Bocian cbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 To byl wymieniany rok temu czy tez miesiac temu ? Troche niejasne,,,,,, Czesto na dnie zbiorniczka jest ciemny syf konsystencji smaru,jezeli nie jest usuniety podczas wymiany to on spowoduje szybki sciemnienie swiezego plynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Hmm mam u siebie podobne zjawisko, lecz w pompce od sprzęgła. Ciemnieje szybko. A był czyszczony elegancko. może ponowne czyszczenie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 płyn zmieniałes miesiac temu czy rok??? A odnosnie sprzegła- nie wystarczy tylko zmienic płynu w całej hydraulice-nalezałoby rozebrac cały wysprzeglik i wyczyscic czystym płynem tłoczki i uszczelki. Pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 może nie uszczelniłeś dobrze zbiorniczka i wilgoci złapał :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian cbr Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) wymieniłem rok temu ale zciemniał w ciągu ostatniego miesiąca zbiorniczek jest dobrze uszczelniony, płukanie układu wykonać płynem cham czy czymś innym Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez Bocian cbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 plukanie ok ale widocznie brud musial jeszcze zostac i z czasem plyn sie zabrodzil.... ja w swoim nie plukalem ukladu wyczyscilem zbiorniczek i wypchalem tloczki a pod nimi bylo najwiecej syfu... popatrz tam czy nie masz podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian cbr Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 ok dziękuje jutro bede sie zabierał za wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Płynu HAMULCOWEGO, chamem to można być, jak się beka przy stole ... Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian cbr Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Płynu HAMULCOWEGO, chamem to można być, jak się beka przy stole ... PawelJeżeli zamiast pomagać i dzielić sie doświadczeniami zabierasz głos na forum żeby błyszczeć intelektem to ci go gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Przeczytaj pierwsze posty w tym dziale - na jakosc pisania po polsku tez zwracamy uwage, przynajmniej tak dlugo jak ja tu bede moderatorem.Reszte postow usunalem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez.rover Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ok dziękuje jutro bede sie zabierał za wymianę Witam serdecznościowo! W sprawie cimniejącego płynu hamulcoewego (u mnie w tylnim zbiorniczku) mam dla szanownego koleżeństwa inną (alternatywną) koncepcję, którą ostatnio mi zapodano: DOT4 rozpuszcza gumowe wężyki i dlatego cimnieje... nie wiem jak to jest, ale w moto, któe 6 miechów temu jeszcze nie dotykało ziemi (BMW F650 GS @ 2008) to chyba naciągana koncepcja... Co Wy na to?? ;) Bocian: daj znać jak tam z Twoim płynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Bardzo naciagana, podobno oparty na silikonowej bazie DOT5 reagowal z guma, ale to tez za pewne nie jest - DOT4 na pewno nie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez.rover Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 No właśnie, też mi się tak zdawało... nie ma to jak firmowy salon... OK, czy samemu można (z pewnością tak) zmienić sobie ten płyn i ... ja wiem chyba... przeczyścić (wypadałoby) odpowiednie elementy (jakie)? Ach, chciałbym zaznaczyć - nowicjusz jestem :icon_biggrin: Czy może raczej do innego servisu oddać - jakieś propozycje jeżeli chodzi o Łódź? Miejsce godne polecenia?? Pozdrawiam Jeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi