guzior11 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam wszystkich,jestem tu nowy i śledze wasze forum od jakiegoś czasu.Mam takie pytanko Panowie,czy Raider będzie dobrym wyborem jeśli do czynienia z motorkami miałem w młodym wieku(motorymka,jakaś etz i yamaha wr 250f dwa lata temu jakieś 700 km-sprzedałem bo nie tego szukałem) Mam 176 cm wzrostu 115kg.wagi i raczej poukładane w głowie.Chodzi mi głównie o właściwości jezdne(łatwośc prowadzenia).Pod uwage jeszcze brałem fat boba,fat boya,v-rod,i muscle.jeszcze może stryker.Mam prośbe może coś doradzicie,jeśli te wszystkie modele jakie wymieniłem nie nadają sią dla mało doswiadczonego motocyklisty napiszcie wezmę wasze rady pad rozwage.Raidera zobaczyłem w ogłoszyniu i serce mocniej zabiło jest na pierwszym miejscu na liście z w.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witaj Proponował bym tobie żebyś się najpierw przysiadł jeśli to możliwe przejechał Kumpel jest podobnego wzrostu co ty jeździ xv1700 z podłogami raz się zamienilśmy okazało się ze raider mu nie leży jest za duży miał problem z nogami zbyt daleko podnózki ale wszystko da się przerobić czy się nadaje na początek trudno powiedzieć tym motocyklem nie da się jeździć spokojnie lubi zapie**alać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guzior11 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam wszystkich,jestem tu nowy i śledze wasze forum od jakiegoś czasu.Mam takie pytanko Panowie,czy Raider będzie dobrym wyborem jeśli do czynienia z motorkami miałem w młodym wieku(motorymka,jakaś etz i yamaha wr 250f dwa lata temu jakieś 700 km-sprzedałem bo nie tego szukałem) Mam 186 cm wzrostu 115kg.wagi i raczej poukładane w głowie.Chodzi mi głównie o właściwości jezdne(łatwośc prowadzenia).Pod uwage jeszcze brałem fat boba,fat boya,v-rod,i muscle.jeszcze może stryker.Mam prośbe może coś doradzicie,jeśli te wszystkie modele jakie wymieniłem nie nadają sią dla mało doswiadczonego motocyklisty napiszcie wezmę wasze rady pad rozwage.Raidera zobaczyłem w ogłoszyniu i serce mocniej zabiło jest na pierwszym miejscu na liście z w.w.przepraszam mała pomyłeczka 186cm.Przymiarka do thunderbird Storm (nie zamały??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XV 1900 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Zamały :excl: Bierz Raidera albo Roadlinera oba mają te same serducha 1900cm3 i napewno będziesz wyglądał i jeżdził z wielką przyjemnością. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtur Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Spokojnie Raider jest dla Ciebie. Triumph to inna bajka jeśli chodzi o silnik. Z resztą sam wiesz, że w ten post okupują zwolennicy Raidera, więc co Ci mają polecić lepszego? Jak na Twój wzrost i wagę - spokojnie. Tylko jeździć z rozsądkiem. :) A tak by the way Mroowa, (byłem kiedyś u Ciebie oglądać Raidera - jednak wybrałem innego), Ty mówisz poważnie że 260 wchozi na seryjną felgę do Raidera? Mam Avona 240 i straszą, że już 250 to nic wizualnie nie poprawia, tylko opona wyższa jest. Więc czy jest sens?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kainita Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam 176 cm wzrostu 115kg.wagi i raczej poukładane w głowie.Chodzi mi głównie o właściwości jezdne(łatwośc prowadzenia).Pod uwage jeszcze brałem fat boba,fat boya,v-rod,i muscle.jeszcze może stryker.Mam prośbe może coś doradzicie,jeśli te wszystkie modele jakie wymieniłem nie nadają sią dla mało doswiadczonego motocyklisty napiszcie wezmę wasze rady pad rozwage.Raidera zobaczyłem w ogłoszyniu i serce mocniej zabiło jest na pierwszym miejscu na liście z w.w.Jeśli chodzi o wzrost- ja mam 182cm i Raider jest wręcz "uszyty" pode mnie ;) hadeki są mniejsze, weź też pod uwagę fakt, iż na moto z zamontowanymi podłogami siedzi się zupełnie inaczej (moto "skraca się", nie wyłożysz nóg jak na podnóżkach). Zgadzam się z przedmówcami, że Raiderek jest świetną maszyną- no co bym miał napisać innego, skoro na nim jeżdżę ;) - ale skoro już napomknąłeś o doświadczeniu- ja bym niedoświadczonemu bikerowi go nie polecił. Nie piszesz, ile jeździsz i jak długo na poszczególnych sprzętach, więc trudno wyrokować, jak Ci pójdzie. Z resztą i tak ostateczna decyzja należy do Ciebie, a rozwaga czasem pomaga nieco nadrobić niedoskonałości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guzior11 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jeśli chodzi o wzrost- ja mam 182cm i Raider jest wręcz "uszyty" pode mnie ;) hadeki są mniejsze, weź też pod uwagę fakt, iż na moto z zamontowanymi podłogami siedzi się zupełnie inaczej (moto "skraca się", nie wyłożysz nóg jak na podnóżkach). Zgadzam się z przedmówcami, że Raiderek jest świetną maszyną- no co bym miał napisać innego, skoro na nim jeżdżę ;) - ale skoro już napomknąłeś o doświadczeniu- ja bym niedoświadczonemu bikerowi go nie polecił. Nie piszesz, ile jeździsz i jak długo na poszczególnych sprzętach, więc trudno wyrokować, jak Ci pójdzie. Z resztą i tak ostateczna decyzja należy do Ciebie, a rozwaga czasem pomaga nieco nadrobić niedoskonałości .Witam wszystkich po miesiącach przerwy.Byłem oglądałem Raidera i inne sprzęty i po jezdzie testowej w salonie H-D.padł wybór na HD-Breakout w czerwonym kolorze.Jestem szczęśliwym posiadaczem od miesiąca.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 panowie co wsadzić na zad ,kończy mi się 210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kainita Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Ja rekomenduję Avon Cobra 240/40/18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 kupiona, czy ktoś może poradzić jak zdemontować koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 założona i przetestowana , może ma ktoś na zbyciu oryginalne gmole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadasiek Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 witam kolegów Raider-owcówod wczoraj jestem posiadaczem xv1900cuszukam sugesti na temat eksploatacji małego potworka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYK Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) witam kolegów Raider-owcówod wczoraj jestem posiadaczem xv1900cuszukam sugesti na temat eksploatacji małego potworka :DOpowiadaj o wrażeniach ! Bardzo chodzi mi po głowie zakup Raidera ewentualnie Warriora.Jeździłem 6 lat "małym" Drag Starem 650 i dorosłem (brzuch mi urósł ;) ) do czegoś większego.Myślałem mocno o Hondzie VTX 1300, żeby przeskok nie był zbyt duży, ale obawiam się, że to nie hamuje, dlatego szukam czegoś z dwoma tarczami. Warrior bardzo mi leży i jeździłem już - potwór do opanowania.Raider ma z kolei piękny wygląd.Niezawodne pewenie obydwa. Koledzy doradźcie, który łatwiejszy w prowadzeniu, ktorym się łatwiej manewruje, który wygodniejszy w dalszych trasach itp.Bedę wdzięczny za wszystkie wskazówki. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez STYK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espenriders Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 witam kolegów Raider-owcówod wczoraj jestem posiadaczem xv1900cuszukam sugesti na temat eksploatacji małego potworka :DSugeruję wiosną zalać dobry olej, paliwo i odkręcić manetkę :icon_twisted: Cytuj Four wheels move the body, two wheels move the soul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opowiadaj o wrażeniach ! Bardzo chodzi mi po głowie zakup Raidera ewentualnie Warriora.Jeździłem 6 lat "małym" Drag Starem 650 i dorosłem (brzuch mi urósł ;) ) do czegoś większego.Myślałem mocno o Hondzie VTX 1300, żeby przeskok nie był zbyt duży, ale obawiam się, że to nie hamuje, dlatego szukam czegoś z dwoma tarczami. Warrior bardzo mi leży i jeździłem już - potwór do opanowania.Raider ma z kolei piękny wygląd.Niezawodne pewenie obydwa. Koledzy doradźcie, który łatwiejszy w prowadzeniu, ktorym się łatwiej manewruje, który wygodniejszy w dalszych trasach itp.Bedę wdzięczny za wszystkie wskazówki.to tak jak, które święta są lepsze Wielkiej nocy, czy Bożego narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi