a_d_a_m Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 witam robie wlasnie prawko na motor i zamiezam kupic sobie yamahe r6 mysle ze taka z rocznika 2001 i czy nie jest to troszke zaduzo motorek na poczatek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagi Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 siema, to zalezy od Twoich umiejetnosci, jezeli nigdy niczym podobnym nie jezdziles to moze lepiej zaczac od 500? cb 500 lub gs500, ciekawe motorki i potrafia nauczyc jezdzic - tak przynajmniej pisalo tutaj na forum wiele osobz drugiej strony:ja zaczolem przygode od duzego moto : Honda X11 (poj 1100), a wczesniej jezdzilem wsk 175 i mz 251 :) i zyje :bigrazz: ; reasumujac: jezeli czujesz sie na silach i masz poukladane w glowie to probuj, a jak nie to zacznij od czegos mniejszegodobrego wyboru zyczepzdr PS. Poczytaj troche podobnych tematow, moze ktorys jeszcze bardziej Cie naprowadzi na trafny wybor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Za mocne moto na początek, nawet jeśli masz poukładane w głowie! Ale i tak zrobisz jak uważasz, więc wszystkiego dobrego życzę :-) Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Zacznij od czegos mniejszego, ogarnij troche temat (chociaz jeden sezon) i dopiero potem R 6. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_d_a_m Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 no tak jest moto troche mocne ale wydawac jakies 10 tys za slabszy moto na jeden sezon to jest troche bez sensu ale niektorzy mowia ze r6 jest w sam raz na poczatek ale mysle ze od czegos i tak trzeba zaczac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loonasek Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 A ja powiem tak: kup sobie dobrą ETZ 251.Można śmignąć jak tzreba 140kmh. Motocykl praktycznie niezawodny. Ale jak chcesz to w mechanika też się możesz pobawić i poznasz się trochę na tym.Później zaczniesz na niej szaleć i poczujesz co można robić. Później bierz coś większego. Kupisz r6, poczujesz moc, ale nie będziesz wiedział nadal co masz pod dupą. Rozkręcisz manetę, rumak Ci rzuci i będzie kicha.Wiem z własnego doświadczenia... Znajomy jak mi dał się przejechać na gsxr600 przez miasto. Jak ją rozkręciłem do 170kmh byłem zadowolony nieziemsko w ch*j. Dopiero później zdałem sobie sprawę, że nigdy wcześniej nie jeździłem na przecinaku, że nie znam maszyny... I wtedy zacząłem sra* po gaciach 'co by było gdyby'.Ale w tamtym momencie liczyła się dla mnie tylko i wyłącznie prędkość. Teraz już myśle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 wpisujesz w wyszukiwarkę "pierwszy" i "pierwsze" i dłuuugo czytasz. a potem już wiesz, co ludzie tutaj na ten temat sądzągeneralnie ludzie z umiejętnościami i doświadczeniem, np. instruktorzy nauki jazdy twierdzę, że dużo za dużo. inni mówią coś o oleju w głowie; IMHO ten trzeba mieć PRZED zakupem, a nie PO - i wybierać rozsądniejsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_d_a_m Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 ale szczerze mowaic wiekszosc jakich znam zaczynali od takich moto jak r6 czyli wiekszych bo jeszcze znajomi mi radzyli tez ninja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 ww. wypowiedź proponuję powtórzyć jeszcze raz, tym razem poprawnie w języku polskimpo drugie: skoro masz już wyrobione zdanie i uważasz, że znajomi wiedzą lepiej, to po co pytasz? :)jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 witam robie wlasnie prawko na motor i zamiezam kupic sobie yamahe r6 mysle ze taka z rocznika 2001 i czy nie jest to troszke zaduzo motorek na poczatek?? R6 duza ani ciezka nie jest, moze Cie nie przewali. Tylko kwestia czy te 120 wscieklych koni bedziesz w stanie wykorzystac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_d_a_m Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 raczej mysle ze niebede w stanie na poczatku wykorzystac te 120 wsieklych koni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 O i widzisz. Teraz taka moda na scigacze. Bylem w PL to widzialem ile tego teraz na szosach. Z jednej strony dobrze, ze sie motoryzacja nam rozwija :) ale kiedy popatrzysz na kierowcow to juz nie jest tak fajnie. Kupic plastika latwo, nikt tego nikomu nie zabroni, ale opanowac takie cos inna rzecz. W szkolach jazdy na R6 nie ucza, a ona przeciez taka przyjazna dla nowicjuszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_d_a_m Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 no tak ja teraz ucze sie tez na yamahie ale duzo mniejszej bo 250 ale znowu inne moto mnie nie bawia na dobrego i fajnego harleya mnie nie stac jeszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Hehehe, ciekawe kto sobie zalozyl fikcyjne konto zeby zadymy na forum robic :biggrin: Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 lime najgorsze jest to ze gosc sie zupełnie serio pyta o to R6:) Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi